Fredagsbrev, arkiv

29 mars 2019

Hur brett hoppade han?!


Ja, hur brett var det egentligen han hoppade?! Vi återkommer till det snart. Är nu hemma igen efter en helt otroligt härlig Amerikaresa där vår resegrupp fick många och unika upplevelser. Vi startade ju upp i New Orleans där vi blandade turistfällor med mer äkta upplevelser. Promenaden genom de mörkare kvarteren i New Orleans utkanter mot en av stadens bästa och mest undangömda restauranger gav en hint om vad som komma skulle. I San Francisco hade vi egen buss som undertecknad rattade. På detta sätt kunde vi se och uppleva mycket mycket mer. Vägarna och omgivningarna runt Nicasio slår det mesta och kvällens middag på en äkta lokalkrog på landet blev pricken över. Väl i Arizona kunde vi koppla av på en ranch långt bort från TV, internet och charterbussar. Att kunna avsluta resan med att våra resevänner (en del mot 75 år) kunde dra iväg på en ridtur över flod och berg slog det mesta! En helt fantastisk resa som jag verkligen kan rekommendera mina rosa vänner! Vill du uppleva Amerika på ett ärligt och nära sätt så bör du redan nu boka upp dig på nästa års resa.Tillbaka till kokainkungen med hockeyfrillan. Hur brett var det egentligen han hoppade som bredast i sin karriär? Ja, den frågan fick ju Sjöberg av Kurt Olsson den dagen nere i Götet när det begav sig. Svaret är väl egentligen irrelevant, vi vill ju oftast veta hur HÖGT han hoppar. I och med detta så glider vi över på vår lilla travsport här hemma. Nu är det vår, barfotakörning är åter tillåtet och våra TV-Nissar i studion blir hårda i brallan när de glatt konstaterar att man vinner lopp nere på Jägersro genom 1, 09 lopp! Är det nu travet blir som bäst? Är det nu det blir roligare att titta på trav och spela på hästarna? Inte om ni frågar mig. För mig är något av det läckraste man kan se på en travbana när en skicklig kusk med fina händer och ett bra tag i tömmarna kommer tuffande i spåren genom sista sväng och över upploppet tuggar ner sina motståndare på styrka. Det får vi tyvärr inte se nu och kommande period. Näe, nu är det kuskar som ligger i skrammelvagnarna med skenande hästar mellan skalmarna! Det ser stressat och stimmigt ut. Jag är helt ointresserad av hur FORT det går i ett lopp, jag vill se bästa hästen vinna. Nu med betongbanor, barfotakörning, startbil och tokkörning så försvinner nästan all charm med loppen. Tillbaka till min gamla käpphäst, harva upp banorna 3-5 sekunder, kör mer långlopp och framför allt fler voltstartslopp med tillägg!

Att hysterin med tider, barfotakörning och skrammelvagnar (som skrämmer hästarna) avslöjar våra tränares brister är dock intressant. Bara under den här veckans fyra första dagar så har 284 hästar galopperat bort sig och banveterinärerna satte 31 startförbud på hästar som tränarna borde haft omdöme att stryka själva! Näe, tacka vet jag regn och rusk (så länge ingen ansvarig vågar ta steget och harva upp sin tävlingsoval), då vinner oftare den bäst tränade hästen!

Vad har mer hänt då? Tja nyligen kunde vi konstatera att vår vänsterregering precis straffskattat det miljänliga dieselbränslet HVO så mycket att det idag är DYRARE än vanlig diesel! Precis så arbetar de körkortslösa miljömuppar som flyttat in till storstaden och trampar runt på sina EL-cyklar med en surdegslimpa i cykelkorgen och ett barn som heter Tindra i barnstolen på pakethållaren. Trösten i detta är att vår härliga Ebba vågade och vann. KD dubblar och tillsammans med SD och M (där vi snart har ny partiledare) kommer rädda vårt land på sikt…

Travet är på väg utför i rasande takt och då öppnar ST upp för att hingstar och valacker skall få fortsätta att tävla som 13 och 14åringar. Här snackar vi om att sparka upp ordentliga garageportar, detta har naturligtvis ingen som helst inverkan på svensk travsport i allmänhet och breddsporten i synnerhet.

Vi kan avslutningsvis konstatera att Swedbanks VD till sist fick gå. Trots att hon fick en sudd på nästan 22 millar för besväret så kändes hon tvungen att kränga iväg den tvättmaskin som Swedbank tvättade pengarna i. På Blocket kan du lägga bud på härligheten!

Nähä mina rosa fina vänner. Ha nu en trevlig vårhelg så hörs vi igen nästa fredag. Vi avslutar med en Boombastic till helgens V75a från Solvalla. Jag fick för mig att Master Crowe var tömd och klar men har nu fått nys på att så inte är fallet! Vi bjuds 18 gånger på den bomben i sista avdelningen. Boom! Glöm inte heller att boka plats på vår supertrevliga travkryssning till Åland som vi arrangerar i sommar. Det blir kanontrevligt, lita på rosa.

Visste du förresten att sektkriget nere på Halmstadtravet snart tar en ny vändning.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar