Fredagsbrev, arkiv

29 december 2023

Nytt År!

 


Så börjar 2023 gå mot sitt slut. I travsportens lilla ankdamm har det varit ungefär som vanligt. Fuskarna och doparna åker dit, gång på gång. Våra “nya” häståkare tar för sig mer och mer samtidigt som trotjänarna börjar hänga upp sina hjälmar för gott. Jag är rädd för att det största tappet av aktiva, ända sedan glansdagarna, kommer att ske nu inför 2024. Jag vet ett flertal A och B tränare som inte kommer ta ut någon licens nästa år. Jag känner dessutom ett ganska stort antal hästägare som är på väg att ge upp. Det ser verkligen mörkt ut för svensk travsport på sikt. För dryga 10 år sedan hade jag ett tiopunktsprogram för att rädda, förädla och utveckla vår älskade sport. Väldigt få visade intresse för detta. Det var några sportchefer och liknande som hörde av sig från några av landets travbanor men i övrigt så var det tyst. Tittar vi på huvudstadsbanan Solvalla så har de, sin vana trogen, kört ett eget spår som alltid har samma destination, nämligen “Källaren”. Det “poddas” och det trixas. Man försöker kränga modekollektioner med tröjor istället för att ens FÖRSÖKA locka ut publiken till banan igen. Mitt tiopunktsprogram finns kvar. Det är nu reviderat där en del punkter bytts ut och andra ändrats. Vi får se om någon visar intresse nästa år. 

Att tänka med huvudet under armen verkar vara populärt. På till exempel Solvalla får du INTE ta med en väska med Festis och bullar till barnen om du vill besöka en totalt öde läktarplats. Det går däremot fint att rulla in 39 hästbussar fyllda med sprängdeg in på området! OK, det var nog mest hästar, selar, vagnar och annat i bussarna men bara tanken. Korkat, sa Bill. Megakorkat, sa Bull…

Om vi släpper travet och tittar på själva Svedala så var 2023 ytterligare ett nattsvart år. Adidasriddarna sköt och sprängde det mesta de kom åt, flödet av bankomatflyktingar fortsatte i strid ström och Batikhäxor samt Greta Thunberg tog rygg på odjuren inom Hamas. Glädjande nog så är förändringens tid i antågande. Under 2024 kommer en hel del av Tidöpartiernas “paradigmskifte” äntligen börja ge lite skörd. Redan på måndag kommer du se en ordentlig skillnad när du tankar bilen. Annie Lööf och de andra inom den verklighetsfrånvända extremvänstern kan nu sitta i sina bostadsrätter och gråta krokodiltårar när de nu får se en ordentligt minskad inblandning av “klimatsmarta” biodrivmedel i bensin och diesel. Inte en dag för tidigt!

Den som mest konsumerar nyheter och information kring vår samtid genom Aktuellt, Dagens Nyheter, Aftonbladet och liknande styrd media riskerar att få en förvriden och falsk bild av verkligheten. Och bevisligen är ni ganska många. Någon annan logisk förklaring till att Såssarna fortsatt har ett så stort stöd går inte att finna. Nog för att vänstern genom alla år jobbat stenhårt för att importera väljarboskap från länder utan rulltrappor men det är inte hela sanningen. Många vanliga svenskar har bevisligen vaggats in i det förljugna. Som en sund motvikt till all styrd media så har jag under flera år valt att ta del av alternativ media för att få en mer nyanserad bild av verkligheten. Youtubekanalen RIKS kan jag absolut rekommendera. En annan kanal som “liberaler” och extremister flera gånger försökt tysta är SWEBBTV. Även de belyser vårt land från andra håll än Anders Lindberg och Jan Guillou. Nu har SWEBBTV även fått in ett fantastiskt bra rödvin på Systembolaget! Vill du smaka ett gott vin och samtidigt stödja alternativ media så kan jag varmt rekommendera detta vin. Att hysteriska feministaktivister, sojapojkar och annat förvridet folk protesterat stort mot Systembolagets ställningstagande att låta MÅNGFALD råda, även på vinhyllan, piggar ju dessutom upp lite extra. Med andra ord, köp SWEBBTVs vin nästa gång du handlar. Om ditt Systembolag inte har det på hyllan så är det enkelt att beställa på Systembolagets hemsida. Skål!




Näe mina fina och riktiga vänner, nu ska jag packa ihop för den här veckan och även för i år. Blir det något Fredagsbrev redan första fredagen nästa år? Jag har levererat mina Fredagsbrev i mer än 25 år och tänker nog fortsätta ett tag till. Kanske man till slut får hederspriset av Svenska hästsportjournalisters klubb på Hästgalan? Skam den som ger sig. Ha nu en underbar nyårshelg så hörs vi igen nästa fredag. Sist av allt så kommer här en nyårskaramell till helgens V75a som avgörs på Gävletravet. I första avdelningen selar, kompetente, Björn Röcklinger ut Bottnas Justin som får hedersmannen och kuskgiganten Jorma Kontio i vagnen. 5 gånger kinapuffen får vi! Några allra sista ord inför nyår. Strunta i Champagne, den är alltid överprissatt. Satsa på en Cava eller annat franskt bubbel. Titta bara att de är tillverkade enligt “Champagnemetoden” så får du ett härligt bubbel med de små kittlande bubblorna som alltid gör livet lite lättare att leva.

Visste du förresten att Stefan Löfven som barn försökte röka häxpipa, med förödande resultat och bestående men.

Så får det bli… 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig