Fredagsbrev, arkiv

06 mars 2020

Corona vs Morakniv.


Innan vi kliver in i Coronaspektaklet så måste jag dra några rader om Jimmi Åkesson, partiledare för landets klart största parti. Han har nu idag precis deporterats från Turkiet med polis, militär och annat smarrigt. Att turkarna med Erdogan i spetsen inte förmår ett bättre agerande är sedan länge väl känt. Sedan har vi ju "de godas" reaktioner här hemma på det faktum att Jimmie Åkesson reser ner och agerar medan de sitter hemma i Svedala och smaskar gratissnittar och mazariner på sina kontor och kuddrum. På de blad som Åkesson delat ut står ganska precis det som är Såssarnas ståndpunkt i migrationsfrågan. Just nu är det "fullt" i Sverige. Svenska pensionärer blir hemlösa, människor dör i vårdköer, de kriminella ute i förorterna tar över, pensionärsföreningen i Trollhättan måste ha skottsäkert glas i sina lokaler osv. Vi kan med andra ord inte garantera en värdig, effektiv och realistisk migration till Sverige nu, över huvud taget. När då Åkesson reser ner och meddelar detta till de som vill komma till Sverige så får kan skit från etablissemanget. Lisa Nilsson står med fladdrig tantklänning och gapar, hårige Özz kraxar, Ygeman gör sig rolig över att man gripit Åkesson, arbetsskygge iraniern Ali Esbati från Vänsterpartiet hoppar jämfota som ett litet iranbarn på dadelplundring osv. Riktigt vidrigt att se och höra alla desa fega falska syltryggar som aldrig någonsin gjort något enda gott för vårt land. Ni är då för ynkliga...

Bland de bankomatflyktingar man sett vid gränsen där nere så är 96 % unga friska män med krtivita sneakers och Iphone av senaste modell...

Räknar till tio och går nu sakta över på Coronaspektaklet. Skrämselpropagandan väller ut över oss och nu hänger till och med helgens Mellofinal löst! Det finns med andra sjukdomar och virus i Sverige som är betydligt farligare men det hanterar vi tydligen på ett helt annat sätt. Risken att i Sverige bli knivdödad av en grobian i Adidaskläder är 37 gånger större än att avlida av Coronavirus. De flesta av alla de som smittades i Kina är idag friskförklarade sedan länge och även här hemma i Svedala börjar ett flertal av de Coronasmittade friskna till. Riktigt stolligt blir det när man möter stimmiga "preppers" på City Gross som bunkrar havregryn, vattendunkar, vita bönor och en massa annat som de vanligtvis aldrig behöver eller använder. Ja, vad skall man säga?! Själv lutar jag mig tillbaka och ler lite förnöjt åt Cirkusen.


Känner att jag behöver stänga ner för den här gången. I helgen är det (förhoppningsvis) stor Mellofinal! Här kommer två lir. Först och främst ett stödlir som ger två gånger degen, på så sätt kan du lira på vinnaren utan att riskera en spänn. Säkerhetsspelet blir "head to head" på Felix Sandman vs Paul Rey (helst hade jag sett Paul Rain från 1988). Först av dem kommer naturligtvis Paul Rey! 2, 20 säkert som på Ålandsbanken. Sedan var det då vinnaren. Jag har hela tiden hållit "Dotter" som vinnare men eftersom oddset sjunkit löjligt mycket så får det bli inlastning på Anna Bergedahl istället. 4, 50 är ett fint odds och jag tror att dansarna och "bonka bonka takten" kommer hålla hela vägen. Lasta in. V75an avgörs på Färjestadstravet och där kommer en bomb i sjätte avdelningen. Högstenastalldräng till 23 gånger kittlar dödsskönt i kistan. Varsågod min vän. Ha nu en fin helg så hörs vi igen nästa fredag.

Visste du förresten att Stefan Löfven tills alldeles nyligen trodde att Skolios var ett rikstäckande friidrottsevenemang för landets mellanstadieskolor.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig