Fredagsbrev, arkiv

22 september 2017

Kim Moberg?! Vad har jag missat...

Sitter just nu nere i Kolymbia på Rhodos och skall snart gå ut och äta lite träkolsgrillat och ta någon Ouzo eller två. Vi är ju nere och förbereder inför att ett gäng glada resevänner skall anlända på söndag. För mig så är och förblir Thailand ALLTID nummer ett men Grekland ligger inte så väldigt långt efter i alla fall. Vi äter fantastisk mat, träffar tillbakalutade greker och avnjuter kristallklart vatten vid stränderna. På Rhodos finns de "7 källorna". Inget märkvärdigt egentligen men visst är det vackert där uppe. En 180 meter lång trång tunnel gav i alla fall viss "spänning"...

Nu tillbaka till travet. Jag har inte haft någon större koll i veckan men har i alla fall snappat upp att Kim Moberg tydligen visat upp kusktalang långt utöver det vanliga i onsdags. Eftersom jag ALDRIG lirar V86 så går onsdagarna ofta bort även när jag är hemma men nu ville jag i alla fall ta en titt på Kims trolleri. Sagt och gjort. Efter några hundra meter kör hon bakifrån in i en sulky på en galopperande häst och fastnar. Lite senare trycker hon, en smula regelvidrigt, ut ett spår varpå hon sedan kör upp i vagnen framför igen! Att loppet blev ett skitlopp när endast 6 hästar lyckades komma igenom utan störningar genom första sväng blev sedan rätt tydligt när man varvar i 20 tempo. I sista sväng sitter Kim ganska inmonterad men efter en liten knuff mot Claes Sjöström så kom hon ut och kan sedan tacka Bergsåkers långa upplopp för att man han fram till segern. Jag fattar ingenting!

Innan du nu börja posta rutten fisk till min brevlåda så vill jag bara klargöra en sak. Jag har för länge sedan sett att Kim Moberg är en riktigt vass kusk som kommer gå en ljus framtid tillmötes (blir i och för sig "en smula" enklare om man har en stortränare i ryggen). Men att hissa henne just för onsdagens kuskinsats gör mig förbryllad. Det loppet borde man köra uppe på Wången och visa hur man INTE kör lopp.

Mer trav. Niklas Westerholm har ju lite att brås på men han får nog öka trycket en del om han skall kunna axla farsan så att säga. En annan A-tränare som haft det "motigt" är han som blev dömd för sexbrott och samtidigt kastades ut från travsporten. Nu är han friad och således välkommen in i "värmen" igen. Surrealistiskt, Sa Bill. Megasurrealistiskt sa Bull.

Nej, nu har de tänt kolgrillen. Ha en förträfflig hösthelg hemma så hörs vi nästa fredag igen. Avslutar med en vinnare som plingade in här precis. På Färjestadstravet kan du avsluta med ett inslag på Sobrilström och Aisha Simoni. 15 gånger tzatzikin utlovas.

Visste du förresten att SD dubblade i kyrkovalet?! Kan vara en fingervisning om vart vi landar i valet nästa år.

Så får det bli...

1 kommentar:

  1. Kim är kvinna och därmed befriad från den granskning som övriga kön får utstå i det genusparodiserade Sverige.
    Hade hon varit vanlig dräng utan en far i svängen så hade hon passerat utan något större avtryck i travvärlden. Dit kan även läggas J Tillman vars sulkykonster knappast faller under kategorin Fantastiska. men hon är kvinna och skall då hyllas för just DET!
    För övrigt så noterar jag att Erna som gästade Skavlan ikväll är en SKARP kvinna. + för henne!

    SvaraRadera