Fredagsbrev, arkiv

13 september 2019

Jepson är en knepig en...

Befinner mig nu nere på Rhodos och veckans trav har följts på "behörigt avstånd". Så i alla fall att det hettat till lite kring Carl Johan Jepson efter att han styrt rakt ut och kört över en tidigare kunds häst ganska ordentligt. Jepson är en knepig en. Det var ju han och Glenn H Persson som skötte grisfösningen hos Svanstedt då det begav sig och jag har alltid lite svårt för den typen av personer. Men nu har åren gått och vi har väl alla gått vidare. Jepson har en speciell körstil där det blixtrar till åt alla håll många gånger han sitter upp (OBS! Ingen ordvits). Ibland så blåser han som en tok till spets med starttröga pållar och ibland jagar han dem först över linjen på ett sätt som ställer självaste Björn Goop Schack matt. Nu i veckan så valde han som sagt att klippa benen på Betting Ganster och ägarna till den hästen "skrev av sig" på sociala medier där man uttryckte sin besvikelse över Jepson. Genast rasade det in kommentarer från folk och fä som dömde ut ägarna till Betting Gangster. Hur bar KUNDE man kasta skit på Jepson efter loppet?! Jag fattar ingenting, klart man som kund och ägare har all rätt att döma ut hit eller dit. Huruvida det alltid är befogat eller ej är egentligen ganska ovesäntligt. Det är hästägarna som betalar varenda Jänkarvagn, SUV, hästbuss osv. till tränarna ute i landet och det vore ju ganska märkligt om de inte fick ventilera sin syn på hur uppdragsutövare agerar. Om jag lämnar in en V75:a och spricker i sista för att Robbber Bergh kört tomt efter tokkörning i dödens så måste jag väl ändå få slå näven i chipsskålen och döma ut styrningen?! Detta oavsett om jag har fog för detta eller inte. Bergh lär knappast bry sig och Jepson kommer troligtvis överleva även om han aldrig mer kommer få köra Betting Gangster?! Äh, var inte så känsliga, låt ägarna få brinna till ibland...

Lämnar travet direkt och konstaterar att SD tydligen fortsätter att öka hemma i Svedala. Just nu landets näst största parti och när det nu visat sig att man prånglat ut förklistrade röstkuvert med Såsselapp i ute bland analfabeterna i förorterna så kan vi räkna bort ungefär 3 % på Såssarna. Lägger vi sedan till alla de som fortfarande inte vågar stå för sin SD-support så ser det faktiskt ut som att SD faktiskt BLIR landets största parti nästa val och det känns ju tryggt. Vi behöver verkligen ärlighet och anständighet från de styrande nu, landet är på väg ner i källaren. Här nere på Rhodos kommer genast frågan kring vår sinnessjuka migrationspolitik så fort de får höra att man är från Sverige. Ruggigt på alla sätt.

Nu tänkte jag prova en ouzo innan middagen och lämnar er för en bra helg hemma. Här nere väntar vi in vår resegrupp som snart anländer. Avslutar med en vinnare till helgens V75a från Bollnäs så smäller Claes Sjöström dit Jeppas Sputnik till 14 gånger Fetan. Kaboom, tjolahopp. Idol börjar nu rulla igång och redan idag kan jag plocka fram två karameller. Minst en av dem står i final, kanske båda två. Dao Di Ponziano Molander och Christoffer Hamberg! Lägg dem på minnet och lira tungt.

Visste du förresten att Stefan Löfvens tandställning som han hade som barn innehöll 67 % radon.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar