Fredagsbrev, arkiv

19 februari 2016

Stackars, stackars tränare...

Vem tröstar Knyttet?! Vad händer med travsporten och dess aktiva? Prinsessor som ligger och skaver på den berömda baljväxten. Sedan urminnes tider har avundsjuka, missunnsamhet och Jante varit ett livselixir för folket i skuggan och travsporten har absolut inte varit förskonad. Eftersom vår kära lilla sport har sin grund bland hästhandlare och bonndrängar så har Travsporten varit extra utsatt. Så fort det gått lite “för bra” för någon tränare så har spekulationer och skvaller gått. Under 80:talet kunde vi bevittna ett lysande exempel på på detta när det gällde Bo W Takter. Bilhandlarn som “plötsligt” körde hästar i raketfart på travbanan. Bland spekulationerna kunde man höra att det tisslades om allt från grisfösare och svarta boxar utan fönster och ljus till avstängda vattenkoppar och, tja nästan Arsenik! Den mest troliga anledningen till alla framgångar var nog den att Takter var en fantastisk hästkarl med en extrem känsla för att locka fram viljan och glädjen hos hästen. Det finns massor med andra tränare som fått mycket skit genom åren när framgångarna duggat tätt.
Även bland de mindre aktörerna har skitsnack och svammel florerat genom alla tider. Det har liksom bara varit att slicka i sig och gå vidare. Idag när nästan alla är aktiva finns på sociala medier och möjligheten att göra sin röst hörd har blivit betydligt större så blir det så klart ÄNNU mer skitsnack, men så ser det ut bara. Det som förvånar mig idag är att många aktiva blivit väldigt lättkränkta och överdrivet “sårade” på ett nästan löjligt sätt. Den senaste tiden har vi kunnat ta del av två tränare som nu gråtit ut offentligt. Minitränaren Niklas Andersson har nu gått ut på Facebook och meddelat att han “-slutar med trav”. Niklas säger sig ha tröttnat på “-hat, avundsjuka, mobbning och psykiska påfrestningar”. Men snälla nån, hur är det fatt?! Det är ju inte direkt Jimmie Åkesson eller Åsa Romson som säkert får mottaga både dödshot och riktiga kränkningar varje dag. Nja, jag fattar inte riktigt hur man tänker här. Ok, nu kan vi ju kanske säga att det “bara” är en kille med lite vek självbild (jag har ingen aning) som fått det lite “motigt men det finns större killar som nu står och trumpetar med en snorig näsduk inför media. Petri Salmela är ute och “bojkottar”. Petri har blivit “årets tränare” uppe i Boden de senaste 15 åren men i år är han inte ens nominerad. Stackars, stackars Petri! Han tycker att det är konstigt att t. ex. Hanna Olofsson är nominerad men inte han själv. Han som kör in mest pengar och allt. Nu nämner lilla Petri inget om att han har mer än dubbelt så många hästar i träning mot Hanna och dessutom de senaste åren haft sämre segerprocent. Det spelar ingen roll, Petri är kränkt och nu vägrar han gå på deras travgala…
Nej, ryck upp er nu. Uppåt, framåt. Uppåt, framåt. Hur mycket dynga tror ni inte att er kära rosa vän som skriver detta har fått genom åren?! Oj, oj, oj säger jag bara. Skulle jag hetat Niklas eller Petri så hade jag varit en brutalt knäckt man idag kan jag lova. Nej, mitt tips till Niklas och Petri får bli, ryck upp er och jobba vidare. Ni gillar ju fortfarande vår knasiga muppiga bonnsport trav och då skall ni vara glada att faktiskt ha möjlighet att vara med och leka, även om ni båda inte kommer upp i Hanna Olofssons segerprocent…
Vi hoppar raskt över till Mellon! Det sker skumma grejer kring evenemanget kan jag lova och när Molly förra helgen  “petades ner” från en solklar finalplats till “andra chansen” så luktade det mygel lång väg. Vi laddar vidare och tar nu sikte mot tredje lördagskvällen och den här gången är det Norrköping som tar emot. Det är tyvärr åter 7 ganska usla och spekulativa låtar som får svårt att fästa ordentligt. Det börjar med en ultrablond brud som sjunger en låt som kunde komma från Kongo. Sedan har vi en kille som SER UT att komma från Kongo men sjunger något helt annat. Vi har After Dark där Christer Lindarw låter som en söndersnortad mupp med blodiga polyper och klädnypa över chucken. Låter illa. Oscar Zia har klivit ut som korvis och får naturligtvis bonusröster bland ryttarförbundets anhängare. Några som kallar sig “Smilo” leker Swedish House Maffia på saftkalas och “Swingfly” sjunger som vanligt uselt. Näe, det är bara att lira Lisa Ajax direkt till final så har vi löst det hela på enklast möjliga sätt.
Jag tänkte avsluta med att skänka en klar vinnare till helgens V75:a på Bollnäs. I sista avdelningen lirar de andra på Reijos överskattade pålle och vi andra lastar in på Dionne Sisu till 9 gånger bubblet! Hästen är i toppform och Petri är taggad att bättra på procenten. Ha nu en fin helg så hörs vi igen.
Visste du förresten att delfiner vilar bara ena hjärnhalvan i taget för annars glömmer dom bort att andas och drunknar (låter lite som en miljöpartist).
Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar