Fredagsbrev, arkiv

03 juni 2016

Han var bara bäst...

Förra helgens travmania på Solvalla är över. Det blev överlag en mycket lyckad tillställning där vi fick se en hel del ruggiga prestationer. Som vanligt under denna helg så blev det lite “annat” med.

Bra.

+ Nuncio var bara bäst! Trots att han inte springer rakt (någonting stör honom) så var han förkrossande bra och var en värdig vinnare.

+ Att Resolve inte var fräsch i den sista starten innan han lastades till Sverige blev nu glasklart då Svanstedt lyckades få honom i en helt annan författning till Elitloppet, Såg riktigt fin ut och ett snitsigt jobb av Åke.

+ Jos Verbeeck visade att han fortfarande kan det här, med sina snygga styrningar under helgen.

+ Kaj Widell fick visa hela sitt register och var en värdig segerkusk under helgen.

Mindre bra.

- Jos Verbeeck som visade sin fetisch för blyhandskar då han med röd näsa och stora skor valde att ramma startbilen med sin stackars pålle.

- Solvallas TEMA-trassel. Antingen förtydligar man det faktum att Solvallas temafärg är cerise, INTE rosa. Eller så ändrar man färgen till just, ROSA.

- Förmiddagsloppen sabbar en stor del av dramaturgin kring en Elitloppsdag.

- Varför i hela friden släpar man in Sjöberg och Kee i studion när världens största travlopp skall rulla igång?!

 

Vi kunde även konstatera att endast en svenskfödd pålle var med när bilen släppte fältet. är det ett tecken eller bara en tillfällighet? Det blir en spännande sommar med flera fina storlopp där vi får se hur bra våra egna svenska hästar kommer att prestera.

En som jag tycker lite synd om är Seauveur. Han gör heroiska lopp men åker dit på ritsen av någon “utomjording”.

Avslutningsvis kan vi bara konstatera att Solvalla som vanligt presenterade en kanonhelg och Myron kanske tar sig ändå…

Nere på Skrubbs så har ju säsongen kommit igång och i år är det ett “Hassborgs-år”. Under många, många år så har det alltid lönat sig att lira deras hästar. Tyvärr så har Pär haft för klent i ladorna de senaste åren och även Roger har varit lite på dekis. Men nu är det som på den “gamla goda tiden” igen. Vinnare från Pär Hassborgs stall för två tävlingsdagar sedan och förra gången var det Roger som visade hur det går till när man har STENKLART. Segergesten med Borga Hero som kom redan i sista sväng var så härligt symbolisk. Här var det stenklart! Gå gärna in på atgvision.com och sök “Borga Hero”. Välj sedan Visby 26/5.

Avslutningsvis fick vi ju i söndagskväll avnjuta landets politiska bageri där tårtor kastades fram och tillbaka mellan mupparna. Jimmie Åkesson kunde förnöjt titta på och bara konstatera att det ser mörkt ut för landet. Se gärna klippet när han förnedrar stridspitten Björklund.

Nej mina rosa vänner, nu skall jag dra vidare och jag lämnar samtidigt en klar vinnare till Mantorps bakfylletävlingar. E fjärde avdelningen så vinner Prins-Anders med Fika till 19 gånger lemonaden. Vassego.

Visste du förresten att det inte finns något svenskt ord som rimmar på silver.

Så får det bli…

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar