Fredagsbrev, arkiv

12 juli 2019

Åland, Gotland och 16:20.

Vi börjar med förra helgens Summerboost på Åland! Det var ett glatt litet gäng som möttes upp vid Cityterminalen inför helgen på Åland. Vi hade ju "lovat" att resepengen skulle liras tillbaka och redan på fredagen blev det exakt som planerat. Med god hjälp av Anna-Karin Rundqvist och Bison Spiro så satte vi V5:an vilket resulterade i att alla fick tillbaka hela resans kostnad och dessutom några hundringar över! Det var en kanonkväll på travet under fredagskvällen, Ni som läste förra veckans Fredagsbrev fick ju Bison Spiro som stenklar, hoppas ni ryggade. Jägerflaskan som resevännen Tom hade med sig till hotellet hade vi tömt i god tid innan läggdags. På lördagen blev det kamp på äventyrsgolfen innan vi åkte till Stallhagens bryggeri där guidad rundvandning och efterföljande ölprovning stod på programmet. En supertrevlig eftermiddag på Stallhagen som jag varmt kan rekommendera om du är på Åland. Lördagens travlir gick "så där" men det räddades upp till slut när Danne Jansson satte dit Västerbo Imtheman till fint odds. Hästen kom från Joakim Lövgren och utvecklades sedan direkt av Juhani Partanen till nu två stabila segrar. Vi säger grattis och tack! Åland Summerboost blev en succé och jag ser redan fram emot nästa sommar!
Nu i veckan var det även dags för Visbytravets stortrav och Simon Röcklinger jobbar stehårt för att marknadsföra och utveckla travtävlingarna, det verkar som att han lyckas riktigt bra. Just Gotlandslöpningen blev ett sömnpiller och Perfect Spirit var ju bara tvingan att rinna undan. Att han sedan bara var en eller två längder före West Wing säger ju en del om själva loppet. Perfect Spirit gardera vi naturligtvis nästa gång han visar upp sin blöta mule...

Det bråkas ju nu rätt hårt kring starttiden av V75 på lördagarna. Själv tillhör jag ju skaran som gärna ser att V75 börjar 14:30 som det var tidigare men det är mest för att jag vill har lugn och ro med marinering och förberedelse av middagarna kring grillen på lördagskvällarna. Snacket om att de aktiva "kommer hem sent" är ju naturligtvis bara trams, det är bara att betala ut rätt OB samt att planera kring personalsidan för tränarna. På vardagarna är det ju ingen som gnäller på att sista loppen går kring tio på kvällen, sluta tramsa och hugg i...

Näe, nu skall jag slurka i mig det sista av min hemköpta "Blanche" från Stallhagen. En riktig godbit med vete som råvara, mums.

Ha nu en fin sommarhelg så hörs vi igen nästa fredag. Avslutar med en kalring till Årjäng i helgen. Vi kan inleda med ett fett lir på Eldorado B som Tobbe håller ledningen lätt med. Vi får 6 gånger gluggen på detta spel, tanka på!

Visste du förresten att Annie Lööf äter litiumtabletter och får elterapi för sina skov.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar