Fredagsbrev, arkiv

26 januari 2018

Bonjour!

Så ligger helgen framför oss och som bekant är det inte vilken helg som helst. Skall återkomma till den strax men blir först tvungen att ta fram sågen igen och svinga den över Solvalla och dess filurer. Nästa tisdag är det officiell premiär på Solvallas tisdagstävlingar. Det finns massor att förbättra och förändra om man verkligen vill ge huvudstadsbanan en sista chans att åter bli ett publikt evenemang under vardagarna. Jag har och har haft massor med idéer kring hur man skulle kunna göra men Solvalla har valt "andra lösningar". När publiksiffran ligger på dryga 500 personer en tävlingsdag så kan man konstatera några saker. Dessa 5-600 personer kommer fortsätta att besöka Solvallas tävlingar oavsett vad, de är nämligen aktiva eller "de sista" ur kärntruppen ute på platserna. Vill man hitta nya besökare måste man som sagt tänka till lite. Det första man måste acceptera är att man kan strunta i vad som pågår ute på själva banan! Det spelar ingen större roll om det körs P21-lopp eller om Goop  och Untersteiner lastat sina bussar fulla, antalet besökare stannar ändå på typ 683. Näe, det gäller att nå ut till en publik som i första läget helt struntar i dessa frustande kreatur som far runt på ovalen. Jag skall förklara.

Vi arrangerar ju som bekant resor och en av dessa är Svea Travels Vinterträff. Den resan är riktad till nya och gamla resevänner. Den är upplagd som en weekendträff där vi tänkt precis som jag nu gör kring Solvalla. Vi vill erbjuda en trevlig helg där resenärerna får träffa glada människor, äta god mat osv. Vi har dock alltid lagt upp det så att det även finns med en programpunkt som liksom står för sig själv, en punkt som i sig skulle kunna vara tillräcklig för att resenären väljer att resa med. Allt runt ikring som VI erbjuder under aktuell helg blir liksom en "bonus". Det är precis så Solvalla måste tänka. Man skall alltså kunna köra sin tisdagskväll med många besökare även om själva tävlingarna till och med blir inställda typ. För att detta skall kunna fungera så måsta man VERKLIGEN tänka om. Lokaler, miljön, artister, mat osv. Här finns MASSOR att göra och med nya fräscha Solvallabesökare som sedan hittar TRAVET på köpet så skulle det garanterat bli ett uppsving. Men nu tillbaka till verkligheten. På tisdag är det då "premiär" och vad har Solvalla då tänkt locka med? 2-rätters middag för 430:- Ska man se det som ett "lockpris" eller?! Inte ens en liten glass som dessert? Sedan tillkommer ju program och entré naturligtvis. Tar du med dig din käresta till denna middag så bränner du således ungefär 1 500:- och då har ni inte ens lagt ett enda torsklir! Istället kan man för ungefär halva denna kostnad få ta del av ett späckat smörgåsbord inkl. öl & vin, övernattning, fri "entré" till danspalatset och senare på kvällen i priset även få se Little Jinder, E-Type, Christer Sjögren eller någon annan som man gillar. En helt vanlig kryssning med andra ord. Ombord finns naturligtvis även ATG-live så man kan följa travet från t. ex. Solvalla! Som du förstår så måste man alltså tänka om ordentligt om man vill öka publiken ut till Solvalla och en importerad köttbit samt en "chokladpralin" till kaffet smäller tyvärr inte tillräckligt högt. Jag är ledsen, men ni är fortfarande på fel spår...


Det känns ju lite orättvist mot huvudstadsbanan att nu gå över till kommande helgs evenemang nere i Paris men nu får det bli så. I veckan så växte Daniel Redén ytterligare i mina ögon. Valet att sätta upp Daniel Olsson bakom Wild Honey gör mig nästan tårögd, på riktigt! Om vi börjar med det sportsliga. Hur har han tänkt? Olsson har ju verkligen inte någon direkt "formtopp" på kuskandet och nog finns det väl ett gäng både franska och svenska kuskar som skulle vara ett bättre val? Nja, säg inte det. Daniel Olsson har massor av rutin och kommer troligtvis passa perfekt bakom Wild Honey. Hur tänkte Redén i övrigt? Som vanligt glider han fram en bit bredvid "kollektivet" och det är ju befriande på något sätt. Daniel Redén är ju i en ganska unik sits i travsverige. Han sitter ju på ett stabilt kassaskåp där stålarna pyser ut åt alla håll och har ju i och med detta "något" bättre förutsättningar än de flesta inom svensk travsport. Men det finns och har ju funnits många andra aktiva som haft en Sugardaddy eller sugargrandma med för den delen. Men med förmögna människor medföljer både gott och ont. Otaliga är de rika stollar inom t. ex. travsporten som trots total okunskap om den samma skall vara med och styra och diktera verksamheten och DET är ingen lätt uppgift. Okunniga hästägare som lägger sig i och styr är oftast baksidan på myntet. Lutf Kolgjini sa en gång att bland det bästa med att ha en stor verksamhet som även inbringar bra med cash var just det där att ha en "-dra åt helvete miljon" i fickan så att man kan avsluta ett samarbete med en viss ägare utan att det drabbar dig nämnvärt. Det där är betydligt svårare att göra om du har en enda stor ägare. Oavsett om du går klädd i grönt eller bajsbrunt så är du lika sårbar. Det är just här som vi kan se att Daniel Redén har den stora lyckan att kassaskåpet som pröjsar kalaset sitter förhållandevis tyst i båten och nöjer sig fint med det. Ett drömläge för Redén således. Att man sedan måsta vara mycket skicklig på det man gör är ju dock en förutsättning. Sammanfattningsvis kan vi då konstatera att Daniel Redén har och har haft fria händer i sitt utövande och det är väl delvis därför vi får se Olsson ute på Vincennes kommande söndag! Det måste kännas skönt att få vara så fri som Redén. Någon nykter person som tror att tränaren till hästen Rebellion stod bakom kuskbytet från Sobrilström till Kim Eriksson när det begav sig? Näe, det var naturligtvis en före detta puckpuffande stekare med kraftig skolios i ryggen efter bakfickeplånboksförskjutning som härjade på. Rebellion inledde förresten  sin karriär i grönt stall och avslutade densamma i bajsbrunt dito innan han för något år sedan fick vandra vidare till de gröna ängarna. Cirkeln sluten och varför kan vi då inte få se en till "cirkel" slutas på söndag om Redén tar vid där Hultman slutade! Mitt hjärta bultar således för Wild Honey denna helg!

Nej mina rosa fina vänner, nu måste jag packa ihop för den här gången. Ikväll bär det av till Paris och jag önskar alla som är på plats en riktigt fin helg bland baguetter och ostronfat. För er hemma i Svedala får jag önska detsamma och även säga att ni bara måste prova Paris en PDA-helg någon gång! Må gott. Avslutningsvis så skall du får en klaring till lördagens V75a I sjätte avdelningen kan du puffa in en slant på Staro Ivy League till 9 gånger baguetten.

Visste du förresten att idag 2018 stöttas Stefan Löfven av c:a 30 % av landets röstberättigade.


Så får det bli... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar