Fredagsbrev, arkiv

10 april 2020

Glad Påsk!



Fredag igen och den här gången årets lääängsta. Vi dundrar raskt rakt in i påskhelgen där travsporten har sin intensivaste helg på hela året. Tyvärr så känns det ju lite avslaget just nu med Coronasnuvan som gör sig påmind i vår vardag med all tydlighet. Jag tänker inte heller denna vecka gräva i Coronahinken utan avvaktar ett tag till. Kan i alla fall konstatera att det hela är på väg att blåsa över trots att våra myndigheter med Svetsarns piska vinande bakom ryggarna försöker skrämma oss och hålla oss ängsliga så länge det går. 

Veckans Fredagsbrev blir  av kortare modell. Jag vill som brukligt är inför denna helg påminna om val av ägg när ni nu påskhandlar. Första siffran på ägget skall helst vara en "nolla", då är du så nära riktiga bonnägg du kan komma (jo jag vet, det är fortfarande stordrift vi snackar om, men ändå värt att fundera över). Nollan betyder att värphönsen föds upp "ekologiskt" och dessutom har möjlighet att vistas ute. En "etta" som första siffra är en nödlösning för dig som vill "bry dig" men ändå håller lite för hårt i plånkan för att vilja göra det helt ut. En etta som första innebär att värphönan inte behöver vara "ekologiskt" uppfödd men ändå har möjlighet att vistas ute. Köper du ägg där första siffran är en "tvåa" så antar jag att du är en sådan person som gärna har ett foto av ett "gulligt fadderbarn" hängande på kylskåpet hemma. Du lägger troligtvis pengar i muggarna till tiggarna osv. En person som "bryr sig" om det syns men annars mest tänker på sig själv. En tvåa betyder att värphönan förvisso är "frigående" men att hon troligtvis aldrig får se solljus eller känna en vindpust i sin fjäderdräkt då hon lever sitt liv inne i en stor hangar med tusentals andra höns. Jag kan inte tänka mig att du köper ägg där första siffran är en "trea". Dessa ägg kommer från hönor som lever hela sina liv i trånga gallerburar. Ett fruktansvärt lidande bara för att en snål och empatisvag människa skall kunna köpa sina ägg till absolut lägsta pris. Det här är ett ganska bra test att kolla vänner och släktingar. Ta en titt i kylskåpet när du hälsar på, är det en trea som första siffra på äggen så bör du lämna huset eller lägenheten och helst sluta ha kontakt med vederbörande. De personer som idag i Sverige MEDVETET köper ägg från burhöns har en riktigt skev bild av livet och en total likgiltighet inför hur andra individer mår och lever. Dessa personer är oftast ganska usla som föräldrar, bör inte ha husdjur och är absolut längst ner på den empatiska stege som visar vilka vi är, egentligen. Som sagt, "nolla" eller "etta" är bra, en "tvåa" bör kunna förklaras om det skall kunna accepteras som ett undantag och en "trea" betyder att du är en sämre människa helt enkelt.

Så var det med äggen, inga konstigheter där. Se nu till att ha en underbar påskhelg så hörs vi igen nästa fredag. Avslutar med TRE tips!. Tips ett. Har du inte köpt påsk ölen ännu så rekommenderar jag Celebrator, ett fantastiskt smarrigt tyskt öl som passar perfekt till påskbordet. Tips två! Under den RIKTIGA V75an uppe på Rommetravet på påskdagen så är Vichy Grif i femte avdelningen kraftigt kuskförstärkt med Kaj Widell i vagnen. Kajan har toppform och hästen är på tårna. 9 gånger påskägget rasslar det in! Tips tre! Nu i Coronatider så måste vi försöka roa oss så gott det går. Om du går in och "gillar" vår Facebooksida så kan du ta del av lite trevliga klipp, resetips, tävlingar och annat skoj som undertecknad lägger upp. Just nu ligger "öltestet" uppe efter flera förfrågningar. Gå in och gilla sidan här så missar du ingenting. Hoppas att dessa tips nu gör din påskhelg till något fantastiskt. Vi hörs som sagt igen nästa fredag.

Visste du förresten att Stefan Löfven ristat in "Steffe vås häre" på Riksdagshusets fasad, 2014.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig