Fredagsbrev, arkiv

02 februari 2018

Tack för en underbar helg

Förra helgens bombardemang nere i Paris innehöll allt! Vi reste som vanligt ner med ett glatt resegäng där alla var förväntansfulla inför vad som komma skulle. Vi hann med många Crème brûlée, ett gäng med baguetter, samt ost i sådana mängder att kalciumintaget är fyllt för hela 2018. Några rejäla köttbitar, ett antal bunkar musslor och rödvin i behaglig mängd fulländade den kulinariska delen av helgen. OK, några  Crêpes skall väl även läggas till.

Under lördagen var vi naturligtvis ute på Grosbois och hälsade på Anders Lindqvist som bjöd på kaffe, Whisky samt spetsat glühwein. En trevlig dag som efter travet på Vincennes traditionsenligt avslutades med middag uppe vid Café Bruant där musselbunkarna kom in i strid ström. Vi hade även glädjen att träffa "Greven" där (för er som kan er Solvallahistoria).

Söndagens upplevelser ute på Vincennes har ju redan sammanfattats i alla tänkbara medier och jag kan bara hålla med. Det VAR en magisk eftermiddag och Readly Express var ruggig. Jag är ju som bekant inte något större fan av Timo Nurmos men det beror mest på vad jag sett på diverse pållar kring hans verksamhet avseende hälsostatus och välmående. Jag står fast vid detta men är naturligtvis den förste att erkänna Nurmos enorma kompetens som verkligen visade sig denna söndag ute på kolstybben. Björn Goops mygelstarter var ju även det mumma för den som vill se hur en extremt skicklig yrkesman lyckas tänja på gränserna till bristningsgränsen för att maximera chanserna i ett speciellt lopp. Utan denna manöver så hade de lika gärna kunnat hamna i maskin och segerchansen skulle då vara minimal. Så små marginaler är det och Björn Goop visade mästarklass. Jag fick även se en fin Varenne-pålle vinna Prix Helene Johansson. En underbar dag ute på Vincennes.

Det blev en lugn söndagskväll med grillad entrecôte på tallriken. Under måndagen blev det trav igen ute på Vincennes för de som önskade medan andra valde en klassisk "kulturdag" i Paris. Vid 23 tiden på måndagskvällen landade vi på Arlanda efter en helt fantastisk helg. Vill passa på och tacka alla glada resevänner som valde att hänga med oss ner och en del av er ser vi ju snart igen då det bär av till Tallinn på vår kommande travkryssning. Väl mött...

Lindqvist bjöd på gottis...
Inget Paris utan någon sprängd bil...

Musslor i stora lass...

Christer Björkman som radsgranne ombord ner till Paris blev ett Mello-Omen...Vad har då hänt hemma i Svedala under veckan då? Efter ofattbart lång tid så har man ÄNTLIGEN sparkat ut Dan Eliasson från polishuset. Eliasson som tidigare var med i punkbandet Bad Boo band och sjöng "knulla i Bangkok", satt som Generaldirektör på Migrationsverket som han satte på hal is innan han gick över till Försäkringskassan där han rörde till det ordentligt innan han sattes som chef över poliserna utan att ha svingat en enda batong i sin karriär. Efter att nu sparkats som Rikspolischef där han lyckats att rasera hela organisationen vilket inneburit att ett flertal poliser slutat och polishögskolan står med tomma stolar så skall han nu kliva in som chef för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap! Vad han kan komma att ställa till där törs man inte ens tänka på.

Vi fick även höra att den kurdiska familjen Nûjen med den godhetsknarkande falska låtsasbrysigomaren Özz i spetsen tydligen betalat svarta pengar till terroristen Akilov för "ombyggnationer" av hus på Gotland! Det blir bara galnare och galnare. Måtte valdagen i höst komma snart...

Vi lämnar PK-idioter och terrorister och går över till något roligare. I helgen drar årets Mello ÄNTLIGEN igång! Precis som vanligt så skall jag hålla er uppdaterade varje vecka och även lämna klara lir till kalaset varje helg. Första delfinalen går i Karlstad där vi INTE kommer finna någon slutvinnare av det hela. Här nedan kommer en presentation av de tävlande:

1. Sigrid Bernson – Patrick Swayze
Sigrid inleder. Hon har dansat sig till flera segrar i Lets Dance och pökar även regelbundet med Samir. Vet inte om det hjälper henne här. Hon imiterar Ace Wilder men lyckas inte så värst bra. Kan eventuellt räcka till andra chansen pga. de piffiga jämfotahoppen under låten.

Betyg: 2 2. John Lundvik – My TurnEn seg ballad med vit kostym, suck. Det här är inte en rolig historia och blir det en biljett till andra chansen så skall det kastas konfetti i nyllet på bräkaren.

Betyg: 23. Renaida – All The Feels
Hon var snyggast i Idol men det räckte ju inte långt där övervikt, lastbilsskägg och konstlad kletröst var matkfaktorer. Men här i Mellon så tor jag på Renaida som är en färgstark person! Låten är sådär men HON är bättre. Räcker absolut till andra chansen.

Betyg: 34. Edward Blom – Livet på en pinne
Tänk dig Henrik Dorsin i en Grotescosketsch fast dåligt. Gamle Ekeröbon Edward må vara hur "härlig och skön" som helst när han smackar tran och hinkar frityrolja men han är så ruggigt usel på scenen att det bara blir, dåligt. Om vara föräldrarna hunnit lägga sina småbarn innan sändning så är jumboplatsen given.

Betyg: 15. Kikki Danielsson – Osby Tennessee
Om Kicki tävlat med vilken som helst av de covers hon gjorde i Så mycket bättre (vilket man ju inte får) så hade hon haft en plats i finalen med garanti. Med den här trötta trallerivisan så får hon hoppas på hjärntrupperna ute i stugorna. Hon kan eventuellt ramla in till andra chansen där hon sedan slutar blend de sista.

Betyg: 26. Kamferdrops – Solen lever kvar hos dig


Kamferdrops eller rättare sagt Heidi Musum från Norge är rätt cool och hennes cover på Kicke Danielssons "Jag trodde stjärnorna" lyssnar jag gärna till om och om igen. Nu serverar hon en blekare variant av låten och då hjälper inte vare sig ansiktsmask eller Tobbe Trollkarl på scen. Men alla barn mellan 8-12 som tittar kommer naturligtvis tokrösta och det blir då en enkel resa till finalen.

Betyg: 3

7. Benjamin Ingrosso – Dance You OffAtt ställa upp en gång till direkt eftar att INTE ha vunnit året innan känns lite desperat men Benjamin är ju i sällskap av Mariette i denna förening. Precis som det brukar vara så blir "uppföljaren" ALDRIG lika bra som den första, så även här. Förra året så hade Benjamin en riktigt bra låt, dansade assnyggt och hade rätt stylish. Nu vill han slå knut på sig själv och gör ett "minimalistiskt" nummer på scenen och det fungerar ungefär lika bra som att försöka värva in Edward Blom till "Biggest looser". Nej, jag gillar inte det här speciellt men i konkurrans med dansande humrar, isärsågade popartister och bräkande dragspel så är ju finalplatsen given.

Betyg: 3


Där har du lite info till lördagens spektakel. Du vet väl att du kan lira på Melodifestivalen?! Spela en slant på Renaida till "andra chansen". Spelet är stenklart och du lirar dessutom gratis om du registrerar dig här och får dubbelt på insättningen. Vi avslutar detta Fredagsbrev med att lämna en stenklar vinnare till V75an som går på Åbytravet i helgen. I sista avdelningen vinner Ludde med Rushmore Face. Om du spelar här så får du ett fast odds på 4 gånger som kommer ligga högre än både ATG och Legolas. Vassego. Nu önskar jag dig en trevlig helg så hörs vi nästa fredag igen.

Visste du förresten att 1995 sjönk ett japanskt skepp pga. att ett ryskt lastflygplan släppte en levande ko från 30 000 fot.

Så får det bli...

1 kommentar:

  1. Det är min stallskompis som sjunger�� det är roligt. Den andra gubben spelade väl något instrument.

    SvaraRadera