Fredagsbrev, arkiv

23 augusti 2019

Man "rasar" men gör tvärs om...

Äta kakan och ha den kvar. Travsportens aktiva är ett lustigt släkte. I vissa frågor sitter de tysta som små möss men när det är ”ofarligt” och tillsammans med tyckarkåren så kraxar de vilt. Ingen journalst har någonsin frågat Kontio eller Örjan hur de tänker när det sätter sig upp bakom den gule kuskens hästar trots att utredning pågår kring hans dopning av djuren. Och skulle de ändå göra det så skulle de GARANTERAT inte få något svar. Naturligtvis har både Kihlström och Kontio sin bild klar men de sitter i en ”knepig sits” då det inom travsporten gäller att navigera sig igenom verkligheten i försiktigt tassande stil om man vill fortsätta ha tillgång till gottebordet. Trots att de stora elefanterna alla har den där ”dra åt helvete – miljonen” som Ludde sedan länge haft att ta till så är de förtvivlat ängsliga. Ingen har väl glömt hur det lät kring Svanstedt och hans grisfösarhistorier då det begav sig. ”Alla visste” men i princip alla satt tysta som de mest försynta möss du kan finna. Men när det gäller ”ofarliga” diskussioner så gasas det friskt.

Under en tid så har ju starttiden för V75 ventilerats i alla möjliga forum och det finns inte en enda tränare eller kusk som inte har sin uppfattning glasklar. Här är det nästan ett KRAV och en förutsättning att tycka till, och det fiffiga i kråksången är ju det att det är precis ofarligt att tycka till här. Stefan Hultman och Björn Goop tycker det ena, Lutfi Kolgjini och Ulf Stenströmer det andra. Stentrömer drar som vanligt på lite extra och skriker, ”-ST kör ju sitt race och skiter fullständigt i oss”. ”- Förbundet kan krydda siffror bäst fan dom vill, men det är inget jag står bakom och det är förbannat tråkigt.

Alla känner ju vad frågan avser. Gå tillbaka till den tidigare startiden eller ha kvar den sena med första start 16:20. De som vill ha kvar den senare tiden pekar på vikten av att synas i TV4 på bra tid. De som är emot hävdar istället att de sena tävlingarna är enormt slitsamma för deras verksamhet och personal. Sanningen är väl den att man måste kanske ”lida lite pin” om man skall vara med och kriga om de miljoner det körs om varje helg på V75. Det som under alla omständigheter gör det hela lite fånigt är när de aktiva ”tycker till” och ”rasar” och sedan visar det sig att det bara är just, krax! I helgen körs fina lopp uppe på Bergsåker där V75 går. På lördagskvällen, långt efter V75-hästarna kommit i mål uppe i Sundsvall så vankas det kvällstrav på Mantorp med blysamma prispengar att köra om. Vem har utan något knorr glatt anmält dit?! Ulf ”Bambino” Stentrömer...Så lämnar vi detta och glider vidare. Det har varit Derbykval och vi fick se massor med fina hästar ta platserna till finalloppen. Campo Bahia ser ju fullständigt omöjlig att slå för dagen och på stosidan så borde Racing Brodda kunna vinna. Roligt och snyggt av Pasi att åter kunna leverera en Derbyhäst även i år, vi på Mälaröarna håller tummarna för det gröna reservatet.

För övrigt så anser jag att Hanif Bali har helt rätt, igen. Tyvärr så kostar det ”en del” att stå upp för sanning och verklighet, men i slutänden vinner du alltid. Kämpa. Med dessa ord så önskar jag alla fina vänner en härlig helg och avslutar jag som brukligt med några tips. Just nu 3 platser kvar till vår Travweekend i Berlin. Vill du hänga med så kommer du få en kanonhelg tllsammans med glada resevänner. Uppe på Bergsåker har jag fått in en kanonvinnare igen. I sjätte avdelningen på fredagen startar Eelis och borde vara storfavorit, men spelarkollektivet har knarkat hårt och istället lastat in på Berghs pålle. Det enda emot är väl det att Nurmos som vanligt startar lite för tätt, så även denna gång. Är han fräsh så får vi 6 gånger kräftspadet. Sluuuurk. På lördagen kan vi kasta in hela lönen på Milliondollarrhyme. Boom!

Visste du förresten att Stefan Löfven som barn var den enda som jublade när det var fiskdamm på kalasen och han fick upp ett paket russin, en mandarin och en lakritspipa ur påsen.

Så får det bli... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar