Fredagsbrev, arkiv

13 mars 2020

Hysteri Deluxe...


Tänk vad människor är låsta i sitt flockbeteende. Coronasnuvan i världen visar nu alla tecken på masspsykos. I Finland lastar man in publik till skidskyttetävlingar, sedan plötsligt så ändrar man sig och tvingar ut alla igen! Solvalla stänger läktarplats till fredagens tävlingar då Regeringen nu bestämt att folksamlingar på mer än 500 personer tills vidare förbjuds. Det känns då tryggt att Solvalla agerar, synd bara på alla dessa hundratals besökare som planerat ett besök på huvudstadsbanan idag. Host, host...

Innan jag raljerar mer kring Coronasnuvan skall jag säga att jag har absolut förståelse för att det finns grupper som verkligen ligger i farosonen. I vår familj har vi ett för tidigt fött barn med klent imunförsvar, vi har några som genomgår cancerbehandlingar och vi har "gamlingar" som passerat både 80 och 90 år. Där jag abetar har vi HIV-positiva klienter som skulle kunna riskera livet om de smittas. Men det är ju samtidigt det här som blir så stolligt. Man plockar bort publiken från en hockeymatch där merparten består av friska, sunda och brölande medelålders personer i god vigör. Samtidigt diskuteras om att stänga skolor och förskolor där de starkaste och friskaste människorna i samhället befinner sig. Detta skulle då innebära att vårdpersonal får stanna hemma och ta hand om sina barn eller i värsta fall skjutsa dem till mormor och morfar som får vara barnvakt, de som är mest i riskzonen.

Att Coronasnuvan har väldigt låg dödlighet bland fiska människor verkar ingen fundera över. Dödligheten vid till exempel vinterkräksjukan är enligt flera källor faktiskt högre. Det är betydligt större risk att skadas eller dö i trafiken och en kvällspromenad i random "utsatt område" ställer Coronasnuvan som en nysning i jämförelse. Vad skall vi då göra i Sverige om vi vill komma i sans? Ja en sak är ju glasklar. Alla de tusentals italienare som smittas kommer inom någon vecka åter vara kärnfriska, detta gäller naturligtvis även i Sverige. Ju fler som smittas, ju fler som blir friska och imuna. Att köra en utomhussport som till exempel skidskytte utan publik är ett bra exempel på trullighet. Det vi skall satsa på är att skydda och kontrollera de som faktiskt ÄR i riskgruppen. Äldreboenden och sjukhus skall få obegränsat med resurser så att de kan skyddas på ett klokt sätt. Testa ALL personal som arbetar med dessa grupper. Att stänga ner ett GYM där människor med ypperlig fysik och hälsa möts känns lika rubbat som att släpa hem Tacoskal, torrmjölk och vita bönor likt en foliehattsbeklädd prepper...

Vi lämnar Coronasnuvan och tassar vidare. Förra helgen var det Mellofinal och tyvärr så vann samma gungande kött-trio som förra året, i år utan trallande frontman. Precis som förra gången så var det svarta kläder och dåligt ljus under hela numret. Trots tre sjungande kvinnor på scen så räknade man till totalt 32 sångpålägg i bakgrundsmusiken, detta får inte finnas med i finalen nere i Rotterdam. Jag gissar att the black ladies kommer på 13 plats. Vinnare blir ju under alla omständigheter Litauen! Kom ihåg var du läste det först. Fick även höra att det var tunga insidelir från SVTs produktion under Mellofinalen, mycket klirr ner i public service fickorna...

Veckans lika som bär: Damian Lewis, Homeland vs Johannes Thingnes Boe, skidskytte.



Mer trav. I USA har man tydligen punkterat några djurplågande lallare som dopat hästar i parti och minut. Jag har aldrig haft så mycket till övers för travsporten i Amerika och intresset tändes knappast nu heller. Vore bra om vi hade samma razzior i Sverige så vi fick bort de där 3-4 dopande travtränarna som fortfarande slunkit undan.

Anders Malmroth har nu lite försiktigt börja dra i trådarna inför kommande Elitlopp. Trist då att han börjar med att bjuda in djuplågaren och doparen Alessandro Gocciadoro. Även om det nu kommer visa sig att de lyckats gömma undan så pass mycket att det bara anses som "ofrivillig" dopning så tycker jag ändå att det hade varit snyggt av Anders och helt enkelt säga, "-Elitloppet är ett inbjudningslopp och vi vill inte bjuda in tränare och ksukar som misshandlar sina hästar gång på gång".

Nähä min underbara riktiga vänner, nu skall jag ta en kaffe och möjligtvis en munk till det. Ha en fin helg så hörs vi igen nästa fredag. Avslutar med en kalasvinnare till helgens V75a som avgörs på Halmstadtravet. I sista avdelningen skall det vara klart på Önas Nougat. Vi får 23 gånger nässprayen som tack för att vi backar upp. Må gott.

Visste du förresten Stefan Löfvens första förslag efter Coronutbrottet  var att man skulle plocka bort alla Couronnespel från landets fritidsgårdar och uppehållsrum.

Så får det bli...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig