Fredagsbrev, arkiv

10 november 2017

Hemma bra men borta bäst...

Så var man hemma för den här gången då. Under hösten har det varit resegrupper både på Rhodos och Phuket så de senaste två månaderna har jag mest gått i Foppatofflor och shorts. Väl hemma i Svedala så kan jag bara konstatera att mörker och kyla tar mer på psyket för varje år som går. Nu är det bara att bita ihop och se fram mot andra positiva saker. Att vi nu har hästarna i ett stall där vi har fått helt fantastiska träningsmöjligheter är en rolig sak. En underbart fin rakbana och ett sandtag som slår det mesta borgar för att vi kanske ändå till slut kan få proppen ur på vår Varennekille. Pass upp säger jag.
  


Hej då Phuket, vi ses snart igen.
.

#metoo har gått bananas verkar det som. De som verkligen har drabbats av riktiga och vidriga övergrepp hamnar nu i total radioskugga bakom flatflockar, batikhäxor och alla de andra gapande feministerna som "rasar" för allt som tänkas kan. En del fick INGEN puss när de lekte Ryska posten medan andra blev erbjudna en "långtradare". Kränkta och förnedrade har de fått kämpa sig igenom livet med antidepressiva karameller på lösvikt i flanellbyxfickorna. Som kontrast till detta gäng står såna som Dominika Peczynski. Efter karriären i Army Of Lovers så är hon nu sambo med vår snoppviftande före detta finansminister Anders Borg. Hon beskriver glasklart vad som är fel med de metooande gaphalsarna. Läs krönikan här.

På travets bakgård pågår diverse konflikter och rättsfall där vi kan cementera det faktum att 83 % av de aktiva inom travsporten fortfarande är bonndrängar. Goop har det "körigt" med ett konsortium, Per Nordström (som gärna serverar enhandare i provlopp) har skickat bluff-fakturor, Erik Adielsson och Stig H Johansson sitter i rätten efter tvivelaktiga hästhandlaraktiviteter osv. Nu har det även blivit så att ägarna till Caballion (hästen som fick starta på, oavsett hur ofräsch han än var) har blivit dömda att betala tillbaka deg efter att ha tävlat med dopad fux. Det verkar som att travet verkligen är på dekis nu och det känns trist...

Horserunner.se skulle ju bli den perfekta jämförelsesajten där hästägaren kunde gå in och jämföra vad tränarna tar i träningsavgift, vilka som tycker att skoning är en "tilläggstjänst" och vilka som vill ha traktamenten som verkligen "sticker ut" osv. Tyvärr är det en hel del tränare som inte velat (vågat) gå ut med sina priser och detta innebär att sidan än så länge är föga viktig för hästägaren. Vi kan i alla fall genom horserunner.se konstatera att Pär Hassborg fortfarande är landets billigaste tränare medan Timo Nurmos helt väntat är den som fläskar på mest av alla då det är dags att fakturera.

IDOL skumpar vidare i allt vingligare stil. Det har sedan länge stått klart att INGEN av årets deltagare har någon som helst framtid inom musikbranschen och så länge Noah är kvar så är detta ett bevis på att hela omröstningssystemet MÅSTE förändras till nästa år. I och med att Erika Bitanji åkte ut ur IDOL så skiter jag rätt mycket i fortsättningen av tävlingen. I finalen kommer vi i alla fall att få se när Skägget får stryk av Mr: Cancela...

Tiden går och Vintermeetinget nere i Paris är på väg att rulla igång. Vi har nu bokat upp ett härligt resegäng ner till Paris sista helgen i januari och nu har vi bara tre platser kvar. Vill du hänga med ner och uppleva Prix dÁmerique på plats så kan du göra en intresseanmälan här. Först till kvarn...

Nu tänkte jag packa ihop för den här gången och till kvällen får vi väl ändå zappa lite mellan IDOL och bollpuffarna där Italien vinner med 3-1. Du skall som avslutning få en riktigt skön vinnare till helgens V75a på Sundbyholm. I första avdelningen är det voltstart där ett flertal pållar är ute på hal is. Linus Boy med Goop i vagnen är garantiledare från sitt innerspår och väl i mål kan vi kvittera ut 6 gånger köttet. Dunka in. Ha nu en fin helg så hörs vi nästa fredag igen.

Visste du förresten att de vidriga mupparna i norrland som plågade ihjäl djur under jakt och nu dömts är, Urban ROBERT Edelbro, Harads. ÅKE Martin Urban Edelbro, Boden. JOHAN Pär Åke Lund, Kalix. TONY Mattias Granlund, Vidsel. Ivar RUNE Stokke, 540308, Kåbdalis.


Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar