Fredagsbrev, arkiv

08 september 2017

V86 drar oss ned i det bittra slutet...

Efter mycket trassel och duckande så kom man till slut fram till att Solvalla skall slippa V86-dyngan, på sätt och vis. Skiten blir kvar men Solvalla får en "annan dag" som de kan köra eget trav. Tisdag är egentligen ingen konstig dag. Under flera år på 80 talet så var det tisdagstrav ute på Valla. Men två saker stör mig ändå. För det första. V86 är totalt värdelöst och uppskattas av, ingen (förutom Kari Lähdekorpi och kanske gamla Nappe (om någon kring Valla nu minns originalet som gärna körde upp tummen i ett fryntligt "-det e let around mässigt" och en härlig vissling). Vi andra vill att man maler ner skiten till atomer. För det andra. Varför passar an inte på och gör något helt nytt med Solvalla?! Kör fredagskvällar! Tänk om det vore feta travtävlingar på fredagskvällarna och sedan ett band som sedan uppträder på Ströget fram tills småtimmarna! Under snart 50 år har det hastats bort till Lorry och sedermera "Garbo" för lite festande. Nu kunde Ströget ÄNTLIGEN få bli något riktigt!
Med rätt artister så drar man lätt 1 000 pax extra ut till banan och sedan fina travlopp på det! "Hultmans hörna" där Stefan sitter i riktig fåtölj i oxblodsfärgat läder och kör lite "kåserier" under kvällen. Varje tävlingsdag bjuder man in en "profil" som får bli "kvällens travare", "Vass eller kass" inför helgens V75 körs live inne på Ströget osv. Här skulle Solvalla kunna skapa något HELT NYTT! Men näe, nu blir det blekt trav på vissa tisdagar och sedan tvångströjan på onsdagarna. Suck vad ointressant.

Det är redan fredagskväll och snart är det säsongspremiär av Doobidoo på SVT och det missar jag ALDRIG. Måste väl ändå kommentera det faktum att Svenskt travderby 2017 blev ett klassiskt broms-SM där minst tassig och muskeltrött pålle struttade på och hinkade in fyra mille till ägarna. Inget märkvärdigt lopp enligt mig och dessutom ett praktexempel på när tränarna rycker skor helt utan täckning.

Skall även kommentera det faktum att Jörgen Westholm sitter upp bakom Piraten nere i Paris. Ett genidrag!

Vill nu önska dig en fin hösthelg och gör det med en vinnare upp till Solänget i helgen. I avdelning två är det Ulf Eriksson upp bakom Uret! Vi får 13 gånger, tackarrr.

Visste du förresten att en räkas hjärta sitter i huvudet.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar