Fredagsbrev, arkiv

15 mars 2019

Amerika levererar...


New Orleans är verkligen en trevlig liten stad. Man äter otroligt gott och folket är av skönt avspänd modell. Vår resegrupp anlände i tisdags och vi har hunnit med en hel del. Naturligtvis har vi tagit oss långt bort från “French quarter” och andra turistområden för att komma staden lite närmare, och nog kom vi närmare alltid. Innan gästerna kom ned så bodde vi i ett litet hus på baksidan av en större kåk ute i “orten”. De boende var till 97 % svarta och chauffören som körde oss dit sa att vi inte skulle gå ute när det blivit mörkt. Med tanke på att vi kommer från ett land med förorter som ligger i världstoppen vad dödsskjutningar beträffar så var nog chaufförens varning lätt överdriven. Vi hade det hur lugnt och stabilt som helst och det var bara en enda gång som det stimmade till sig lite. Vi var på väg längs husen bort till en busshållplats där vi såg en riktigt sliten och cool skolbuss som naturligtvis fotades. Väl framme vid busshållplatsen så kom en gammal sliten Cheva pickup rullande. I Sverige går dessa bilar som “glassarfordon” men här i USA är de arbetsfordon, på riktigt. Naturligtvis fotades även Chevan. Efter detta så ser vi hur den svarta mannen i bilen stirrar på oss innan han spinner iväg upp genom allén vidare. Lite längre upp på gatan så gör han med tjutande däck en U-sväng och kommer farande mot oss för att sedan tvärstanna med en tvärnit! Rutan åker ner och han undrar i princip vad i helvete vi håller på med! Varför tar vi bilder på hans bil? Jag skall precis börja förklara att vi är turister från det där lilla obertydliga landet i norr som de oftast blandar ihop när en svart kvinna kommer springande och ansluter vid bilen. Hon undrar varför vi fotat skolbussen och säger att hon HAR körkort för den och minsann inte kört illa! Här blir det lite rörigt och det blir med hjälp av dottern till mannen som sitter bredvid som vi sakta men säkert börjar få klarhet i det hela. Vi muppar från Svedala tycker att deras bilar är coola medan de tycker att det fetaste man kan ha i USA är en VOLVO. Till slut är det lugnt, kvinnan går tillbaka och Chevan rullar iväg med både far och dotter leende. Någon dag senare möter vi skolbussen i trafik, den tutar och bakom ratten sitter kvinnan och vinkar glatt till oss…Nu är det fredag och vi har ätit fantastiskt gott, sett det vi ville se och haft det jättetrevligt. Nu sitter vi på New Orleans flygplats och väntar på flyg vidare till San Francisco, men det ligger en hel del jobb bakom detta kan jag lova. Naturligtvis så var vi i morse inbokade på en Boeing 737 MAX8. Som du nog känner till så står de på marken nu! Under nästan hela natten har vi suttit uppe och trasslat med American Airlines medans våra gäster lugnt ovetande har snusat på. Väl här ute på flygplatsen så lyckades vi med hjälp av en otroligt trevlig kvinna från American Airlines få till så att vi nu ändå kommer fram till San Francisco på nästan exakt planerad tid!

Hemma verkar det har rullat på som vanligt. Stefan ringde mig i veckan och undrade om jag kunde vara behjälplig med att välta kommunhuset! Där har man nu slagit knut på sig själv och har startat en vendetta mot vår käre Hultman. Det hela låter snurrigt värre men jag är tyvärr inte speciellt förvånad. Det ÄR många muppar i huset. Ingen har väl glömt bort kommunens skidresa?! Klicka här om du vill se förnedringen. Nu hotar Hultman med att flytta men jag får väl kyla ner honom lite när vi kommer hem…

Vad mer då? Ja nere på Halmstadtravet är det sektvarning. Det sker en massa skumt där just nu. Är det inte tränare som snor personalens flickvänner så är det skvaller om nervsnittade hästar och just nu verkar det värre än någonsin. Kan vi förvänta oss en uppstädning där ute på fältet snart?

Jag läser även att montéryttarna blir färre och färre. Det snackas om att fystestet är den stora boven, det tror jag inte alls är hela sanningen. Absolut att det är rubbade regler och tester som naturligtvis INTE fyller sitt syfte men det finns andra orsaker med. En av dem är att många klev in som montéryttare “utifrån” och de ledsnade väl ganska snart då de märkte vilket helvetes jobb som krävs i den här sporten. Sedan har vi det här med klyftan mellan ryttarna. Det har blivit en liten “elit” där längst lösögonfransar och dyrast foundation får flest och bäst uppsittningar. Alla dessa lika duktiga ryttare utanför denna lilla klick göre sig icke besvär, de är helt offside. Här skulle man tänka om när man skriver propositioner och då vet vi ju tyvärr att det inte kommer ske. Skall i sammanhanget ärligt påpeka att jag, som en gång drog igång “Miss Travsport”, inte vill fördöma alla våra snygga, sminkade OCH skickliga ryttare som dominerar i loppen, ser bara att det finns en stor klyfta…

Nähä mina rosa vänner nu verkar det som att vårt plan snart är klart för avgång. Vi avslutar med lite lir. Melodifestivalsfinalen blev ju lite skum. I sista deltävlingen när min slutvinnare Bishara tävlade så gjorde han det mot bland annat John Lundvik. Bishara fick då FLER röster än Lundvik och jag var rätt klar på den segraren. Men i finalen så var det ju pridefärgade “jurygrupper” som var med och avgjorde och där gick naturligtvis Lundvik i för tajt tröja bättre än lilla pojken Bishara! Det där borde jag ha tänkt ut men så blev det inte. Bishara 2a och pengarna i sjön. Jag beklagar men lovar att plocka fram vinnaren i ESC finalen åt dig istället. V75 i helgen går ju på Mantorp och med en förhoppning om att Nurmos fokuserat på Expressen mer och “glömt” gasa med de andra så tror jag att Eelis i sista är stenklar. 6 gånger Budweisern får vi. Må gott så hörs vi igen nästa fredag.

Visste du förresten att Ryan Adams och Bryan Adams fyller år samma dag.

Så får det bli... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar