Fredagsbrev, arkiv

27 oktober 2017

Alla dessa falska afghaner...

Här nere på Phuket är allt precis så underbart som det brukar. Idag chartrade vi vår egen fiskebåt till våra resevänner. Fiskelyckan blev lite "sådär" men dagen till havs blev ändå super. Igår kremerades Kung Bhumbibol uppe i templet i Bangkok. Även här nere på Phuket så blev det en väldigt speciell dag som vi fick uppleva. Vi var ju även nere på Phuket förra året då kungen dog så det här blev på något sätt ett fint och värdigt avsked till Thailands starkaste man.


Jag försöker undvika media och elände från Svedala men vissa saker rinner igenom. Janne Josefsson har en fenomenal förmåga att såga sig rakt igenom samhällets alla falska och snedvridna skuffelser. Den här gången var ämnet, de afghaner som sänds hem till Kabul och där "möter döden" direkt. Janne intervjuade de två förespråkare för de "demonstrerande" afghanerna i Stockholm, samma två personer som ljugit om sin ålder och således fått sitt uppehållstillstånd på falska grunder. "Tjejen" som troligtvis är en man malde på om att alla dessa "stackars" afghaner sänds mot "döden" så fort man skickar dem till sina hemländer. Det patetiska i detta är bland annat det att de flesta inte "flytt" för fem öre. De flesta har sökt sig till ett ekonomiskt bättre liv genom massor av länder innan de med falska uppgifter till slut kommit ända "hem" till Sverige. Nu fick vi då följa två män (som båda ljugit om både ålder och identitet) som skulle avvisas till Kabul. SVT var med ända ner. De hade ju berättat för Migrationsverket att de inte hade någon familj i Afghanistan och att de inte kände någon alls. De skulle dessutom skickas till "döden". Väl nere i Kabul så kom släktingar direkt och mötte upp de flesta av de ljugande afghanrena och de som inte plockades upp direkt fick under tiden två veckor på hotell för att kunna knyta upp kontakter. Det visade sig då att nästan INGEN stannade de två veckorna utan de flesta stack tidigare tillsammans med sina vänner och sin familj. När Janne Josefsson sedan pratade med berörda myndigheter så visade det sig att EN person avlidit efter att ha skickats hem från Sverige. EN ENDA! När man sedan konfronterade en av de två "ledarna" uppe på Södermalm så svarar lögnaren med att "-det finns olika sätt att dö. Man kan dö psykiskt med". Ridå. Jag spyr på detta hyckleri. Kasta ut de som befinner sig olagligt i landet och lägg resurser i närområdena där alla kvinnor och barn befinner sig. Allt annat är falskt och bara äckligt...Passa er för snubben till höger...

Till travet. Läste precis att Einar Andersson kastat objektivet i Bällstaån och dragit vidare. Jag minns när man som knatte var nere i arkivet i källaren på A-läktaren på Solvalla. Det var tider det. Tarzan, Lasse Jakobsson och Adam Ström i all ära men nu är det väl ändå Claes Kärrstrand som ligger i topp bland landets hästfotografer?!

Nej, det är fredagskväll här och jag måste dra vidare. Mumsar precis på en kyld "Royal Stag" men skall nu ut. Förra fredagen så skulle ju Noah ut ur Idol men småflickorna sms:ade så kontantkorten slocknade vilket räddade kvar den tondöva muppen. Jag kan i det närmaste garantera att Noah åker ut ur Idol ikväll istället. Lira, bara gör det. Att gå emot Nuncio förra helgen  var ju helt rätt men Spring Erom fick lite för långt fram. Till helgens V75a på ett regnigt Jägersro så har jag fått info om en klaring! Sista avdelningen är ju Müllers Memorial. Det loppet har jag ett speciellt minne till. Janne Nordin skulle få köra Mustard i loppet och hade till detta beställt en sprillans ny NASSAU modevagn (Jänkarvagn på riktigt). Pappa Sören hatade dessa skitvagnar som pesten då de inte var bestyckade med sidostänger och således totalt värdelösa. Vi hade gömt den nya vagnen uppe på höskullen bland halmbalarna och när Jordmarks buss rullade upp på stallbacken så gick en in på Sörens kontor för att distrahera "Gubben" medan vi snabbt hasade ner vagnen genom skullens luckor ner i paddocken utanför och snabbt in i bussen. Sören fick inget veta förrän loppet gick då Bosse Blomqvist refererade på radiosporten och ojade sig över att Janne nu körde utan stänger och att Musse tog fler hjälpsteg än brukligt. Det blev en vådlig färd som dock lyckligtvis slutade med seger! Vagnen fick sedan vila rätt länge innan Janne till slut fick börja köra med den hemma på Solvalla.


Mustard, Anneli S, Janne Nordin och den berömda NASSAU vagnen...

Hur som helst. I sista avdelningen mosar Kaj Widell till dem med Reckless till 13 gånger spettekakan! Vassego. Ha nu en fin helg så hörs vi. Det finns tre platser kvar till vår Prix dÁmericue resa. Häng med om du vill ha en kanonhelg tillsammans med ett glatt resegäng.

Rättelse: Jag skrev i ett Fredagsbrev att Timo Nurmos är rätt värdelös på att matcha fräscha och fina hästar till Gulddivisionen (vilket han förvisso är) och sa att han inte vunnit ett enda Gulddivisonslopp i år, men jag hade fel. Readly Express vann ett lopp och slog bland annat Beppe AM.

Visste du förresten att det pratas mer om Martin Timells badtunne-tafsande än de tio senaste gruppvåldtäkterna i landet.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar