Fredagsbrev, arkiv

19 januari 2018

Bomdbåd i Shitholetown...

En vecka kvar. Nästa fredag är det dags för travhelgen med stort T. Som vanligt så har spekulationerna rullat på sedan i höstas och nu börjar allt klarna. Nuncio fick "startförbud" av delägaren och Twister Bi är tyvärr inte stridsduglig för dagen. Två tunga avhopp om du frågar mig. Bold Eagle börjar de "kunniga" nu hysa tvivel kring samtidigt som Oasis Bi tydligen skall medverka i samma lopp. Tokigt, sa Bill. Jättetokigt, sa Bull. Om vi börjar med Bold Eagle. Naturligtvis kommer han att vara som bäst igen nästa söndag, det där kan fransoserna och en Bold Eagle i 85 % form vinner årets PDA hur enkelt som helst. Sedan tar vi Oasis Bi, här fattar jag faktiskt ingenting! Hästen har en seger på de senaste tjugo starterna och fick senast regelrätt stryk av en 9 årig valack vid namn Västerboonthenews. Att han är med i Prix dÁmerique ser jag som ett stort skämt. På söndag eftermiddag har vi svaret. Det är under alla omständigheter en kanonhelg som väntar och jag måste gratulera er som haft den goda smaken att välja att resa med oss i helgen, vi ses på fredag! Vem vinner då Prix dÁmerique 2018? Det gör naturligtvis Voltigeur de Myrt...

Sex månaders avstängning för Adrian Kolgjini efter sin festkväll är ett ganska hårt straff. Inga uppsittningar under Elitloppshelgen måste svida lite extra. Men om vi med gott samvete accepterar att  Therese Johaug skickades ut och nu även missar OS så får vi nog även tugga i oss att Adrian får stå i depå "ett tag". Tvivlar inte en sekund på att han kommer tillbaka och då starkare än någonsin.

Nu tänkte jag fortsätta min analys av Solvallas tisdagsprojekt men man skall inte sparka på den som ligger så vi lämnar detta tills vidare.

I Riksdagen under veckan så fick vi en fingervisning om hur det kommer att låta under kommande valår. 7-klövern kommer (med några få undantag) tävla i att "slå näven i bordet" medan bomberna briserar och gangsters skjuts ihjäl ute i Ghettoområdena. Igår kväll inleddes nyheterna med ett bombdåd i Malmö och sändningen han inte gå i mål innan en NY bombning skett i samma "shitholetown". Direkt efter nyheterna så var det dags för "Opinion Live" med Belinda bakom ratten. Här skulle det diskuteras våld i förorten minsann. Laguppställningen var precis som vanligt. En snäll "bakbunden" polis, en "utsatt" fd. gangster, en politiker (för att kunna undvika SD så släpar man som vanligt in tredjekedjan i Sara Skyttedal. På länk hade vi en somalisk "utsatt" familj från Rinkeby där talesmannen var före detta rånare och knarklangare. Man snuddade vid utspelet om "miltära insatser" men hamnade ganska snabbt i det gamla vanliga, fler fritidsgårdar "samhället" måste stötta" och, det är lätt att man börjar råna och elda bilar när man är arbetslös och "utsatt". Hasse Aro provade lite försiktigt att ifrågasätta om det verkligen är bristen på "fritidsgårdar" som kunde göra de kriminellas aktiviteter mer legitima. Sara Skyttedal från KD konstaterade bara att, när hon växte upp så undvek man just fritidsgårdarna så mycket som möjligt då det var just där som bråk, elände och kriminalitet pågick. Debatten blev som väntat ett frosseri i floskler, trams och nonsens. Om politiker och media fortsätter i samma spår samtidigt som odjuren i förorten fortsätter att våldta, råna, skjuta och spränga så kommer SD inte behöva lägga många kronor på "kampanjmaterial" under kommande valrörelse. Jimmie sammanfattade verkligheten på en enda minut tidigare i veckan. Nedanstående klipp säger väl egentligen allt...


Nähä mina rosa fina vänner, nu får ni ha en fin helg så hörs vi igen nästa fredag. Två tips kommer här. Vi har nu 3 platser kvar till vårens travkryssning till Tallinn som jag verkligen kan rekommendera, vi får en kanonhelg törs jag lova. Det passar väl då bra att jag lämnar en klaring till helgens V75a som går på Romme. I sista avdelningen får vi 23 gånger på Ryan Kronos och DET mina vänner är ett FETT överodds. Mumma, mumma.

Visste du förresten att Miljöpartiet nu överväger att slänga in Disneyklubbens Alice Bah Kuhnke som språkrör i det imploderande extrempartiet.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar