Fredagsbrev, arkiv

27 maj 2016

Elitloppet!

Så har vi äntligen vår härliga Elitloppshelg här och det är helt fantastiska lopp som vi skall få avnjuta. Som vanligt så levererar Solvalla ett evenemang i toppklass. Enligt Myron så är helgens temafärg cerise så alla ni som kallar det rosa har liksom FEL, FEL, FEL…

Innan vi hoppar över till Elitloppet så konstaterar vi att det är precis som vanligt hemma i Sverige. Svetsarn ombildar regering tillsammans med ett parti som är på väg ut ur Riksdagen och sätter en miljömupp som saknar Twitterkonto som “digitaliseringsminister” och ger samtidigt förtur för flyktingar till landets friskolor. Kämpa på Steffe. Näe nu är det Elitlopp som gäller och naturligtvis så analyseras deltagarna här…

Elitloppet 2016.

Försök 1.

1: Oasis Bi.

Var ju bra efter smörlopp nere i Paris men packade ihop tidigt gången efter. Efter några enkla segrar så är man nu redo för Elitloppet. kanske kan smyga med till final.2: Resolve.

Svanstedt har ju under lång tid siktat på Elitloppet med sin häst men som vanligt när det gäller Svanen så blir det oftast pilkastning kring om han skall pricka rätt med formen. Med tanke på att han tävlar med taggar på huvudstången och senast sprang mer på tvären än rakt fram så är jag tveksam på hur han han lyckats till den här helgen. Oavsett så tror jag det tar ett bra tag innan hästen startar efter Elitloppet. Läget gör att han lätt går till final sedan är frågan hur han mår till finalen, se Lex Sahara Dynamite.3: Propulsion.

Redéns springare har ju gjort allt rätt hittills och dessutom sett riktigt fin ut. Däremot så har en del av loppen körts ner i svalget på pållen så nu blir det skarpt läge. Klar till final och säkert bland de tre i en sådan.4: Timoko.

Jag vet inte riktigt varför jag aldrig kan ta till mig Timoko på riktigt! Tycker nog att han är lite blöt om nosen ibland men samtidigt så har han ju gjort enorma lopp. Till final men sedan ganska spårberoende.
5: Mosaique Face.

Av någon märklig anledning så brukar det “balla ur” när Kolgjini är ute i Elitlopp men med lite flax så kanske det skräller i år.6: Volstead.

Tarzans stenhårda häst som imponerade ruggigt senast när han plockade åt sig en cerise biljett! Melander själv i vagnen kan ju bli lite hur som helst, helt beroende på vad Stefan VILL! Med rätt lopp så är man i alla fall i final.7: Your Highness.

Har som flera andra av Fabrice Souloys hästar drabbats av spårsnuva vilket innebär att hon inte startar…

8: Voltigeur de Myrt.

Fransk häst från spår 8 innebär sist eller näst sist i mål.

Försök 2.


1: Royal Fighter.

Här har man till skillnad från Svanstedt lyckats precisionspricka exakt till rätt helg! Från ett perfekt innerspår så hoppas och tror jag att Jennifer INTE släpper utan istället vinner försöket med sträckta linor. Från ett innerspår i en final kan sedan allt hända.2: Nuncio.

Ja, det här ska ju vara den stenklara vinnaren i år men jag tillåter mig att tvivla en smula. Det är en sak att glänsa i enkla gäng på fina tider där man dessutom har fritt i banan att låta hästen springa på tvären och något helt annat att leverera i ett trångt Elitloppsfält där marginalerna är mindre än Romsons intellekt. Från ett perfekt startspår så blir det naturligtvis final men en final där Nuncio sitter i ledningen med Resolve utvändigt kommer det att se komiskt ut när Resolve bryter ner och Nuncio bryter ut samtidigt som Svanen och Sobrilström drar i varsin töm. Körs loppet i halsen på Varennekillen från Mantorp?!3: On Track Piraten.

Hinner Johnny klämma sig ner bakom Nuncio efter start så är man ju garanterat bland de tre. Piraten är ju en hedershäst som dessutom alltid visas upp i bländande skick.4: Un Mec d´Heripre.

Fransk häst från ett vettigt läge innebär troligtvis att man kan sno sista finalplatsen för att sedan få ett iskallt spår i en final och således långt från någon Elitloppsseger Hoppas dock att Jos dyker upp..5: Call Me Keeper.

Redén presenterar ytterligare en häst med enorm kapacitet. Tyvärr så tror jag Nivard krånglar till det lite i onödan och finalplatsen är inte helt given.6: B.B.S. Sugarlight.

Från spår 6 blir Untersteiner tvungen att backa i det här gänget och det är ganska sällan man vinner ett Elitloppsförsök från jumboposition. De kanske kan bli trea fyra med lite tur och då blir det liknande spår i en final.7: Magic Tonight.

Den här hästen har jag aldrig sett storheten i. Segern i förra årets Elitlopp var en skuffelse där det satt hästar och klättrade i rygg och handbromsen var tillslagen hela upploppet. Mycket ville ha mer så man lastade över hästen till USA där han tidigare knäckts en gång. Det blev naturligtvis fiasko och när pållen sedan fick komma hem till Walmann igen så har nog det mesta handlat om att försöka laga skallen på honom. Av de lopp han nu gjort att döma så har man väl lyckats “så där”. Näe, låt han slippa…8: Billie de Montfort.

Ytterligare en fransk häst från iskallt spår. Bye, bye…
Vem vinner då årets Elitlopp?

Royal Fighter!

Nu vill jag önska mina rosa vänner en härlig Elitloppshelg där allt är cerise. På söndag körs ju Tommy Hannés lopp och jag förväntar mig att ni nu hjälper till så vi kommer i mål med insamlingen till Tommy Hannés minne! Som tack för det så ger jag dig en fet vinnare både till lördagen och söndagens V75. På lördag kan vi lasta in i Harper Hanovers lopp. Hjärtat säger Sauveur men med Mellby Viking i samma lopp osar kamp vilket gör att vi istället lirar Bergharns Opitergium. Vi får 27 gånger räkorna. På söndagen så sitter den klara i avdeDe som vinner en Oscar lever, enligt undersökningar, cirka fyra år längre än de som bara blir nominerade till en.lning 2 där Goopens Ready Ribb vinner lätt till 4 gånger! Bara att kasta in stålarna.Visste du förresten att de som vinner en Oscar lever, enligt undersökningar, cirka fyra år längre än de som bara blir nominerade till en.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar