Fredagsbrev, arkiv

11 augusti 2017

Ta seden dit man kommer...

Lika bra att börja direkt. Jag har aldrig varit någon stor beundrare av personen Åke Svanstedt. Att han varit och fortfarande är en av världens skickligaste travtränare är dock något helt annat. Jag minns en trulig och butter stalldräng som kom över stallbacken upp till oss i Nordins stall och fikade ibland, ingen man direkt blandade ihop med t. ex Åke Lindblom eller någon annan i stallet när det gällde "one liners" och glada upptåg om man så säger. Hos Sören Nordin fick jag se rätt mycket galenskap kring hästarna kan jag lova och hade jag varit äldre än de 13-15 år jag då var så hade det garanterat inte gått obemärkt förbi. Jag har alltid tagit mycket illa vid mig när djur farit illa och som aktiv inom travsporten i snart 40 år så har jag sett en hel del. Det har med åren blivit betydligt bättre kring hästarna och trots att loppen blivit tuffare och går betydligt snabbare så mår dagens svenska travhästar överlag mycket bättre än förr på många sätt. Vad Svanstedt beträffar så var ett tidigt minne de drivningar som han ofta utsatte Zoogin för under dennes karriär. Åke var inte ensam om detta och det är många storkuskar och tränare genom åren som har massor med vidriga drivningar på sitt samvete. Det jag stört mig mest på hos Åke är hans arroganta och förnekande uppsyn varje gång han konfronterats med ogentligheter.

Genom alla år som gått så har Svanstedt varit i blåsväder flera gånger och historierna är många och ofta rätt olustiga. Nu när Svanstedt flyttat till USA så har han fortsatt sin vana trogen och nu senast i Hambletonian visade Åke upp sin mörka sida igen. En riktigt vidrig drivning upploppet ner och det mest osmakliga är att han sedan försvarar svineriet med att "-det är andra drivningsregler här" och "-jag ville vinna". Man MÅSTE inte misshandla hästarna bara för att man FÅR! Med grisfösarhistorien i bagaget så kunde man ju hoppats och tro på bättring men icke! Samma truliga person som alltid försvarar sig oavsett vad han gjort. Det HADE ju varit rätt klädsamt om Åke åtminsstone hade ursäktat sig en smula, men det gör han aldrig. Du må vara hur duktig som helt och vara "Kung" bland jordbrukare och skoterförare kring Matfors men för mig kommer du alltid först och främst att vara "den där". Och tänk, med bara ett uns ödmjukhet så hade du antagligen haft mig fast med...


Vi lämnar detta och går vidare. Kriminella invandrargäng som efter flera avslag hos Migrationsverket nu befinner sig olagligt i landet flockas i drivor uppe på söders höjder, mitt i godhetsknarkarnas högborg. Här skall det "demonstreras". PK-muppar och de vanliga sunkiga vänsterextremisterna står bredvid och kraxar. De verklighetsfrånvända låtsasbrysigomarna "sympatiserar" med de kriminella männen i skocken. För mig är det helt ofattbart att polisen bara står och tittar på när de har ett helt gäng flyktingar framför näsan som de bara kan samla ihop och skicka ut ur landet. Patetiskt, sa Bill. Megapatetiskt, sa Bull.
Nej mina rosa kära vänner, nu stänger vi ner för den här gången. Ha en fin helg och på återseende nästa fredag. Avslutar med att klämma in en klaring till Åbys V75:a. I tredje avdelningen kommer Per Lennartsson servera Cab Hornline ett perfekt lopp och för det får vi 8 gånger dadlarna. Daska in pluskan.

Visste du förresten att i filmen "När lammen tystnar" blinkar Hannibal Lector (Anthony Hopkins) aldrig.

Så får det bli...

5 kommentarer:

 1. Riktigt bra Fredagsbrev den här veckan igen...

  SvaraRadera
 2. Läste ledaren i travronden.
  Dennis Engelbo.
  Han skriver så här:
  . Åke Svanstedt har fått väldigt mycket skit i sociala medier. Som sagt, för hans yvighet och kvantitet (tolv rapp) ska han ha en hel del kritik. Däremot ska sägas att det inte fanns ett enda märke på hästen efter loppet, när jag tittade till honom i boxen.

  Sååå?
  Dennis skriver så här i detta veckobrev:
  Man MÅSTE inte misshandla hästarna bara för att man FÅR!

  2 Dennis skriver om samma sak.
  den ena skriver misshandel och den andra skriver att det inte fanns ett märke på hästen.

  jag tycker INTE det var snyggt drivit. Att Du Dennis som skriver här har ett ett uttalat agg mot Svanstedt vet vi sen tidigare. men Misshandel är ett starkt ord som du npg måste se över för att vara trovärdig.
  Det finns en annan grön gubbe som du ivrigt hyllar. Där kanske du skulle kolla upp "misshandel" också och då handlar det inte om hästar. Men allt det vet du redan!
  Sympatiserar oftast med dig men aldrig när du likt PK-media gör följetong av saker bara för eget välbefinnande (eller vad orsaken än är).
  MVH SUCK

  SvaraRadera
  Svar
  1. Resonemanget kring "misshandel" var det faktum att Svanstedt mer eller mindre FÖRSVARAR de vidriga drivningarna i loppen på aktuell bana...

   Radera
  2. Hur definierar man enhandare hela upploppet ner? När man tar sats med pisken långt bakom ryggen.
   Jo, misshandel!

   Radera
 3. Ja du Irene.
  Idag har begreppet misshandel urvattnats så till den milda grad att inte ens rasist kommer i närheten.
  Om du håller dig till faktabiten så blir det inte så jobbigt.
  Fast du kanske är en av de som tycker att man inte ska ta sin skrikiga unge i armen heller med risk för att anmälas för misshandel av nån snurrig tant?
  Hästen hade inte ett märke på sig efter misshandeln!
  Därmed inte sagt att det var snyggt eller bra.
  Det var för djävligt helt enkelt men var rädd med hur du använder orden.
  Har du synpunkter på svensk invandringspolitik så är du per automatik rasist i PK-medias ögon.
  Fast du kanske tycker det är rätt det också, att använda ord som inte har med sammanhanget att göra öht?

  Mvh SUCK

  SvaraRadera