Fredagsbrev, arkiv

22 december 2023

God Jul alla fina vänner!



Nu väntar Julhelg! I veckans Fredagsbrev så delar vi ut några Julklappar till våra vänner ute i travlandet. Jag avslutar även med en stenklar vinnare till Uppesittarkvällen. Vill dock redan nu komma med tips kring julskinkan. Själv har jag förmånen att ha Simon Almqvist som granne på Norrby gård. Förutom att hyra ut till Menhammar så bedriver man dessutom KRAV-uppfödning av grisar! I år fick vi en kalasfin skinka från Simon och naturligtvis tillagas julskinka i själva “plastpåsen”, det är sen gammalt. In med skinkan med plastförpackning och allt och kör varmluft på 70-75 grader. Tre timmar per kilo ungefär. När du har 70-72 grader i innertemperatur så tar du ut skinkan och kyler den snabbt. Bästa och saftigaste julskinkan väntar! Hörde förresten att Menhammar efter nyår lämnar Norrby gård där de har haft hästar i mer än trettio år! 


Julskinka tillagas naturligtvis i själva förpackningen.


Över till årets julklappsutdelning.




Peter Andersson får, Junior reporter Sammi.

En pojkdocka vid namn Sammi från de populära Lottie-dockorna. Sammi har fina kläder som passar utmärkt till jobbet som reporter på skoltidningen: jeans, t-shirt, mössa, sneakers, väst. Det ingår också en penna och väska till denna blivande stjärnreporter. Dockan kan stå av sig själv, och utformades utifrån proportionerna på 9-åriga killar. Armar och ben kan vridas och riktas som man vill, och knäna går att böja försiktigt till tre olika positioner. Kläderna går att ta av och passar till alla andra dockor 

i Lottie-serien.







Åke Lindblom får, en remdriven DAF.

När nostalgi och historiens vingslag kommer över dig så tar du bara Daffen, kör ner på stallplan och backa runt, runt, som en tok!







Jerry Riordan får, Kemiset med 60 experiment. 

Fördjupa dig och släpp loss den inre kemisten i en mängd spännande experiment som på ett lekfullt sätt bygger upp den vetenskapliga kunskapen.








Hasse Skarplöth får, ALGAs klassiker Finans.

Ge dig ut på finansmarknadens spelplan och bygg upp en förmögenhet. I det klassiska affärsspelet Finans ska du köpa, sälja, bygga och investera samtidigt som du håller koll på marknaden och väger möjligheterna mot riskerna. Så länge du spelar det här spelet istället för att "arbeta" så riskerar du inte att haverera svensk travsport.








Mia "Tummen" Wahlberg får, ett 6-dagars fastepaket.

När vi körde Tallmogårdens veckofasta i Nordins stall på det glada 80 talet så klev Anneli S av ganska direkt. Norse Alfredsson höll några dagar innan han i panik tog Volvon till Näckrosgrillen och beställde massor. Du höll längst, men dock inte hela veckan! Här får du en ny chans...








Redaktionen på Kanal75 får, en släktträdskarta.

Med denna karta så kan ni på redaktionen på ett spännande sätt tillsammans lägga in alla era mediaprofiler i släktträdet.Det blir säkert både roligt och intressant.








Johnny Takter får, även i år, Nyåkers mandelkubb.

Precis som vanligt så finns både fika och kubbar att hämta på det vanliga stället.








Magnus A Djuse får, stegtömmar.

För att utveckla sig ytterligare och på samma gång göra det enklare att ha hästarna på bettet, ända in i mål.








Nestor Pär Hassborg får, Sage Barista Express espressomaskin.

Äntligen kan Pär utöka sitt fikasortiment ute på Skrubbs, till glädje för alla som har den goda vanan att hälsa på i Pärs stall när andan faller sig på.








Daniel Redén får, kontaktuppgifter samt adress till Olga.

Eftersom Stall Zet verkar ha "lite trassligt" med finanserna just nu så blir det ju enklare för Daniel om han vet mer om "Olga" och hur han kan kontakta henne på ett smidigare sätt.



Ha nu en underbar julhelg så hörs vi igen nästa fredag. Sist av allt. Uppesittarkväll med V75 från Mantorp. I sista avdelningen så styr Jepson in Shejk till enkel seger. Vi får 6 gånger syltan, bara för att.


Visste du förresten att Stefan Löfven som barn hävdade att det var två nötter i Aladdinaskens trillingnöt.


Så får det bli…


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig