Fredagsbrev, arkiv

22 mars 2024

Många strängar blir det...

Svante Båth har fler strängar på sin lyra än en normalt bestyckad cittra. Det tog inte lång tid innan det blev lite “jävigt” bland engagemangen. Att sitta på atg-live och som anställd av ST samtidigt som man har engagemang och ägande i ett större stuteri är ju egentligen en helt orimlig situation. Men nu är det ju travsportens ankdamm vi pratar om och inte någon “vanlig” verksamhet. I denna plaskdamm så är svågerpolitik och ryggdunkeri mer regel än undantag. De flesta sitter på flera stolar där intressekonflikter ständigt råder. Hedersmannen Ulf Ohlsson är ute och tävlar dagligen samtidigt som sambon sitter avlönad på Kanal75 för att "bedöma" och “analysera” fästmannens förehavanden ute på ovalerna. Vi har en påläggskalv med härlig stekar aura som (rättvist) hyllas stort för sina insatser. Att även denna kalv är insyltad i samma travverksamhet som många andra inom kanalen verkar inte skapa någon som helst förundran bland de styrande. Jag fick nyligen in lite uppgifter kring siffrorna på de fakturor som Herr Skoglund regelbundet skickar iväg för sina insatser som travnylle samt gratissnittsätare på lördagarnas Nyhetsmorgon i TV4. Här borde kanske NÅGRA ögonbryn höjas en smula. Men, nej då. I denna plaskdamm råder en helt egen logik och rättesnöret har många knutar och trassel. Nu skall det tilläggas att jag tycker att flertalet av de vi ser på skärmar och TV gör ett alldeles utmärkt arbete, men tokigt är det, minst sagt. Jag skulle vilja se en total omorganisation av travsportens “media”. Allt från “Vinnare” på linjär TV till alla egna sändningar på ATGs egen kanal. Som vanligt så har jag ett tiopunktsprogram, även för detta. Bara för Kanal 75 och ATG att höra av sig. Jag skulle vara garanten för en nystart som skulle bli ett ordentligt lyft, både i kvalité och anständighet…

Från trav till Bongo-Boys. Den senaste tiden har Adidasriddare över hela landet varit igång. Det har skjutits, våldtagits och sprängts i en rasande takt. Dessa satans mördare (som en känd landsförrädare en gång uttryckte det) får fortfarande härja alldeles för fritt. Vi behöver upphandla platser på ungdomsfängelser i “öst” omgående. Exporten av smutsfolk måste ökas markant, senast igår. Kämpa på Tidövänner.

Med de här enkla raderna så ber jag att få tacka för den här gången. Ikväll skall jag göra som Bert Karlsson brukar göra. Jag har nämligen köpt hem en flaska härlig bananlikör! Serveras iskall i trevliga glas, mums fillibabba. Ha nu en fin helg så hörs vi igen nästa fredag. Som avslutning så kommer här en härlig pralin till helgens V75a som avgörs på Solvalla. I sista avdelningen får vi en smäll! Smällen levereras från ett mindre stall utanför Arboga. Hästen heter Nail'em och körs av sin eminente tränare Åke Lindblom. 40 gånger moset, fattar du vilket galet överodds?! Vassego.

Visste du förresten att Stefan Löfven alltid trott att den gamla tidningen “Piff” gavs ut av Disney.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig