Fredagsbrev, arkiv

15 januari 2016

Miljömupparna cyklar vidare...

Då sitter man här i –18 grader ute på Munsö Lounge och i mitt bakhuvud hör jag flosklerna flyga omkring. “Växthuseffekt”, “global uppvärmning”, “utsläppsgränser” och bla, bla, bla. Nej jag uppmanar all bilburna vänner att bränna av en kvarts tomgångskörning om dagen nu så att det blir NÅGON ordning. Våra skojiga miljöextremister verkar annars ligga rätt illa till för dagen. Förtroendet bland de fanatiska anhängarna sjunker för varje dag och att Svedala har en Vice Statsminister med ett stöd på under 3 % av befolkningen är inget annat än galenskap.

I dagarna har det “stormat” kring Kommunal och dess ansvariga. Det har visst festats en hel del för medlemmarnas pengar. Groggar, strippor och snittar har konsumerats i glupsk takt. Personligen är jag mycket förvånad över att så många svenskar faktiskt frivilligt lägger en del av sin intjänade lön på något så befängt som en FACKFÖREING! Jag menar, det är 2016 och de gamla patronerna och gruvbossarna är sedan mycket länge historia. Idag anses du som sinnesslö om du har samma arbetsgivare i 25 år och går hem med en guldklocka runt armen när det är dags att stämpla ut för gott. Nu ses erfarenhet inom olika verksamheter, projektanställningar och tillsvidare arbeten som något självklart. Vem behöver då “Facket” idag? Och vad får man för pengarna? Ja det får vi ju gång på gång kvitto på. Arbetsskygga grå människor smyger sig in i dessa “organisationer” där det bara går ut på att få egna fördelar mot minimalt med arbetsinsats. LO är ett annat skräckexempel där det alltid varit korruption, mutor och fyllefester och fittstimmaren Stig Malm har naturligtvis pökat runt och supit på medlemmarnas bekostnad under större delen av sin “karriär”.

Nu framkommer det även (föga överraskande) att Margot Wallström varit nere med sina spretiga fingrar i godisburken och myglat till sig en paradvåning mitt i stan i samarbete med kackerlackorna på Kommunal! Nu “rasar” Margot och känner sig väldigt lurad. Hur kunde de? Vilka fruktansvärda människor. Hur skulle hon kunna ana ett krävs ruffel för att få en lägenhet att hyra mitt i Stockholm 2016? Näe, man blir ganska spyfärdig på hela spektaklet men som sagt, hur kan så många människor vara så imbecilla att de är med och sponsrar galenskaperna?!

Corky verkar bli en dyr historia. Antingen så får Takter lufta lädret en aning eller så får kalasgänget konstatera att de köpt en “ganska dyr” valack. Själv har jag lite svårt med turerna kring såna här affärer. Köper jag en begagnad bil så finns ju faktiskt “befintligt skick” som rättesnöre och på samma sätt är det väl egentligen även med en häst? Vi skall även ha i åtanke att en travtränare kan köra sönder en häst på några minuter om det vill sig illa Stig H kommer nog aldrig att glömma talangen och avelskanonen Pontcarals öde när han skulle gå ett jobb och det hela slutade med gipsat ben och avslutad tävlingskarriär i ett slag. Det är djur vi jobbar med och skicket på dem kan faktiskt förändras ganska snabbt. Hur som helst, tillbaka till Corky. Veterinär Anders Ekfalk skall ju ha besiktat hästen 2 dagar INNAN köpet och ansåg då pållen “frisk som en nötkärna”. Nu har det visat sig att det även gjorts en till besiktning av Corky, denna gång av höginkomsttagaren VET. Daniel Söderberg och då hittas tydligen flera allvarliga fel på hästen Har Takter då “valt” att visa upp Ekfalks undersökningsresultat och stoppat undan Söderbergs? Knepigt värre kan man ju tycka men det som egentligen är mest störande är ju att Anders Ekfalk då måste vara en sopa i sin yrkesutövning om han “bommat” så grava fel på hästen. Oavsett hur affären slutar så har i alla fall både Ekfalk och Söderberg fet fakturerat och sedan länge håvat in sina pengar. Ibland är travsporten en ganska diffus och bonnig bransch…

Näe, nu skall jag gå ut och se om laddaren preparerat batteriet i tredje bilen på gården som jag ska försöka skaka igång idag. Vi avslutar väl med att lämna en skön vinnare till helgens V75a. Förra helgen såg allt perfekt ut för Jouana innan hon dessvärre bräckte ned mitt i loppet och galopperade. Vi håller tummarna för att hon repar sig och kommer igen. I fjärde avdelningen blir Celebreightr favorit men jag är tveksam att han gynnas av stenhård bana. Därför kan vi istället lasta in snön på Masai Southwind som kommer att gynnas av både bana och tempo. 28 gånger är väl helt ok?! Må gott i vintervädret så hörs vi igen nästa vecka.

Visste du förresten att Amerikanska experiment visar att näbben hos den rödhuvade hackspetten träffar barken på ett träd med en hastighet av 20,9 km/h. Vilket utsätter hjärnan för en inbromsning på ungefär 10 g-krafter.

Så får det bli…

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar