Fredagsbrev, arkiv

20 mars 2020

Lägg ner stolligheterna, nu...


Fredag igen och vi inleder med Corona. Dagarna går och vårt samhälle håller på att krackelera. Åtgärderna som sätts in blir allt tydligare politiska och det verkar som att man vill dölja landets sedan länge havererade sjukvård. Glöm inte att det redan långt innan Corona avled människor i vårdköer och sjukhuskorridorer i avvaktan på adekvat vård. Det är just detta som nu visar sig med all oönskvärd tydlighet. Oavsett vad du idag matas med i media så är verkligheten på många sätt dold i mörker. Det är ett evigt tjat om hårt kämpande vårdpesonal i brist på material och teknik. Det här har pågått mycket länge, för den som minns. Min bror kör ambulans och berättar om akutmottagningar som idag står tomma, det är hur lungt som helst där. Alla de som vanligtvis (helt i onödan) brukar besöka akutmottagningarna för snuva, kli i knäveck, sticka i fingret och liknande stannar ju nu hemma. Vad som i stället pågår är en rustning på de behandlande avdelningarna, där det sedan länge redan är en akut situation. Det är DÄR som vårdpersonalen springer sig svettiga utan möjlighet till vare sig rast eller en dräglig arbetssituation.

Idag har Stockholm 60-80 akutplatser! Det här är galet lågt. Det räcker med en full SL-buss som välter i ett dike och tar eld. 60 personer som behöver akut sjukvård. Lägger vi sedan till några gängskjutningar, ett tiotal random hjärtinfarkter och några misshandlade fruar så är det kaos direkt. Vi är således knappt rustade för en vanlig Svennevardag och det är därför som VARJE insjuknad Coronapatient är en för mycket. Med en fungerande sjukvård i Sverige så hade vi inte behövt hamna i den här situationen...

Det som nu pågår i Sverige med "karantän" och stängda platser över hela landet är ju naturligvis inget som kan fortgå. Inom någon eller några veckor så är dessa stolligheter historia. Redan inom några dagar kommer ett tiotal ambulanser att få ställas i garage då de inte kan servas och besiktas. Stäng 10 grundskolor och förskolor så försvinner ett femtiotal vårdanställda från sin arbetsplats osv.

Än så länge har det gått hyggligt för Svenne Banan på hemmafronten. Det är lite "coolt" att leka prepper, du lastar hem toapapper och vita bönor (som ingen i familjen skulle tänka sig äta ändå) osv. Du "jobbar hemma", handlar mat till pensionerade grannar och är precis så där präktigt duktig som Moder Svea nu ber dig att vara. Men vänta bara, det kommer inte ta mer än någon vecka innan det vänder. Svenne Bananarna kommer börja knorra, de vill ut på AW, träffa polarna, gå på fotboll osv. Det här håller inte i längden, var så säker.

Några saker att ha i åtanke:


  • Av de 17 Coronasmittade som hittils avlidit i Sverige så har INGEN gjort det av själva Coronasmittan, de hade dessvärre dött inom en snar framtid oavsett.
  • Att stänga GYM och fotbollsmatcher där besökarna till 99 % består av friska sunda människor mellan 18-45 är naturligtvis galenskap och trams.
  • Bara i år så har 63 personer dött i trafiken. Om alla höll hastigheten, körde nyktert och höll avstånd så skulle siffran vara mellan 1-5.
  • Det har gått knappt tre månader på 2020 och redan så har 2 500 personer dött i sviterna av rökning!
  • 15 peroner har dött av våld i hemmet i år.
Corona är och förblir en vindpust i jämförelse. Det vettiga vore att alla vi friska människor som inte befinner oss i riskgruppen fortsatte att leva normalt och att resurserna fokuserade på RISKGRUPPERNA! Vi får verkligen hoppas att trulleriet snart är över och sedan kan vi fundera på hur landets sjukvård kunde hamna i detta kaos, och lämligtvis ställa de skydliga mot väggen, senast inför nästa val...

På travsidan har jag inte grävt så mycket den senaste tiden. Väntar med spänning på hur Solvalla kommer agera kring ett kommande Elitlopp, finns lite varianter där.

En annan katastrofal följd av Coronan är att Eurovision nu ställs in! Jag är bedrövad och besviken. Det vettiga hade ju varit om man i alla fall körde Eurovision på TV där bidragen skulle få tävla med sina videos från respektive uttagning. Som Mello och Eurovisionfantast så känner jag stor sorg. Jag som dessutom hade lrat tungt på Lituaen!

Näe, mina rosa fina riktiga vänner. Ha nu en fin helg så hörs vi igen nästa fredag. Avslutar med en ruggigt fet vinnare till helgens V75a som avgörs inför (som vanligt) tomma läktare på Bergsåker där "vardagslopp" står på menyn. I sjätte avdelingen får vi 7 gånger hostan på Queer Fish. Jag fattar ingenting?! Dunka in vad du har i fickorna. Må gott så länge.

Visste du förresten att Stefan Löfven fortfarande äter barnalbyl, bara för att han tycker de smakar gott.

Så får det bli...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig