Fredagsbrev, arkiv

01 mars 2019

Den där Cancern, det är en trist jävel...

Nog är det ganska eländigt ändå. Cancer fortsätter att skörda offer i parti och minut. Min mamma var ju mannekäng på 60 och 70talet. Hon gjorde bland annat en stor reklamkampanj för GLENN på 70talet. 4:- för ett paket var ju ett klipp och deras slogan, “-det är något speciellt med GLENN”. Ja nog var det något “speciellt” med cigaretterna, de dödade effektivt. Mamma dog i lungcancer 62 år gammal.

Min mamma, bruden till höger.

Idag begravdes min stallgranne och tillika travamatör Roine Andersson här ute vid Munsö kyrka. Roine var en skön lirare, svarttränare av rang och hade rätt goda resultat i stallet, Munsö Prästgård. En av de bättre hästarna var Blue Bahia och han var även med och hjälpte till att dra igång Simb Capi. Ute på Munsö Prästgård stod även The Onion som avelshingst. Idag har så Roine fått den sista vilan, Cancer även där.

I tisdags kom det väldigt nära igen. Min syster Larissas man Magnus Lindberg seglade iväg efter en ruggigt kort men elak tid. Naturligtvis Cancer även för honom.

Magnus Lindberg.

Det här med Cancer ÄR verkligen trist och tungt, vi har alla nära och kära som drabbas. Min mamma, Roine och Magnus hade ju rökningen gemensamt, detta har naturligtvis inte varit till gagn för dem kan jag lugnt konstatera. Alla mina vänner där ute som idag röker, gör ett val, sluta! Vi avslutar detta bistra och trista kapitel med att puffa för den insamling till cancerfonden som jag drog igång efter att Tommy Hanné hämtades iväg av just cancerhelvetet. Snälla rosa vänner, släng in en femtiolapp och dela detta med alla du känner…

Till minnet av Tommy Hanné! Klicka här.

Över till annat. Denna vecka blir det ingen tillbakablick, det kommer naturligtvis igen vid ett annat tillfälle. Nej idag fokuserar vi på Mellon! Lite glädje och glitter är vi värda. Det är i helgen dags för andra chansen där fyra dueller väntar. Här kan vi göra sköna pengar kan jag lova.

Vi börjar med duell 1. Anna Bergendahl läser ju till läkare och det är ju inte direkt glitterkompatibelt. Förra gången hon var med vann hon allt med en underbar låt med föll pladask i ESC. Hon har allt emot sig rent scenmässigt, Anna har samma utstrålning som Bosse Eklöf, när han var på pissigt humör. Räddningen för Anna är att hon möter Andreas Johnson som kör en snodd Avicii låt. Andreas har “utstrålning” men nu för tiden börjar han se mer obekväm ut i sin skinnpaj och de där kissnödiga moovsen blir rätt patetiska. Vi dunkar in på Anna!

Duell 2. Här blir det enkelt. NANO möter en Lidl-kille från Öst. Boom!

Duell 3. Martin Stenmarck blir man ju rätt trött på. Han har vunnit hela Tjottabalongen en gång men i ESC så förnedrade han oss hårt. Nu möter han Lisa Ajax. Lisa på 1, 49 är en “fräck” brud. Hon kommer från Idolfabriken men har aldrig slagit trots ruggigt bra röst. Mot farbror Martin blir det dock en enkel resa. Lira tungt.

Duell 4. Arvingarna mot en klen Idolbrud med vek självbild, det blir en munsbit. Här kan du lasta in det mesta av lönen och sedan skicka chokladaskarna till moi…

Det där var väl allt för den här veckan. Förra veckan satt ju Budets Lasse som en smäck och i helgen har vi nytt gott på gång. Nere på Halmstad kan du lasta in allt du har på Västerbo Exact, vi får fyra gånger såsen! Ha nu en fin helg så hörs vi igen nästa fredag, då från New Orleans.

Visste du förresten att det kostar 50:- att gå till tandläkaren om du säger att du är papperslös.

Så får det bli... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar