Fredagsbrev, arkiv

05 juni 2020

Fuck the police...


Mina kontakter med polisen under mitt snart 55 åriga liv har varit regelbundna men med förhållandevis långa mellanrum. Som tioåring fick jag prata med polisen hemma på Vattugatan efter att jag och Peter Sandeborg hade eldat kartonger vid Favör Butiken. Under mina många och långa mil på vägarna har trafikpolisen visat sitt engagemang för mig ett stort antal gånger. Det har oftast gällt min och polisens olika syn på fordonens beskaffenhet och eventuell avsaknad av samsyn kring hur väl mina bilar levt i samklang med pappers och blankett bonanzan som enligt polis och myndighet tydligen är otroligt viktig ute i den stora världen. Jag har dock aldrig kört onykter och har endast EN fortkörning (67 kmh på femtio sträckan mellan Brommaplan och Nockebybron tidigt nittiotal). I mitt arbete som behandlingsassistent har jag mött polisen efter tillbud och våldssituationer ett flertal gånger och när min far tragiskt gick bort så kom polisen hem till mig på Munsö för att meddela mig detta. Det här är i stort sätt den kontakt jag haft med svensk polis och jag tror att den stämmer ganska väl med vilken Svenne Banan som helst (möjligen med undantag av mina tätare kontakter med trafikpolisen). Vid absolut inget av alla dessa tillfällen har jag känt något behov av “relation” eller liknande med polisen. Precis lika lite som om brandkåren skulle komma hem till Munsö och släcka en ladugårdsbrand. Med detta går vi över på “dialogpoliser” i allmänhet och kriminella slödder i synnerhet.

Ingen har ju missat att en svart man nyligen dog efter att en polisman i USA använt extremt övervåld. Att den svarta mannen var grovt kriminell saknar faktiskt betydelse, det var ett orimligt övervåld vilket som. Vi vet även att rasismen i USA är ganska utbredd (den riktiga rasismen, inte den om Tintin Böcker eller negerbollar som PK-idioterna hemma i Svedala kraxar högt över) och inom polisen är det ännu värre. Det här är fakta, precis lika glasklart som att vi även vet att svarta människor i USA är kraftigt överrepresenterade inom kriminaliteten. Just här behöver vi inte grejsa så mycket kring orsakerna, spelar ingen roll om det beror på avsaknad av amerikanska fritidsgårdar och att det hänger en banjo hemma hos varannan polis där borta. Nej nu fokuserar vi på vad som hände och vad som just nu HÄNDER. Som brukligt är när det gäller demonstrationer så lutar det nästan alltid åt vänster och många är de som medverkar endast för att skapa kaos och begå brott. Det här är inget nytt och tyvärr inte mycket man kan påverka, eller kan man det?

I USA dör en svart man under knät på en polis och detta används sedan som anledning till att vandalisera, skada oskyldiga och plundra butiker. Kriminellt slödder som snabbt tar rygg med andra ord. Hemma i Sverige så gnuggar de genast händerna. Precis lika tysta och ointresserade som de är att reagera när invandrargäng gruppvåldtar svenska kvinnor eller när IS-krigare släpps in i vårt land lika rabiata blir de när de skall demonstrera på den “andra sidan”. Och egentligen, är det verkligen något vi i Sverige behöver demonstrera om? “Vi” demonstrerar mot den rasism som bevisligen existerar, men VILKA gapar och skriker de om? Jag menar, har vi i Sverige verkligen en stor hotande grupp som skulle vara FÖR riktig rasism?! Näe, vi har ju liksom inte det.

Hur som helst, nu ville man visa “solidaritet” genom att mitt i pandemin medverka i en olaglig demonstration i centrala Stockholm där man då medverkar till att öka smittspridningen som dessutom slår extra hårt mot de afro “svenskar” som bor i vårt land. Skall vi gissa på att ett tiotal äldre svarta människor dör av Covid ute i orten den närmaste tiden efter mupparnas “manifestation”?! En märklig variant av “solidarisk handling” för de svarta. Nu hög tid att knyta ihop påsen med “dialogpoliser” och saft&bulle-metoden. Min absoluta övertygelse är att vi INTE behöver skapa någon “relation” alls mellan kriminella och polisväsendet. Ingen av de körkortslösa gaphalsar som kastade sten och skrek “-fuck the police” behöver ha någon som helst kontakt med polisen förrän de ber om hjälp eller att polisen skall ingripa och vid absolut inget av tillfällena behövs en “relation” för det. Det vi fick se i Stockholm när en nybakad polisflicka knäböjer inför en folkhop som skriker “-fuck the police” är fullständigt vansinnigt! Hon är där i tjänsten och hennes arbetsuppgift är att bryta ner en olaglig demonstration, då ställer hon sig med ett plakat och manifesterar tillsammans med de som hon egentligen skall frihetsberöva. Lek med tanken att en tatuerad polisman ställer sig med en grön/svart fana och sympatiserar med Nordiska motståndsrörelsen när han egentligen är där i tjänsten för att stoppa demonstrationen. Näe, det är för skruvat för att ens kunna föreställa sig. Men nu stod ju polisflickan på “de godas” sida och plötsligt får hon uppbackning när hon egentligen skulle avskedas.



Vi lämnar dessa galenskaper och hoppar rakt in i elden. Daniel Redén och den oömma pållen. Allt kring Propulsion har ju redan vevats och nu väntar vi väl egentligen bara på hur ST kommer att agera, och där uppe vet vi ju att det svajar betänkligt. Några saker kan jag i alla fall fundera lite kring. Att hästen är nervsnittad tror jag vi kan konstatera vara korrekt till hundra procent. Jag är sedan tämligen övertygad om att Redén INTE visste om detta när hästen köptes till Sverige. Sedan kommer det mer obehagliga. Har ST vetat om detta länge och försökt blunda så är det en fullständig katastrof för svensk travsport. Sedan blir det knepigt när Daniel säger att han “hörde talas” om det här med nervsnittning för “något år sedan”. Då har Redén alltså känt till “oklarheterna” men INTE valt att leta fakta själv och det tyder ju på att han velat mörka allt. Hoppas jag har fel men jag har ju sällan det. Fortsättning följer med all önskvärd eller oönskvärd tydlighet.

Jag vill även göra en liten analys kring hur jag förra fredagen analyserade hästarna som deltog i Guldloppen förra söndagen.

Om vi börjar med Vivid Wise As. Jag hade ju en förhoppning och tro om att Björn Goop skulle stryka hästen men man valde att åter starta halt häst med dubbla galopper som följd. Sorbet uträttade ungefär som förväntat och hade varit längre fram i finalen om han inte stallkörts. Disco Volante och Jepson såg jag som en lika bra combo som Lasermannen och Ken Ring. Jag taxerade galopprisken till 35 % vilket visade sig vara kraftigt undervärderat. Att man sedan försökte skylla bort fiaskot med en knallpulverpicka uppe i Rissne flera minuter före start känns lite som att försöka sjunga “We shall overcome” i en föreningslokal ute i orten när tofflor och dadelsandaler flyger genom luften. Missle Hill var det stora felsteget. Jag hade fått för mig att det var en bra pålle på väg upp men det visade sig vara en bromskloss med blöt nos. Chief Orlando? Tja, inte mycket att orda om. Malmroths sålda plats till Milliondollarrhyme var ungefär lika ljummen som konjaken han smuttade på för några veckor sedan. Han vinner inte många lopp den där hästen. Looking Superb var precis så “bra” som jag analyserat. Earl Simon fick ju försöksheatet nertryckt i gomseglet med våld och gjorde vad han skulle. Totalt bortkörd i finalen, helt enligt ritningarna. Elian Web hade jag övervärderat, något som jag faktiskt gjort tidigare. Hästen är bra men inte jättebra. Billie De Montfort har nu bevisat att skalle saknas. Surare än vinteräpple i juli. Tae Kwon Deo var ju min vinnare men jag var noga med att lägga till, “-om nu bara Adrian håller ihop det” vilket han dessvärre inte gjorde. Attraversiamo gick till final och var hygglig även där, precis som jag förutspått. Cokstile. Hästen höll jag mycket högt i tipsen men allt drogs ner av Eriksson i vagnen. Nu körde han två kanonlopp vilket kanske snart kommer visa sig resultera i finalseger. Jag bugar och bockar (måste dock nämna att Christoffer efter förra helgen kört galopp med två av tre uppsittningar). Racing Mange gick fint i försöket efter snygg styrning av Lövgren. I finalen hamnade han i rygg på en bevisad bromskloss och tvingades då kliva ut i dödens och samma sekund som detta beslut togs var loppet över för Mange. Makethemark såg lite bättre ut än i Köpenhamn och kanske låg det någon sanning i det där med kurvorna där nere. Hur som helst så hamnade man inparkerad redan i försöket och vi såg en nästagångare helt klart. Propulsion. Det vi fick se i försöket var något av det värsta som en häst presterat på en svensk travbana. Jag är både förvånad och imponerad. I finalen var ju stallkörning beställd och det loppet sa inte speciellt mycket om hästens kunnande. Om försöket var den starkaste, tuffaste gryta man sett så var finalen en blek och ljummen puré.

Avslutar med att konstatera två saker. Trist att se stallkörningen när Per Linderoth efter order av Redén tar upp kraftigt i första sväng för att släppa ner stallkamraten framför. Ännu tristare att få det bekräftat att Goop agerat målvakt för spagetticlownen när man på pappret tog över Vivid Wise As för att kunna få vara med förra helgen. Olustigt att se hur lätt Malmroth svalde det betet (kanske det gavs lite extra mumma som tack för hjälpen). Hur som helst, hästen var ofräsch och hade ändå inget i loppet att göra. men vänta bara så skall du få se att han snart startar och då kommer prestera igen. De är SÅ “duktiga” där nere i Italien…

Jaha mina fina rosa vänner. Med de här orden tänkte jag packa ihop för den här gången. På lördag körs V75 uppe på Östersund och jag har fått en riktig delikatess att erbjuda. Hazard Boko i sjätte avdelningen med en stabil Per Lennartsson i vagnen känns hur klar som helst. 9 gånger kexchokladen som tack för visad uppskattning. Må nu fint och glöm inte att undertecknad fyller 55 år på Nationaldagen! Jag har flera tusen som läser mina Fredagsbrev och den här helgen vill jag verkligen ha uppskattning i form av en present. Denna present skulle då vara att du kära vän slänger in en femtiolapp till insamlingen för minnet av Tommy Hanné via Cancerfonden. Vi är så nära målet nu. Så den här helgen litar jag på dig! Dela gärna detta till andra. Må bäst!


Visste du förresten att Stefan Löfven fortfarande inte vet skillnaden på en glad flicka och en glädjeflicka.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig