Fredagsbrev, arkiv

02 februari 2024

On se revoit...



Vilken helg! Paris badade i sol och under måndagen uppmättes 18+ bland kaffekoppar och croissanter nere vid Châtelet. Precis som vanligt så var det ett glatt och trevligt gäng vi mötte upp ute på Charles de Gaulle på fredagskvällen. Från Luleå i norr till Trelleborg i söder, alla med samma inställning. Vi ska ha en härlig helg i Paris, och det var precis vad vi hade. På fredagskvällen gick vi traditionsenligt till vår lokala bar där vi lyckats övertala kocken att stanna kvar till midnatt så att alla skulle få möjligheten att äta en bit mat. Några charkbrickor och Croque Madames senare så kom vi till sist i säng. Efter en, som vanligt, bra frukost på hotellet (som, för övrigt, serverar Paris godaste och frasigaste Baguetter) så var det dags för en tur ut till Grosbois. Vi hälsade på i Jarmo Niskanens borg där geten Jean-Pierre mötte upp. Efter Grosbois hade våra resevänner möjlighet att välja transport till Vincennes för tävlingar eller tillbaka till hotellet för att få en dag i Paris. På kvällen åt vi på vår favoritrestaurang där service, atmosfär och kök håller toppklass. En del fortsatte kvällen på “vår bar” vilket resulterade i en “något” tung start på söndagen. Prix dÁmerique ute på Vincennes kan inte beskrivas, det måste upplevas. Årets upplaga var inget undantag. Makalös inramning med ett fantastiskt arrangemang och sedan själva loppet som grädde på det berömda moset. Alla vet ju att Idao de Tillard vann loppet, trots en ruggigt tuff resa. Detta efter att ha varit halt en tid före loppet, något man mirakulöst löste med “kallt vatten”. Host, host, host. De “svenska” insatserna kan summeras enligt följande:

Björn Goop. Denna kuskgigant! Björn “hängde på banden” både i den återkallade starten som i den giltiga. Tror inte det finns NÅGON som behärskar det franska startsystemet lika bra som Björn (fransoser inräknat). När loppet gick iväg så satte han Joviality i spets för att sedan släppa och ge henne ett hundraprocentigt lopp…

Joviality. Ska man vara hård så BORDE hon kanske ha vunnit plättlätt efter det fina smyglopp hon fick. Nu blev hon “bara” trea men det går nästan inte att ta några längder till slut när det går så fort. Tredjeplatsen får ses som en stor framgång och en eloge till tränare och skötare som visar upp hästen i ett så bländande skick. Vi skall ha i åtanke att den här hästen har gått ett gäng stenhårda lopp i karriären och flugit och farit mer än hela Stenevis släkt tillsammans.

Hail Mary. Väl i spets så var loppet över. För det första så verkar inte hästen riktigt fräsch (tränaren har säkert en annan uppfattning) och för det andra så har nosen blivit lite blötare med tiden som gått. Att sedan rycka skorna var knappast ett genidrag. Tyckte han såg ut som Fred Astaire sista biten in mot mål. Dags för tränarbyte, igen?

Aetos Kronos. Fuskande tränare lämnar mig kall och Jerry Riordan är inget undantag. Frånsett detta så tycker jag även att det är sorgligt att se hur man försöker kräma ut den sista kronan ur den här stackars hästen. Redan INNAN han blev sjuk så har han sett less ut. När man tittade in i ögonen på hästen när Örjan körde ut på banan så fick jag en klump i magen. Den där hästen MÅSTE få slippa tävla nu. Att han blev stensist trots en smygresa och såg slagen ut redan i startfållan var naturligtvis ingen överraskning…

Sammanfattningsvis, en kanonhelg i Paris! Nästa år drar vi igen. För den som suktar efter trivsel, travsport, god mat och mycket mer kan jag rekommendera Åland Summerboost! En sommarweekend i Mariehamn du sent skall glömma.

Första statsbesöket från Frankrikes president på mer än tjugo år, då väljer man att åka ut till Rinkeby med hela entouraget. Varför i hela friden skall vi visa upp ett av Sveriges största misslyckanden genom alla tider?! Samma sak när Nobelstiftelsen skjutsar ut pristagaren i litteratur. Ut till ghettot och visa upp landets “mångfald” och “inkluderande”. Är detta verkligen representativt för Sverige? Har vi verkligen INGET bättre att visa upp. "Godheten" bland PK-idioterna ter sig allt mer besynnerlig…



Över till Melodifestivalen! Japp, nu är det dags igen. Några spännande veckor ligger framför oss och jag skall, som vanligt, ge säkra och trevliga tips till varje deltävling. Själva Eurovision går ju sedan nere i Malmö i vår. En stad där judarna mer eller mindre dagligen hotas och fördrivs av den muslimska världen som har ett stabilt fäste bland grisfötter och spettekakor. Nu har, så klart, ett gäng verklighetsfrånvända godhetsnarkomaner inom svensk musikrörelse skrivit under ett manifest där man kräver att Israel skall plockas bort från Eurovision. Precis som vanligt så är det samma gäng som det brukar vara. Malena Ernman, Mauro Scocco, Silvana Imam, Timbuktu och de andra hatande och exkluderande mupparna. Men precis som det brukar bli så hakar även andra på tåget, oftast personer som lämnat grundskolan i god tid innan högstadiet väntade. Peg Parnevik, Petra Marklund, Eric Saade och Marit Bergman är bara några av dem. Även den före detta gangstern Sebbe Staxx skrev under. När det sedan visade sig “kosta en del” att stötta denna grupp fega falska och fördömande pajasar så bad Sebbe att hans namn skulle strykas från listan och det är flera som nu backar. När dessa idioter jämför Rysslands anfallskrig med Israels arbete för att förgöra terroristerna inom Hamas så blir det riktigt osmakligt. Så länge befolkningen i Gaza inte gör ALLT de kan för att hjälpa israelerna att förgöra Hamas så får de liksom skylla sig själva. Är du inte emot dem, så är du med dem. Japp, så enkelt kan man också se på det. Hur som helst, Eurovision väntar men först vår svenska Mello! 

Den här helgen tävlar följande:


1. ”Supernatural” – Adam Woods.

Har tidigare “erfarenhet” av Mellon då han stod på en byggnadsställning bakom Jon Henrik Fjällgren och “sjöng” förra året. Chans till final, liten.



2. ”Hela världen väntar” – Samir & Viktor.

Precis som vanligt så kommer låten pumpas frekvent på landets dagis och knattediscon. Rent kvalitativt så är detta  naturligtvis bajs. Chans till final, stor.





3. ”Min melodi” – Melina Borglowe.

Ånej, inte en till! Jag är allergisk mot alla dessa tjejer som sjunger  så där lite väsande med stora “eeee”. Som tur är så har den här Melina ingen som helst fanbase. Vi tackar för spektaklet, lämna banan genom utgången. Chans till final, obefintlig.






4. ”Forever yours” – Elisa Lindström.

Äntligen! Riktig schlager framförd av snygg tjej med gudomlig röst! Elisa är naturligtvis given till finalen. Skulle tittarna missa detta så kommer jag efter mer än femtio år troget tittande ALDRIG se en Melodifestival igen. Chans till final, garanterat!





5. ”Awful liar” – Lisa Ajax.

En del har “det”, andra inte. Lisa Ajax sjöng bra och såg trevlig ut redan i Idol men det är något som fattats, hela tiden. Nu provar hon Mellon igen och låten har vi hört förut, massor av gånger. Kommer säkert att spelas i radion framöver och ingen kommer att bry sig ett dugg om vem som sjunger. Chans till final, ganska liten.





6. ”Heroes are calling” – Smash Into Pieces.

OK, vi har sett det förr. Varje gång som “hårdrock” ska representeras i Mellon så blir det blöjrock. De här sönderslagna pojkarna har varit med i Mellon tidigare, då med samma låt som nu, fast lite bättre. Hur trist som helst och deras chanser att gå till final sätter barnfavoriterna Samir & Viktor feta käppar i hjulet för. Chans till final, liten.

Spel. Till final: Samir & Viktor samt Elisa Lindström.



Om Donald får välja...


Med dessa små rader så önskar jag alla riktiga vänner en härlig helg. Vi hörs igen nästa fredag. Avslutar med en klaring som precis kom in till helgens V75a från Solvalla. I sista avdelningen är Esposito dundrandes klar, om Adielsson vågar svara ut Adrin vill säga. Vi hoppas att Erik vill tävla, då är det säkra pengar in på kontot som du sedan kan vända in på Mellon senare under kvällen. Varsågod! 

Visste du förresten att Stefan Löfven tyckte att hans Ecco-skor var fina.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig