Fredagsbrev, arkiv

21 september 2018

Travsportens mest stelbenta muppar...

Stelbent eller systematisk mobbning? När Johnny Takter blev ”bortpockad” från kriteriekvalet pga. en missad faktura så kändes allt så typiskt och självklart. Johnny tillhör de ytterst få som vågar simma lite på tvären i travsportens egna lilla ankdamm. De allra flesta aktiva har annars en sådan kuvad framtoning med tourettesliknande ryggdunkande att det nästan blir patetiskt. Innan jag fortsätter med Johnnys bortfall så måste jag få nämna några få till som faktiskt har modet (förståndet) att välja en ”alternativ” väg. De är allt från små mediokra amatörer till ganska stora profiler. Vi kan börja med Tommy Karlstedt, en inom kategorin mindre tränare med begränsade framgångar. Jag gillar Tommy och hans inställning, vi får ofta läsa hans tankar och synpunkter på en hel del och det är inget ryggdunkande där. Kaj Widell är kanske inte lika aktiv att dela sina tankar men han är i alla fall en person som står för sig och sitt och sådana människor beundrar jag alltid. Hans Karlsson på Örebrotravet är väl den som svingar allra mest för dagen och visst blir det kanske ibland lite VÄL ”extra allt” men som sagt, åter en person som står upp för någonting. Lutfi Kolgjini tillhör naturligtvis även han kategorin av aktiva som säger vad han tycker. Fast han har skapat sig en helt egen position inom gebitet, ”tycka till”. Jag minns en gång hans svar på vad som var det bästa med att äntligen fått bra ekonomi i sin verksamhet. ”-Det är bra att ha en - dra åt helvete miljon - som täcker om man vill skicka iväg någon jobbig ägare”. Tillbaka till Takter. En missad faktura och vips så plockas han bort som kusk på hästen han skulle köra. Här finns två sidor. Visst, det skall vara lika för alla men ändå. Här gäller det ett av de största loppen i Sverige och en favorit till segern dessutom. Man kunde ju ändå kontaktat Johnny om man hade någon form av bollkänsla. Men ST/STC besitter ungefär lika bra bollkänsla och finlir som en amfetaminstinn pundare i plockepinn-VM. Själv minns jag mycket väl den där gången då STC skickade ett krav till Kronofogden på fem öre! Som sagt, antingen är det Radon i väggarna ute i Hästsportens hus eller så är det bara en kraftig överrepresentation av muppar i kontorslandskapen…Över till annat. I onsdags så small det till sist! Pär Hassborg satte en fin stallseger nere på Skrubbs till glatt odds! Sådant gläder mig alltid extra mycket. Stort grattis mina härliga vänner.

Även utanför vår kära sport så är det för dagen ”lite” stimmigt. Stefan Löfven har nyligen kallat drygt en miljon svenskar för ”-oanständiga”, Isabella ”Tungstenen” Löwin haj föjeslagit Annie Lööv som eventuell Statsminister och för någon dag sedan lanserade kommunisten Jonas Sjöstedt en kommunistkvinna som andre vice talman helt utan förankring i verkligheten. Ute i landet där verkligheten åter börjat rulla efter valet så fungerar samarbetet mellan partierna betydligt bättre. Där, ute i den riktiga världen blir man liksom tvungen att förhålla sig till verklighet, folkets röster och helt enkelt agera ANSTÄNDIGT. Men som sagt, för Svetsarn och de fega, veka och ängsliga inom låtsasalliansen råder fortfarande sandlådeaktiviteter. Det blir en fröjd att framöver bevittna när SD startar upp sin demokratiska krigföring mot det infekterade och illaluktande etablissemanget, "Give'em hell"...

Nähä mina rosa vänner, nu är det dags att slå igen för den här veckan. Nu drar vi ner till Rhodos och förbereder inför den lyckligt lottade grupp med resevänner som anländer ön lite senare. Avslutar med en fet vinnare till helgens V75a från Färjestad. Normalt så hade det varit klart på Nicklas Westerholms pånyttfödde Going For Gold Zaz. Men det var just på Färjestad han en gång tidigare tvingades starta i eländigt skick och sådant kommer hästarna ihåg. Vi lastar istället in på Dante Boko där vi får 5 gånger smasket. Avslutar med att konstatera det faktum att Nurmos kvalat in hela 6 hästar till Kriterie och Oaks. Detta är naturligtvis en bedrift men... Med Timos totala avsaknad av "feeling" för djuren i bakhuvudet så tror jag vi kan räkna in att MINST hälften kommer ut knackiga och hoppar bort sig nästkommande söndag. Skicka hatmejlen den vanliga vägen. Ha nu en skön helg så hörs vi nästa fredag, då från en taverna i Grekland.

Häng med ner till Berlin helgen 23-26 november! Det blir en kanontrevlig helg törs jag lova.

Viste du förresten att det kommer väckas åtal mot flera batikhäxor inom "metoo-sekten" den närmaste tiden.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar