Fredagsbrev, arkiv

17 juli 2020

En skall bort...

Stochampionatshelg utan publik. Ja, det fortsätter att vara tomt på landets travbanor när det tävlas och nog känns det lite trist och konstigt. Sedan tillkommer alla logikluckor som så tydligt visar sig kring den Coronahysteri som rasar. 1 500 personer som stångas runt nere på Gekås, Ullared eller dryga tusen shoppare som dagligen minglar ute vid Mall of Scandinavia verkar vara OK men att några hundra skulle mukka sprida ut sig på Axevallas camping, utomhus, är helt omöjligt. Skansen får ha öppet med upp till sex tusen besökare per dag medan Gröna Lund måste hålla stängt. Snart måste någon klok person sätta stopp för tokerierna. Släpp upp allt och låt berörda människor få ta sitt eget ansvar. Fullt friska människor drabbas ju INTE med av Corona än av vilken annan influensa som helst och de som är i den RIKTIGA riskgruppen skall nog vara försiktiga i betydligt fler situationer än kring eventuell Coronasmitta. Man “hotade” ju med att det skulle bli en smittoexplosion vid turistmålen när reserestriktionerna togs bort men som väntat var detta mest luftpastejer. Ingen ökning av smittade har uppstått trots att Svenne Banan frotterar sig med allmänheten på stränder och liknande. Även ute på Ekerö är det högtryck som gäller. Systembolaget slår nya rekord och utegrillarna går på högvarv.

Ekerö är ett perfekt ställe om man vill se våra kära Svenne Banan semestrare. I Kommunen bor c:a 25 000 invånare och runt Ekerö Centrum rullar vardagen på i behaglig takt. Under sommaren så händer det plötsligt något. Ekerö invaderas av semester-Svennar av alla de slag. Fast “alla de slag” förresten, de ser rätt lika ut allihopa. Nere på Systembolaget är fyra kassor igång mot de vanliga två under övriga året. Inne på ICA rycker och river man bland grillkol, baguetter och flintastekar. Bland sommarfolket så är de flesta 30-40 år och klädseln är nästan alltid identisk. Idag när jag var inne på Systembolaget så kunde man räkna till inte mindre än sex röda shorts bland de manliga kunderna och där kvinnor fanns med under inköpet så gick klädstilen mest i fladdrande sommarklänningar, lediga flipflops samt solglasögon uppkörda i håret lite käckt…

Inne på ICA stod ett par och pratade med ett annat. Männen i sällskapet hade identiska Converse och kritvita strumpor. Medan ena kvinnan i sällskapet står och rotar bland danskt fläskkött så hör jag ena mannen till den andra säga, “-jo-ora sörru, vi e ute hos Gittan och Roffe på Gällstaö nästan hela juli nu, toppskönt vettu. Roffe har lagt ett helt nytt altandäck. Vi sitter där nästan hela kvällarna”. Den andra mannen svarar, “-vi ska ut med båten nu i helgen, kanske drar över till Mariefred. Måste ner till Bolaget och bunkra bira”. Kvinnan kommer tillbaka till sällskapet och slänger ner lite skitkött i kundvagnen innan de skiljs. Det sista jag här är, “-Ha det gott och hälsa till Jonas, Han jobbar väl två veckor till den stackarn, hö, hö, hö…”.

Så här låter det hela tiden här ute på Ekerö nu. Inget märkligt alls egentligen. Det är ju rätt fint här ute och nära för de som bor i Stockholm att komma ut men lite parodiskt tycker jag ändå att det är. Om några veckor så rullar stadsjeeparna in mot staden igen och “rödshortsen” sitter åter på sina kontor och webbyråer och knegar på medan livet vid Ekerö C sakta återgår till det normala och Systembolaget kan går ner på två kassor igen…

Åter till årets Stochampionat. Vi fick se ett stort antal clownmatchade märrar i kvalen. Hästarna som tävlar idag ser bara sämre och sämre ut, tråkig utveckling. I kvalen till Stochampionatet galopperade 18! hästar bort sig och ett flertal såg bedrövliga ut. Den som vinner helgens upplaga av Stochampionatet är den tränare som har fräschast häst till start. Om Tarzan fått ordning på Residual Thrust som såg lite “sisådär” ut i kvalet så tror jag faktiskt att vi har vinnaren där!

Med dessa ord ber jag att få önska mina fina vänner en härlig sommarhelg så hörs vi igen nästa fredag. Lämnar avslutningsvis ett gjutjärnslås till lördagens V75a. I fjärde avdelningen så är det så bombastiskt klart på Staro Leonardo med välstammade Ludwig Wickman i vagnen. 11 gånger flintasteken som tack för vår uppbackning. Tjolahopp.

Visste du förresten Stefan Löfven som barn var den enda som alltid bytte bort sin Plopp mot Russinpaketet när det var fiskdamm.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig