Fredagsbrev, arkiv

10 juli 2020

Vad tar ni för valpen där i fönstret...


Känner du någon som köpt en hund eller katt i vår under Coronan och nu vill sälja eller omplacera djuret så känner du en idiot. För mig som är en sann djurvän (innebär egentligen bara att man har ett normalt empaticentra) så var de där historierna man som barn hörde om “sommarkatter” något märkligt och samtidigt obehagligt. Menade de verkligen att det var vuxna människor som köpte katter till sina bortskämda barn för att sedan lämna dem ensamma kvar ute på landet när sommaren var över? Det låter ju helt sinnessjukt, men så var det tydligen. Idag verkar liknande beteende upprepas igen, nu i Coronans spår. Vuxna människor som idag 2020 köper en hundvalp eller kattunge för att ha “sällskap” då ensamheten blir ett faktum efter FHM:s (i mitt tycke) överdrivna “isoleringshets”. Märkligt och sorgligt, vuxna individer med en sådan total brist på konsekvenstänkande, ansvarstagande och sunt förnuft. Idag är det således massor med djur som behöver nya hem. Du som är djurvän, har sunt förnuft och vill hjälpa till, Googla på närmaste hund eller kattstall, där kan du finna katter och hundar som nu vill komma till ett kärleksfullt hem, vilket de saknat…

Över till landet Sverige och den sjuka migrationsstig som de styrande med en närmast pervers drift lurar oss längre och längre in på. ALLA, jag menar verkligen alla, kanske med undantag av konstruktören av ITERA-cykeln och Rossana Dinamarca VET med hundra procents säkerhet att landets migrationspolitik är och har varit ett avgrundsdjupt och monumentalt haveri. Till och med Löfven har naturligtvis sedan länge konstaterat faktum. När man då på ett förhållandevis vuxet sätt försöker diskutera fram en ny riktning på migrationspolitiken så kanske det ändå kunde finnas en gnutta hopp för det här landet som är på väg ner i källaren i rasande takt. Men så fan heller. Miljömupparna med tre procents väljarstöd lyckas med enkla medel tvinga Svetsarn in i skarpt läge och vips, så lägger han sig platt. Makten framför ALLT! Nu står vi åter halvvägs ner i Holmenkollen med nyvallade backhoppningsskidor och försöker “ploga”. Lycka till…

I veckan fördes en kort “debatt” i Aktuellt mellan en harmynt Centerpartist i 20 årsåldern och en attackflata från Miljöpartiet i “spännande” lugg och uppiggande lurviga ben samt stirrig blick. Har deras utseende verkligen någon betydelse tänker du kanske? Absolut inte, men du vet att jag ofta mår lite bättre när jag får vara plump och lite dömande, bara att tugga i sig. Men OK, man skall alltså diskutera landets migrationspolitik (eller rättare sagt avsaknaden av en sund sådan) och då bjuder man in två foliehattar som TILLSAMMANS representerar mindre än var tionde svensk!

Morgan Johansson, en av Annika Strandells vänsterpök innan de nu blivit “ett par” står i DDR-TV och berättar med stolthet att man nu skall bygga ett nytt fängelse i Sverige för att “bura in kriminella”. Han menar alltså på riktigt att detta är något bra! Ett nytt fängelse där, precis som på alla andra fängelser i landet, 85 % av de intagna är individer med utländsk bakgrund. Skall detta vara något positivt? Morgan Johansson ter sig både förvirrad och obehaglig den lilla knatten.

Läste nyligen Hovrättsråd Eva Edwardssons krönika där flera kloka saker gick att finna. Hon pekar på ett flertal galenskaper som orsakar det stora trycket på Sverige som slutdestination för bankomatflyktingar runt om i världen.


Till exempel:

• De generösa reglerna om så kallat spårbyte, som skapar ett alternativt sätt att arbetskraftsinvandra till Sverige genom att först söka asyl och sedan under ansökningstiden skaffa sig ett okvalificerat arbete med låg lön.

• Att asylsökande har rätt till sjukvård i Sverige för vård som inte kan anstå. Och att asylsökande barn har full tillgång till svensk sjukvård. Det innebär att det egentliga skälet bakom vissa ansökningar inte är behov av skydd, utan – för den som förstår att utnyttja systemet – att få ta del av gratis sjukvård.

• Att den som inte lyckas göra sannolikt att den är under 18 år, anses vara just 18 år efter beslut av Migrationsverket. Detta gör att ensamkommande som söker sig till Sverige får en plats på gymnasiet och boende i familj eller HVB-hem, trots att den ensamkommande många gånger kan ha passerat gymnasieåldern med god marginal.

Det här är egentligen inget nytt men för verklighetsfrånvända, miljömuppar och andra allmänt lågbegåvade kan det vara nyttigt att läsa och ta in. Det enda positiva i haveriet kring migrationssamarbetet är att frågan nu åter ligger öppen och blödande inför kommande val. Vi kan nog lugnt räkna med att SD tar tag i frågan direkt och en sak kan jag säga, bunkra upp med mycket snacks till Valvakan 2022.

Lite mer sinnessjukt när vi ändå är på gång. Nere i Göteborg överväger Frölunda att plocka bort indianen från klubbmärket! Någon felnavlad mupp hävdar tydligen att det är "kränkande" med en indian! Varför då? Är det något fel på indianer eller? Nästa projekt för stollarna att ge sig på blir troligtvis glassföretaget Diplom Is som har den fruktansvärda smaken att ha en eskimå i sitt varumärke! Usch vad vidrigt, fattar du, en eskimå! Tvi...


Lite pållar på det. Visbytravet körde Gotlandslöpningskvällen i onsdags och som vanligt fick vi se spännande lopp som oftast nere på Skrubbs gick flera av loppen som långsammast till slut! Full gas så länge lampan lyser, uppfriskande som omväxling. Fina tävlingar med stor trivsel för de aktiva som vanligt. Tyvärr så har ju banans sportchef Simon Röcklinger hastigt och olustigt klivit av och det tror jag dessvärre kommer att få en del trista konsekvenser.

Efter förra lördagens V75a så var det trevligt trav på Ålandstravet. Det blev en händelserik kväll där bland annat traktorn körde ut på banan mitt under ett lopp som fick blåsas av. Hur som helst. Juhani Partanen är ofta på Ålandstravet och presenterar spännande hästar. I våras fick Partanen upp Max Håleryd från Mats Rånlund och i Juhanis debut under lördagskvällen i Mariehamn fick vi se en kross av sällan skådat slag. 30 meter före fältet (OK, det var inte stenhårt emot förvisso) dundrade de på och hästen såg ruggigt stark ut hela vägen mot den överlägsna segern. På onsdag är det dags för start på Sundbyholm. Spår två med endast fyra hästar i startvolten blir spännande. Björn Goop har en belgare med från innerspår men den har i princip aldrig gått volt. Lira Max Håleryd till 4 gånger glazen på onsdag!

Avslutningsvis så måste man ju i alla få fundera lite kring vad som egentligen hände nere i Halmstad nyligen. Josefine Ivehag “misshandlad”. Vad var det som fick Sofia Aronsson att tända till? Jag menar, hon brukar väl inte veva barstolar så där lite random när hon är ute?! Känns som ett klassiskt “drängdrama” precis som på den gamla goda tiden. Tänk på Lorry förr om åren, ingen riktig Elitloppsfest utan att åtminstone NÅGRA filurer går hem med blåklocka eller fläskläpp. Själv fick jag smaka näve en gång för mycket länge sedan nere på Gotland när jag var med på en travfest ute på Krusmyntagården och fick den smarta idén att lägga ner min vän Urban Erikssons röda läderslips i groggen. “-Jag lovar dig gosse”, det small. Ja det var härliga tider…

Näe mina riktiga vänner, nu tänkte jag tacka för den här gången. Ha en härlig helg så hörs vi igen nästa fredag. Förra helgen blev det för långt fram till Gustavson när Sevilla kom flygande över upploppet. Tvåa skjuter ingen spagetticlown, men nog var vi rätt ute. Till denna helg är det Årjäng som står som värd. Därifrån har jag ett minne från sent åttiotal när vi från gården i Sala hade lastat Coritz Harold samt Vibrantepojken Dominator Swed för Årjängsstarter. När vi skulle ta ut Dominator från uteboxen för värmning så var han borta. När vi öppnar boxdörren så visade det sig att han “bara” grävt en djup grop i grusbädden på klassiskt Vibrante-manér. Stimmig kille det där. Till loppet hade jag lagt ett helstängt på honom och från spår ett i volten var planen spets och slut. På kommandoordet “ett” så högg han tag i bettet och vägrade ta styrning. Vi rammade fotoceller, stege med tillhörande funktionär på både 2 160 och 2 140. Jag låg på backen och åkte en bit bakom förvirrad Vibrantevalack och demolerad rosa Custom Sulky innan min dåvarande fru höggravid kom rusande till undsättning över innerplan. Det blev sedermera flaggor vid starten och en struken Dominator. Som tröst minns jag att Coritz Harold gick bra som fyra. På hemvägen mot Sala så avlutade jag mitt samarbete med Dominator som fick bli ridhäst åt sin tidigare skötare. Nu har vi 2020 och Årjäng är åter i blickfånget. Det kom in en riktig klaring nyss. I avdelning sex skall Harran Boko köras i spets! Vi får 9 gånger kexet och kan således smacka i oss ordentligt. Må gott.

Visste du förresten att när Stefan Löfven som knatte skulle sälja “Jultidningar” så sålde han INGA! Detta berodde på att han hade med sig en katalog från Goodyear för kunderna att beställa ifrån…

Så får det bli...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig