Fredagsbrev, arkiv

28 april 2017

Uppåt, framåt. Uppåt, framåt...

Här nere på Phuket fortsätter det oförskämt härliga och soliga vädret att förgylla vardagen. På hemmaplan har det dock varit en surrig vecka efter förra lördagens tillbud nere på Skrubbs. Vi hade anmält Mellby Agent till ett montélopp där vi hade lite förhoppningar efter en gedigen uppbyggnadsperiod. Agenten är ju rätt knepig från start och den enda “ridordern” var att se till att inte komma upp till vingen för tidigt. Tyvärr så blev det just så, man var framme och sprang i princip in i den stillastående bilen och blev sedan stående ett tag innan bilen började att rulla. Det är tyvärr så det kan bli ibland och inget att beskylla ryttaren för. Från spår 2 blev han då dock väldigt laddad och började köra med huvudet. Detta resulterade i att han kom helt under vingen med ryttaren fast bakom densamma! Det såg riktigt ruggigt ut men i efterhand får vi vara glada att häst och ryttare klarade sig hyfsat ändå. Agenten lyckades ju springa UNDER hela vingen och “skala av” sin ryttare!

Efter incidenten så har många “vänner” och “experter hört av sig med diverse förmaningar, egna reflektioner och mer eller mindre logiska förklaringar till händelsen. En del har felaktigt hävdat att han knäckt checken (vilket han inte gjorde), att han körde ner huvudet “mellan frambenen” (vilket han inte heller gjorde” och att han hade för lång check (vilket han inte heller hade). Egentligen så ovanstående hypoteser och påståenden ganska ovidkommande, det faktum att en travhäst på 1, 60 plus sadel med lätthet kunde springa rakt under vingen!

Nere på Visbytravet säger man att man nu mätt vingen och att det skall vara 1, 20 mellan vingens nederkant och banan. För mig ter det sig föga logiskt att en häst då bara kan köra fram huvudet och springa under. Jag har sett både film och bilder och tycker mig kunna se en del av förklaringen. Visbytravet har till denna säsong lagt om banan, breddat rakorna samt flyttat fram starten. Efter dessa förändringar så vill jag hävda att bilen “står fel” i doseringen så att vingarna inte stämmer med underlaget alls. Om man tittar på nedanstående bild så är det “en aning” mer än 1, 20 mellan vinge och bana vid de innersta spåren medan vingen längst ut i banan ligger väldigt lågt! Förhoppningsvis så får man till detta och med samma förhoppning ser jag att vi kommer igen!

En annan reflektion som jag kunnat göra kretsar mer kring fenomenet Facebook och ens “vänner”. När det (allt för sällan) går bra för hästarna så är det järntruppen i ens närmaste krets som hör av sig men när det är misslyckanden och negativa händelser så ökar engagemanget dramatiskt! Säger en del om atmosfären i låtsasvärlden inne på Facebook…

Nu lämnar i alla fall vi i det rosa gardet händelsen nere på Skrubbs och tittar framåt. Över till den stora välden där vare sig åklagare eller Tino Ärling valde att överklaga domen kring misshandelsfallen. Nu har ST klivit in och portat Tino från Elitloppshelgen och “ett tag” framöver. Undrar hur den norska travtränaren med framtiden bakom sig agerar nu? Någon åtgärd på personalsidan? Tror inte det…

Sista chansen att få plats på vår härliga travkryssning till Tallinn 19/5!

På lördag förgyller Stefan Hultman ATG-live då han medverkar som expertkommentator! Riktigt kul och ett givet val. Stefan har full koll både på liret och på det sportsliga. Om han kommer att återkomma fler gånger så hoppas jag att han öppnar upp lite så vi får höra sanningarna kring det han skall kommentera. Travjournalistkåren är annars sjukligt ängsliga ryggdunkare som gör rent otroliga krumbukter och glidningar för att säkerställa att de ligger bra till hos alla! Hultman skulle kunna bli en skön motvikt till detta klet…

Nej nu skall jag ut och äta lite räkor och kanske en Chang därtill. Idag var vi uppe på Soidog Foundation och tittade till anläggningen tillsammans med våra resevänner och som sann djurvän är det som bomull för själen att få vara med och se utvecklingen av denna verksamhet som outtröttligt jobbar stenhårt för öns hundar och katter som far illa! Tack för att ni finns. Helgens klaring finner vi i långloppet nere på Åby, avdelning 3. Al´s Winnermede verkar totalt bortglömd och vi får tydligen 24 gånger woken på ekipaget! Dunka in. Nu lämnar jag er med gott samvete och avslutar med att ge ett litet videotips. Här nedan har du en länk till en underbar PK-kakafoni på några minuter. Titta och njut!

PK-galenskap i sin renaste form.

Visste du förresten att det som SD sade kring det organiserade tiggeriet för några år sedan, det som folk fick sparken från sina jobb om de samtyckte i, idag blivit regeringens rättesnöre. Samma regering som kallar sig för den fösta “feministiska” och som vägrar erkänna att de nu röstat in diktaturen i finrummet.

Så får det bli…

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar