Fredagsbrev, arkiv

08 december 2017

Stenarna faller inte långt från berghen...

#metoo var kanske menat som ett upprop för alla de kvinnor som råkat illa ut av män (eller attackflator) som betett sig illa på olika sätt. Här har vi förvisso ett spann mellan de som känner sig "kränkta" om en manlig vän säger att de är snygga till de som av odjur blir våldtagna i en port. Tyvärr så har det mesta fokuset legat på de inom kategori ett. Är hela spektaklet av godo eller ondo? Jag är ganska säker på att det kan vara en bra ögonöppnare för alla de vanliga sluggosnubbarna som beter sig vidrigt och det är väl bra så. Men tyvärr har denna kampanj en baksida och den får vi dagligen ta del av nu. 10-15 år gamla "fyllegrejer" eller en lite VÄL pekande hand från en chef på ett möte, ingen skillnad, alla riskerar att halshuggas. Media har sedan ett ganska osunt och odemokratiskt sätt att belysa verkligheten. Martin Timell som eventuellt har tafsat på en arbetskollega i en badtunna för snart tio år sedan hängs ut så det skriker om det medan man fortfarande mörkar med Soran Ismails eventuella våldtäkter och övergrepp. Ingen av dem är dömd men media väljer genast sida.

Det är nu inte bara "sexualförbrytarna" som kastas åt vargarna, nu är det män med makt överlag som Metoo:as. En chef på Stockholms Stadsteater fick efter 18 år kliva undan med omedelbar verkan och idag kan vi läsa att även Ingvar Oldsberg får lämna Bingolotto på direkten! I skuggan av allt detta så släpper Södertörns tingsrätt nu ut de invandrade vilddjur som gruppvåldtog en kvinna i en port! Är det någon som har hört något ramaskri från Lisa Nilsson, Malena Ernman eller någon annan ur de smutsigas klubb? Näe, där är det tyst, så tyst. Vart är vi egentligen på väg? Var är alla kvinnor som dragit på en käftsmäll på snubben som tafsar? Var är kvinnorna som ber sin chef dra å helvete? Är ALLA kvinnor offer och duckande nickedockor? Näe kom igen nu, håll isär grejerna och sätt fokus på det som VEKLIGEN skall tas om hand...

Nicklas Westerholm, den där lilla dryga snorungen kommer väl aldrig att lyckas?! Jo, jag tillhörde dem som rynkade på näsan rätt betänkligt när Bergharns avkomma skulle ut och prova vingarna som nybakad tränare. Är jag på väg att få fel? Jo, då är det absolut. Grabben visar riktigt kunnande och dessutom kör han både snyggt och säkert. Idag uppe på Romme så både vann han och torskade lopp och över upploppen var det snygga styrningar utan en massa bankande. Jag är riktigt imponerad av Nicklas och är nu naturligtvis övertygad om att vi har en blivande stortränare på gång. Nicklas vidase ju en ljum inställning till travsporten för några år sedan när han drällde omkring i farsans stall uppe på Bergsåker men det skulle visa sig bli ändring på det. Du har väl inte missat det franska inslaget när fransk trav-TV var hemma hos Robber Bergh och gjorde ett reportage? Du kan se det här nedan.Mer trav. Nu börjar Vintermeetinget nere på Vincennes att ta fart ordentligt och kommande Prix dÁmerique verkar kunna bli något utöver det vanliga. Nu har flygpriserna ner till Paris sista helgen i januari gått upp och det börjar bli svårt att få tag på stolar. Vill du hänga med ett glatt resegäng ner så kan du göra en intresseanmälan här. Det är först till kvarn som gäller för de sista platserna.

Är det någon som har missat att Stefan Hultman "kommit ut" på Facebook?! Riktigt kul och även väl unt att Hultman får den uppskattning som nu sköljer över honom. Jag väntar med spänning på Stefans memoarer, boken där SANNINGARNA skall stå som spön i backen. Nu mina vänner så måste jag dra vidare. Det blir lite förberedelser inför kvällens usla final av IDOL. Två fullständigt ointressanta sångfåglar tävlar och kring röstningen kommer det bli brölande flanellskjortegubbs och svanktatuerade medelåldersmammor mot ett sms-bombardemang från förvirrade tonårstjejer som förespråkar "girlpower". Mitt tips är att skägget vinner. Själv ser jag mest fram emot kommande Mello och ESC. En Eurovisionfinal i vår med Edward Blom och Johhny Rotten i startfältet innebär det största och mest spektakulära som sänts i internationell TV sedan konståkningsgiganten Nancy Kerrigan slogs med träpåk över benen inför OS i Lillehammar i ett desperat försök av konkurrenten Tonya Harding att öka segerchansen. Frågan är om inte Blom kan överglänsa detta?! Vi väntar med stor spänning på Melloveckorna. Nu tänkte jag avsluta med en skön vinnare till helgens V75:a som avgörs på Åbytravet. Där nere i Mölndal står nu "loger" och publikplatser tomma, något att tänka på för de entusiaster som skall sätta sprätt på pengarna under bygget av nya Jägersro. Hur som helst, i sista avdelningen är det äntligen dags för Velentino Strix! Vi får 11 gånger lussebullen och det är bra betalt på en så klar vinnare. Vassego mina rosa vänner. Må gott så hörs vi igen.

Visste du förresten att SD ligger på 24 % i flera opinionsundersökningar.


Så får det bli...

2 kommentarer:

  1. Westerholm borde stängas av på livstid

    https://www.trottosport.se/2017/09/15/amator-hotad-av-kand-v75-kusk/

    SvaraRadera
  2. Hade varit spännande att se hur "Trött&Spört" hade hanterat nyheten om "Kokainkusken". De brukar ju ofta ha med familjens åsikter i sina spalter när någon annan ska hängas!
    SUCK

    SvaraRadera