Fredagsbrev, arkiv

10 juni 2016

Att ljuga för sig själv...

Det är fredag och bollsparkarna laddar upp inför kvällens EM-premiär. Mitt fotbollsintresse är ganska klent och jag räknar iskallt med att Sverige kör några torskmatcher och åker hem i god tid.

Har annars precis kommit hem efter en misslyckad dag på Solvalla. Vi hade anmält Agenten i montén men tyvärr kom han bara med i “fel lopp” där han stod hårt inne. Efter en vådlig start från ett snävt 4:e spår så fick ridande Susanna aldrig till det och det blev gunga och godnatt. Det enda positiva var att Agenten såg ruggigt laddad och fräsch ut och det för mig osökt in på onsdagens Cirkus på Solvalla. I andra avdelningen så kom Robin Roof ut på banan och var av på mitten. Strax innan start blev det en smula surrealistiskt. Reijo står i TV:n och berättar hur bra hans häst är samtidigt som man ur högtalarna får höra att banveterinär Sussie Demmers strukit hästen! Reijo tjurade genast till och kunde inte all förstå varför man strukit hans pålle. Sanningen var den att hästen var ordentligt halt ute på banan och det hjälpte ju knappast att Reijo berättade att han hade flera hästar i träning (däribland Danne Edel) som ofta var strykningsmässiga i sina värmningar och provstarter. Korkat, sa Bill. Jättekorkat, sa Bull.

Jag kommer ALDRIG förlika mig med alla dessa floskler kring hästar som tävlar ofräscha. “-Han värmer ur”, “-hon har en rörelsestörning”, “-det är ingen fara, han hänger alltid på en töm sådär”, “-han brukar se så där knackig ut i första värmningen” osv. Allt det där är kvalificerat skitsnack! Alla dessa hästar ÄR ofräscha, punkt! Någon som sett Carro Klüft komma ut till 7-kampen och springa och nicka och ta sig för låret och sedan höra referenten på tv, “-äh, hon brukar se ut så där, det värmer oftast ur efter några grenar”. Eller är det någon som stått på ett unghästbete och tittat på hästarna när de kommer springande. “-Den där fuxen är snygg men varför springer han och nickar med huvudet?”. “-Äh, det är ingen fara, han brukar se bättre ut när de sprungit i hagen ett tag”. “-Kanon! Den skall vi ha!”.

Näe, halta hästar är halta hästar oavsett. Reijos lilla “show” senare inne på kliniken med köpt veterinär sa heller inte mycket (mer än att många veterinärer missar allt ovanför knäna på djuren). En böjprovsundersökning ala 60:tal visade ingen hälta. Ehh? Näe, det skulle de ju ha behandlat för länge sedan, det är ju något annat som stör hästen.

Det har genom historien funnits ett FÅTAL hästar som man kanske skulle kunna ha viss överseende med då de tävlade. Etain Royal, Mustard och Maharajah tillhör denna skara hästar som faktiskt kunde se lite knepiga ut i aktionen TROTS att de faktiskt inte hade ont någonstans. Själv minns jag Wind Speed hos Uffe Nordin som var så risig i framknäna att vi värmde honom på BG-banan innan han över huvud taget kunde gå ut på stora banan. Han behandlades mellan nästan varje start. Idag hade han aldrig kunnat vara med och tävla med den hälsostatusen, och är ju för väl det…

Vi lämnar travet och konstaterar att det åter är hög tid för ett varnandes finger. Ramadan är igång och Muslimerna är nu ett riskobjekt på alla plan. En stekande het sommardag i Stockholm och den somaliske busschaufför som med hålögd blick nu sitter i bussen vid Brommaplan för att köra på sin åttonde timme utan någon mat eller dryck i kroppen de senaste 15 timmarna smackar med munnen och flackar med blicken! Pass upp, de kör sämre än vanligt. Och, Gud förbjude, om du skulle hamna akut på sjukhus den närmaste tiden, be för att det INTE är en muslimsk läkare som med darrande hand och blodsprängda ögon trycker skalpellen i dig! För oss andra ter sig ju Ramadan som något riktigt korkat men bland dessa människor där omskärelse och ritualslakt är vardagsmat så är det precis “som vanligt”…

Att vara Miljöpartist 2016 måste kännas “ganska” tungt. Man sitter i en regering som idag gav klartecken till 10 nya kärnkraftverk! Politiker och partier som står för sin politik och sina värderingar är idag en bristvara och vad har vi lärt oss av detta? Jo bristvara innebär ökad efterfrågan. Val om SENAST två år…

Nej kära vänner, nu ger jag mig för idag. Vi avslutar med en skön vinnare till helgens V-75a uppe på Östersund. I sista avdelningen så har en av landets mer underskattade kuskar Uffe Eriksson ett bra läge med Dragon Butterfly. Lira och få 21 gånger bollen. Må gott så hörs vi nästa vecka. Förresten, gör som Tony Ryttar och många med honom. Hjälp till så vi kommer i mål med Tommy Hannés insamling till Cancerfonden. Släng iväg en femtiolapp och sov med gott samvete.

Visste du förresten att det finns “ensamkommande flyktingbarn” på HVB-hem i Sverige som har grått hår och tappat tänder.

Så får det bli…

 

1 kommentar:

  1. Knackigare än Hultmans hästar när det begav sig har nog aldrig setts. Fast de räknas väl inte va för de hur va de han sa allt som oftast: "Vi för lära oss att han ser ut så där"!
    Surt sa Bull....
    Med vänlig hälsning
    SUCK

    SvaraRadera