Fredagsbrev, arkiv

12 februari 2016

Heja Micke!

Micke Nybrink lättade lite på ventilen i onsdags och både Skoglund och knattereporter Lindgren drog ängsligt öronen åt sig. Att Per Linderoth kastade sig på rygg för att släppa fram en favorit som INTE skulle ha vunnit från dödens kan och SKALL ifrågasättas. Nu räddades Linderoth av att hästen var urusel och troligtvis sjuk i loppet och rasade genom fältet efter lopp i rygg på vinnande häst. HADE det varit så att de satt klistrade i rygg och klättrade i mål så hade Per Skoglund och Marcus Lindgren naturligtvis vridit 180 grader och försiktigt gett Nybrink medhåll. Jag gillar Nybrink skarpt men har sedan mycket länge ifrågasatt hans “position” i programmen. Micke Nybrink skall representera LIRARNA! De som knycklar totobongar i fickan och står och öser galla under tv:n i E-läktaren när loppen körs i repris. Det blir då lite olyckligt när han samtidigt står i studion för att bevaka och tillföra kring själva sporten, ur de aktivas synvinkel. När det går så långt att Tarzan snyter näsan och vägrar komma in i studion när Nybrink står där så har vi hamnat snett. Mitt förslag som jag lanserat för “bestämmarna” ett flertal gånger är att Nybrink skulle sitta i “egen koja” ute på läktarplats! En liten studio där Micke kan företräda spelarkollektivet. Där skulle han absolut få kunna döma ut Sobrilströms bomstyrningar, Haugstads galoppfetisch och andra blunders som våra aktiva ganska ofta levererar. Väntar nu på att produktionen gör slag i saken och ger Micke Nybrink fria “tyglar”…

 

Det finns andra saker som “stör” mer än lilla Nybrink. Stefan Erlandsson fastnade i alkotestet ganska rejält under torsdagens lunchtävlingar uppe på Gävletravet. Tråkigt men samtidigt rätt klantigt ändå. Sånt här förstärker tyvärr bilden av travsporten som en bonnsport (vilket den på många sätt fortfarande är, tack och lov). Kontrasten mot en vattenkammad Erik Adielsson på väg in i Styrelsernas finrum blir total. Nu hoppas vi att Erlandsson spottar i nävarna (och kanske även i glaset) och kommer igen…

Löpande dopningsprov ute hos Jerry Riordan är en annan lite trist grej. Jerry säger sig vara absolut oskyldig till eventuella misstankar och jag hoppas att han har rätt. Det är i alla fall ingen lustig läsning.

Vi lämnar travet en stund och tar en snabb titt på Svedala. Nere i Malmö vill man nu förbjuda “Alfons Åberg”. Jag orkar inte, vad är det för fel? Rent politiskt så ser det nu mörkare ut för Sverige än på en Kamerunsk avbytarbänk i solförmörkelse och galenskaperna avlöser varandra. Att vi i Sverige har en Vice Statsminister som saknar stöd hos 96 % av landets befolkning är inte bara galet, det är på sikt farligt…Vi glider obemärkt över till Mellon som nu dragit igång. Samir och “den där andra” räckte INTE till final utan får istället prova lyckan i “andra chansen”. Det finns tydligen hopp för mänskligheten. Vidrigare bidrag av lägre kvalitativ nivå torde vara omöjligt att finna 2016. Det skulle vara ett nummer med Österrikisk marschmusik med en kvartett bestående av Åsa Romson, Malena Ernman, Puma Swede och Marcus Birro i så fall. Åter till Mellon. Jag tipsade ju Albin & Mattias till “andra chansen” vilket gav ett litet netto. Nu i helgen är det dags för Molly Pettersson Hammar att göra entré. Förra året blev hon bestulen sin solklara plats i finalen då hon som nummer 1 i första omgången fick uppträda samtidigt som rösstningsappen havererade! En stor skandal naturligtvis och därför fick hon en friplats i år. Tyvärr så är låten betydligt klenare än hennes förra men å andra sidan sjunger hon ruggigt bra så det blir final ändå. Om allt fungerar så har hon en så urringad klänning att nämnde Puma Swede skulle framstå som nunna i jämförelse. De små B-kuporna sägs vara både limmade och tejpade för att minimera risken för en “tutt-chock”. Registrera dig på UNIBET så får du dubbelt upp på insättningen och spelar således utan risk att torska en spänn. Förutom att lira Molly till final så kan ett stödlir på Krista Siegfrids till "andra chansen" vara på sin plats. Degen trillar in, var så säker.

Ett annat tips kan vara att hänga med till Tallinn på en kryssning den 11/3 där vi skall på trav och mycket mer. VI har några platser kvar men det är snabba ryck. Läs mer om resan här.

Nej, nu måste jag lämna mina rosa vänner för den här gången. Du skall förutom allt fina tips ovan även få en klaring till helgens V75:a på Solvalla. Joy Ribb fick en välförtjänt seger senast och det var en fin uppladdning till helgens lopp. Stenklar denna gång till 9 gånger snapsen. Vassego.

Visste du förresten att under romartiden bestraffades våldtäktsmän genom att de fick pungen krossad mellan två stenar.

Så får det bli…

1 kommentar: