Fredagsbrev, arkiv

17 april 2020

Som sagt, det blir inget Elitlopp sista söndagen i maj...


Fredag igen och vi börjar väl med Solvalla direkt. Det blir som väntat inget Elitlopp sista helgen i maj på Solvalla. Däremot så verkar det som att man skall köra några andra travlopp den helgen. Det är möjligt att de kommer att kalla det för “Elitloppet” men det är det naturligtvis inte. Det blir ett vanligt Guldlopp likt vilken V75-lördag som helst, eller rättare sagt, troligtvis sämre. Det är svårt att fylla ett bra Guldlopp vanligtvis och nu skall man alltså köra TVÅ Guldlopp samma dag. Att man tar bort “Sweden Cup” är ju en självklarhet, om man ens försökte få ihop hästar till det loppet så tror jag till och med att min vän Pär Hassborg skulle plocka in Winning Love och damma av honom igen.

Att envist hålla fast vid sista helgen i maj är både fel och fegt. Alla vet att ett Elitlopp utan utländska hästar och en massiv publikvägg inte ÄR något Elitlopp. Det man nu kommer att krafsa ihop blir varken hackat eller malet. Jag hade vilja sett att man flyttade Elitloppshelgen till augusti och då kört den ihop med Jubileumspokalen. Det skulle vara eftermiddagstrav på lördagen med alla fina lopp där Harper Hanovers skulle upphöjas med fetare förstapris. Efter tävlingarna skulle det vara konsert med scen byggd i slutet av sista sväng. Jag ser gärna ett “90's” med allt från E-Type och Aqua till Trance Dance och Dr Bombay! En riktig jäkla Elitloppsfest med öltält och food trucks. Söndagen skulle vikas till Elitloppet med allt vad det innebär. Det här skulle absolut kunna genomföras (OK, byt ut Dr Bombay om det nu var knas), eftersom det skulle köras i augusti så skulle publikantalet ligga på runt 10 000 skulle jag gissa. Tänk vad häftigt, här skulle Solvalla kunna få bygga ett helt nytt event, dessutom under tidspress (vilket ofta resulterar i ett bättre resultat). Jag är övertygad om att detta skulle bli en succé. Till 2021 kunde man sedan återgå i de gamla traditionella hjulspåren under Elitloppet. Jubileumspokalen skulle på detta sätt kunna förnyas och framöver bli en fest med supertrav, kvällskonsert, öltält osv.

Men nu blir det som sagt ingenting av detta, Solvalla kommer istället att presentera en blek, urvattnad och öde travhelg som de smyckar med Elitloppets LOGO. Trist, sa Bill. Jättetrist, sa Bull…

Veckans lika som bär: Johnny Takter vs Andreas Johnson.


Corona Cirkusen rullar vidare. Det blir mer och mer tydligt att Stefan Löfven nu gör allt för att skrämma Svenne Banan i sin iver att dölja det faktum att han under lång tid aktivt monterat ner landets sjukvård och istället satsat pengarna “på annat”. Det finns alltid flera sidor av det berömda myntet men i Sverige får vi nästan bara höra kring en av sidorna. Vi vet att coronaviruset inte är speciellt farligt för vanliga friska människor, ungefär som en vanlig influensa eller ibland även lindrigare. Vi vet också att vissa personer av olika anledningar är mer känsliga vilket gör att en corona smitta kan hjälpa till att förvärra en redan försämrad hälsostatus. Allt det där vet vi. Samtidigt vet vi att man borde satsat mer och tidigare kring äldrevården i landet, istället kraxar Svetsarn om att fullt friska unga män och kvinnor INTE skall spela fotbollsmatcher, men gärna träna. Ridå. Sedan har vi det här med statistik och fakta. Varje dag hör vi på radion att antalet smittade ÖKAR samtidigt som underbara Anders Tegnell lite senare samma dag konstaterar att antalet MINSKAR! Anders har naturligtvis rätt. Om man räknar från noll (vilket Svetsarns hantlangare instruerats att göra så kommer ju antalet smitta av Coronavirus ju ALDRIG att minska. Jag menar, de som blivit smittade kan ju aldrig bli någon som INTE blivit smittad. Tusen smittade idag, två tusen smittade i morgon, fyra tusen smittade i övermorgon. Detta är en ÖKNING. Tusen smittade idag, sju hundra smittade i morgon, fyrahundra femtiotre smittade i övermorgon är en MINSKNING. Det blir bara oseriöst och tramsigt när de håller på  och “hotar” och “skrämmer” på det där fåniga viset. Nu kommer folket istället dag för dag att tröttna vilket innebär att vi snart är tillbaka i vardagen. Detta är bra och kommer fungera fint. Vad vi lärt oss av detta är bland annat att skruppliga morfar skall stanna hemma när det vankas barnkalas med kaskadsprutande knattenäsor vid tårtbordet. Fast det har ju varit lika viktigt hela tiden, långt för Corona…



Näe mina fina och snälla vänner, nu tänkte jag ta helg. Det blir gokaffe med fyllda munkar. Avslutar med en stenande klar (som inte blir struken) till helgens V75a från Umåker. I tredje avdelningen får vi 8 gånger omeletten på Weekend Fun. Ulf Ohlsson behöver bara köra felfritt så kan vi luta oss tillbaka. Må gott så hörs vi igen nästa fredag.

Visste du förresten att Stefan Löfven brukar smula Haldol och dextrosol över havregrynsgröten.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig