Fredagsbrev, arkiv

08 mars 2019

New Orleans...


Fredag och undertecknad sitter på Heathrow i London och väntar på flyget till New Orleans. Räknade just ut att Fredagsbrevet skulle ha blivit ett “Lördagsbrev” om jag väntat tills vi kom fram.
Vi startar upp med konstaterandet att Sverige snart kommer få uppleva sina största prövningar på mycket länge. Det sitter nu ett gäng IS-”svenskar” nere i dadelland och de gör vad de kan för att gråta sig tillbaka till Sverige. Deras avelskvinnor ställer upp även de, i kampen för att kunna kliva in hos oss igen. Dessa individer är riktigt farliga och vi kan med 110 % säkerhet förvänta oss en lång rad terrordåd inom en snar framtid! De är krossade, förnedrade och “kränkta” där de nu sitter och väl tillbaka i Sverige kan de ganska snabbt bygga upp sin organisation igen. Detta skall nu Sverige hantera och det gör vi med en regering vid rodret som aldrig varit så svag och ängslig som just idag. Fick jag bestämma så skulle asen där nere få ruttna bort med sandalerna nedstuckna i halsarna.

Här hemma då? Ja nu pratas det dopning som aldrig förr. Jag håller på ett sätt med de som tycker att man bör knipa igen om man inte har något bevis. Samtidigt så är det så viktigt att saken kommer upp till ytan och kan granskas brett. Ingen har väl glömt alla turer kring Svanstedt på den tiden han var här hemma och använde grisfösare. Då var det ett stort antal vittnen som beskrev hur det hela gått till, det blev till och med fällande dom för lärlingen Fredriksson för “medhjälp” till brottet. Svanstedt erkände till sist även själv att han använt grisfösare men hävdade att det var “-långt tidigare”. Trots detta så lyckades Silbersky vrida Svanen ur rättvisans näve i Hovrätten. Inte för att han var oskyldig, utan för att det inte “gick att bevisa” att saken skett, två helt olika saker. Tillbaka till dagens dopningstugg. Med ovanstående historia i bakhuvudet så känns det ändå väldigt angeläget att man fortsätter att “ligga på” och då får vi nog acceptera lite spekulationer, skvaller och liknande under vägen. En riktigt bra sak vore ju om ST hade någon form av “tipslinje” där man anonymt kunde lämna sin information, då skulle de källor jag har kring de nervsnittade hästar som idag sägs tävla i en tränares regi kunna lämna sin information. Som sagt, vet du något, berätta! Fuskare och djurplågare har ingenting i travsporten (eller någon annanstans heller) att göra. Vi lämnar detta för den här gången.

Över till Elitloppet. Malmrot strösslar cerica inbjudningar just nu. Det är drygt två och en halv månad kvar och jag kan tycka att det är lite VÄL tidigt. Å ena sidan förstår jag att man vill kunna förbereda sin häst i god tid men å andra sidan så skulle de hittills inbjudna naturligtvis fått sin Elitloppsplats även senare. Hur som helst, Elitloppet håller fortfarande och det skall vi travnördar vara glada och stolta över. Jag skulle dock gärna vilja vara med och planera själva arrangemanget kring tävlingsdagarna. När Solvalla nu sneglar så mycket på Prix dÁmerique så blir invigning m, m. så struttigt och fånigt. Det är bara att ge sig, Solvalla kan INTE leverera som Vincennes. Jag skulle vilja se en tillbakagång på den punkten. Det behöver inte köras lopp från klockan åtta på morgonen, vi behöver inte konstant pladder ur högtalarna utan uppehåll, Elitloppet lever ändå. Tänk att bara få sitta och njuta under förmiddagen, titta på värmningar och så sakteliga invänta att det hela drar igång. Blåsorkestern och de vita hästarna duger gott som invigning. Det var bättre förr…

Japp, nog har man blivit gammal alltid. Lite mer trav, nu tyvärr av den tråkigare varianten. Vad sysslar flertalet av landets tränare med? Jag har nog ALDRIG sett så mycket ofrächa hästar som dagligen kommer ut på ovalerna som just nu. Förra söndagen kördes V75 på Sundbyholm och vi fick se en hel del elände. 26 galopper under tävlingsdagen och värsta exemplet var Pär Hedbergs val att starta X.L.Bygg Palema! Hästen var ordentligt bakhalt hela vägen och galoppen i sista sväng var oundviklig. Det är för mig en gåta hur man som tränare kan välja att starta en häst i så dåligt skick. Dagen innan på Halmstadtravet där man alltid skryter över banan så blev det fem startförbud och över tjugo galopper. Som sagt, det startar många hästar som borde sluppit om du frågar mig.

Över till Mellon! Förra helgen i “andra chansen” satte jag ju fyra av fyra. Hade Uhrberg inte clownat bort Västerbo Exact genom att köra upp till bilen för tidigt så hade det trillat in deg även där. Nu i helgen är det först och främst V75 och det kör man på Färjestad och nu drar vi nytta av den demens som spelarkollektivet kroniskt lider av. Nu har man plötsligt glömt bort Super Santos insatser bara för att den senaste var lite svagare än tidigare. Nu är det ägarkört igen vilket puffar upp oddset lite till. Vi hämtar nu ut skojiga 9 gånger såsen på pållen. Tack, tack. När du då sitter med fickorna fulla så kliver du bara in på UNIBET och registrerar dig. Du får dubbelt upp på det du sätter in och kan alltså helt riskfritt dunka in på Mellon! Jag har full koll men måste erkänna att röstningsgruppernas något förvirrade agerande krånglar till det en aning. Hur vill knattekidsen egentligen ha det? Gillar de Wictoria? Är de sura för att Hanna Ferm låtsas vara ihop med sin sångpartner Liamoo? Tycker de att barnartisten Bishara är en cool kille? Och hur mycket lådvin hinner de svanktatuerade tonårsmammorna sopa i sig innan det drar igång? Blir de rökiga så lägger de sina röster på tjuren från London, John Lundvik. Är de något nyktrare så lastar de in på Arvingarna. Och vad skall alla bockskäggsmän som tvångsplacerats i TV-soffan lägga sina röster? Tja när vattnet rinner ner för en trånande gråtande Wictoria så kan vi nog ana att hjärtrösterna ramlar in från herrarna med skägg. Det är möjligt att de även dubbelröstar och på så sätt klämmer in Lisa Ajax med, men det känns ju lite ofräscht. Nano har ju sina följare ute i orten och Adidasflockarna kommer stötta hårt. Det här blir en mycket jämn final som dessvärre inte innehåller en enda RIKTIGT bra låt som helhet. Visst, radioanpassat är ju ett flertal men det smäller inte speciellt högt när man sedan skall tävla mot spexiga kroater och “allvarliga” vitryssar. Men OK, nu kommer mitt lir! För det första vill jag säga att jag själv gillar Mini-Blondie med de gul/svart rutiga kläderna. Hon är cool och har en trevlig låt. Fick jag ensam bestämma så skickar vi Malou Prytz till Israel, men jag är ju inte ensam. Det är barnbarnen och svärmorsorna som avgör. Bishara 15 år sopar hem det! Vi får sinnessjukt höga 10 tut i klarinetten på det liret. Kör sedan ett stödlir på Arvingarna plats! Du få 10 gånger även på det! Helt ruggiga odds med andra ord.


Avslutningsvis. Du har väl inte missat tvättmaskinen som Swedbanks VD satt ut på Blocket?! Den tvättar förutom kläder, även pengar! Klicka här!

Nähä mina rosa vänner, nu börjar det dra ihop sig. Ikväll blir det Cajunkräftor ner i New Orleans, jo jag tackar. Ha nu en fin helg så hörs vi igen nästa fredag, då från San Francisco.

Visste du förresten att det är landets vice Statsminister Isabella Lövin som är ansvarig för att Maria Wetterstrand kunnat göra det hon nyligen gjort. Grattis Sverige.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar