Fredagsbrev, arkiv

20 maj 2016

Det närmar sig...

En vecka kvar! Nästa helg är det åter dags för årets största travhelg och på Solvalla går allt för högtryck inför vad som komma skall. Oavsett hur mycket tokigheter som Solvalla till vardags sysslar med så kan man inte ta ifrån dem att de arrangerar en travhelg som slår det mesta! Kan vi sedan bara enas om att Elitloppsfärgen är Cerise, INTE rosa…

Nästa fredag skall jag gå igenom alla Elitloppshästar noggrant men redan nu kan man göra vissa antaganden. Att Timoko och Your Higness tillhör de stora favoriterna till segern verkar alltmer klart. När Björn Goop väljer Timoko så vet han nog att han egentligen väljer “fel” men det gäller att vara lojal om man skall vara med på den här nivån.

Som vanligt så brukar det bli lite pyspunka kring en del av pållarna som skall medverka ju närmare vi kommer tryckt startlista. I USA gnuggas det jodblister för glatta livet i kampen mot klockan. Skall Svanstedt hinna få ordning på Resolves fräschör? Tillåt mig tvivla. En annan som tappat lite doublé och glans är Food Money. Personligen så tror jag INTE att hästen räcker i ett Elitloppsförsök. Däremot har ju Tillman åter fått chansen att åka med bakom en Royal Fighter som verkar levereras i absolut toppform kommande helg. Blir de inte inbjudna så kommer vi kunna läsa feta rubriker om “den stora muthärvan kring Elitloppet”, men jag hoppas och tror att folket på Valla fattar rätt beslut. Avslutningsvis så undrar jag även om Nuncio kommer fortsätta att springa på tvären eller istället ta “närmaste vägen”. Tarzan har lite att pyssla med…
Om vi gör ett “ganska” stort hopp från Elitloppet och istället lägger till i Visby hamn så kan vi från den härliga ön konstatera att Pär Hassborg hade en lyckad tävlingsdag senast. Två hästar till start från stallet gav en seger och en andraplats! Det var ju “ett tag” sedan Pärra hade en vinnare i stallet men som jag tidigare meddelade här i Fredagsbrevet så har han det betydligt bättre förspänt i år än på länge. Det är fantastiskt kul att se att det finns lojala hästägare ställer upp även för en mindre tränare på en mindre bana, nu när nästan allt som springer skall skickas till fabrikstränarna. Då blir framgångarna i det lilla stallet på Skrubbs ännu roligare och fikastunderna vid stallet blir nu fler och ÄNNU trevligare. Kämpa!

Tillbaka till Elitloppshelgen. På söndagen körs ju som bekant ett lopp till Tommy Hannés minne och som du säkert känner till så startades en insamling genom Cancerfonden strax efter Tommys tragiska bortgång. Vi satte målet till 100 000:- och idag fattas det bara dryga tiotusen kronor! Vill du vara med och hjälpa insamlingen över mållinjen innan Tommys lopp går nästa söndag så kan du göra det genom ett enkelt sms. Vill du veta mer så klickar du bara här.


Förra helgen avgjordes ju Eurovision Song Contest och som förväntat så räckte inte Frasses vimsande fram och tillbaka över scenen. Däremot så hade jag ju ett stenklart lir i Bulgarien topp 5. Det satt ju klockrent till sju gånger degen och jag hoppas att du hakade på. Till den här helgen skall jag ge dig ett fint lir till Gävles V75-tävlingar. Guldloppet ger ju en Cerise biljett till Elitloppet och allt hänger på om Nimbus C.D. kan hålla ledningen. Jag tvivlar och då blir loppet vidöppet. Bättre då att lägga allt på Mr Dream Coktail i sista avdelningen! Allt hänger på om Ohlsson kommer iväg från springspåret, om så blir fallet kan vi glatt smaska i oss 12 gånger tekakan. Må nu gott så hörs vi igen nästa vecka.

Visste du förresten att i Montana får man inte gå med glass över ett övergångs ställe på söndagar.

Så får det bli…

1 kommentar:

  1. Såg precis att jag blandat ihop startlistorna. Mr Dream Coktail startar i lopp 12...
    Fast han vinner i alla fall!

    SvaraRadera