Fredagsbrev, arkiv

14 september 2018

Sverige är på väg utför...


Kaoset fortgår. Det blev ungefär som väntat, SD ökar mest av alla partier och MP var så när på att åka ur Riksdagen. Själv hade jag räknat med 22-24 % för SD men nu blev det "bara" knappa 18. Detta resulterar samtidigt i att jag torskade vadet mot GW så det blir undertecknad som få ta fram lädret och pröjsa vår kommande middag, trösten är att det är jag som väljer restaurang. Men hur är det egentligen med det här valet? Aldrig har det varit så mycket valfusk, manipulation och "slarv" som kring just årets val. I Turkiet röstar "svenskarna" med färdigklistrade "såssekuvert" och i våra invandrartäta områden här hemma ligger S på gigantiska nivåer. Man biter ju inte gärna den hand som föder en.

Det spektakel som vi nu får bevittna bland 7-klöverns desperata trixande är skrattretande. Dessvärre så tittar även andra länder på hur vi håller på och naturligtvis försvagar det här vårt land på ett mycket olyckligt sätt. Eftersom man valt att ställa var femte väljare utanför demokratin så kan vi vara ganska säkra på att SD kommer agera med brutal tydlighet framöver. Oavsett vilket svag och patetisk Regering som än tillsätts så kommer SD naturligtvis trycka ner den i betongen när de ges chans. Vi skall ju sedan även få en budget presenterad som landet sedan skall förhålla sig till. SD kan om de vill, rösta ner budget efter budget tills det totala fiaskot är ett faktum.

För mig är det helt otroligt hur vuxna människor som innehar sin politiska position ENDAST för att företräda sina väljare kan svika dem på detta sätt. Ulf Kristersson som inom Moderaterna plockat punkt efter punkt ur SD:s partiprogram skulle få ut i princip hela sin politik som Statsminister om man bara kunde släppa sargen och samarbeta med t. ex. KD och SD. Men nej, istället håller man på att trixa med Såssarna som i sin tur räknar in extremvänstern med Sjöstedt vid rodret när man vill hävda makt! Fullständigt galet om du frågar mig. Om, jag säger om, Moderaterna och S skulle dra igång någon som helst form av samarbete så skulle det innebära ett jätteras för dessa partier. Både extremvänstern och SD skulle öka markant vid kommande val. Men visst, fortsätta att skramla med era plasthinkar och spadar kära muppar, ni gör er till stort åtlöje inte bara i Sverige utan även i Europa...

Nu trav. På söndag vankas det stortrav uppe på Östersund. Visst Propulsion och Readly Express smäller ju högt men hur bra är loppet, egentligen? Man kör om 2 miljoner i första pris och i fältet har vi 4 hästar som bara lyckats vinna i vart tionde lopp i år! Sedan har vi 4 hästar som har 0 eller en seger de senaste fem starterna. Nja, något superlopp tycker jag således inte att det är. Men OK, vi får se två fina hästar duellera och naturligtvis knäcker Propulsion Readly Express igen!

Måste även få rynka min panna "en smula" kring amatören Micael Broberg, eller rättare sagt hans matchning av hästarna. Den gamle fine kämpen Spitcam Jubb får smaka på kan man ju säga. Hästen blir oplacerad (näst sist i mål) efter ha gått ut och mött Elitloppsmotstånd. Då startar man igen TRE dagar senare! Pållen gör då ett bra lopp som trea. Bygga lite då? Nej, nej, bara att anmäla igen. En vecka senare så får han åter gå ut i lopp med Elitloppspållar och blir då stenandes sist! Alltså, jag fattar inte riktigt den matchningen. Men OK, Spitcam Jubb har kutat in bra med stålar men det är inte pga. matchningen utan TROTS densamma...

Motsatsen till Brobergs matchning står nog Nicklas Westerholm för. När han fick in sönderkörda och mentalt förstörda Going For Gold Zaz i träning så ruskade jag bara på huvudet. Det där ÄR ett omöjligt projekt. I nästan ett halvår jobbade man sedan med hästen som efter några lugna starter hos Westholm sedan vann lopp! Den försiktiga matchningen har fortsatt och nyligen så blev det seger igen! Det är sådant som är ruggigt skickligt, något helt annat än att driva ett fabriksstall där man bara jobbar enligt konceptet kvantitet och slit & släng. Snyggt jobbat Nicklas. Nu väntar vi bara på att pappa Robber levererar samma sak med Nimbus C.D. Mo ha ha...

Näe mina rosa snälla vänner nu tänkte jag göra helg här ute på Munsö. Vill puffa lite för vår weekend resa till Berlin i november där vi som vanligt har det trevligt, dricker tysk pilsner, gör stan och naturligtvis går på vardagstrav i bakvarv ute på Mariendorf travbana. En vinnare till helgens V75a på kommer här. Förra gången blev det generalknas för Wasa Warrior men det sker inte igen. Nu är det stolpe in och vi får 11 gånger snuset. Tjollahopp. Ha en fin helg så hörs vi igen nästa fredag.

Visste du förresten att Isabella Lövin INTE var drogpåverkad nu i veckan då hon föreslog att Annie Lööf kunde vara tänkbar som tillträdande Statsminister. Man tog både blod och urinprov.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar