Fredagsbrev, arkiv

11 september 2015

Hur länge räcker en Skogaholmslimpa?

Den senaste tiden har vi fått beskåda en ganska omtumlande och på vissa sätt bisarr verklighet. På ett sätt så var den arrangerade bilden av ett drunknat barn startskottet för det hela. En pojke flyter död iland vid några stenar, flyttas för att läggas på en strand innan han fotograferas. Här har den etiska aspekten fladdrat fritt. Vissa medier har hållit igen och satt integritet och etik före “det andra” medan andra medier har använt bilden för att förstärka folkets “medvetande”. Rätt eller fel kan diskuteras men det är en ganska märklig företeelse när “oberoende” och granskande media själva skall välja när bilder som inte borde visas ändå gör det.

Hur som helst så har i alla fall ett mycket stort antal människor tagit sikte på trygghet och fred, eller är det verkligen så enkelt? De som är på flykt har passerat många länder som erbjuder både fred och trygghet men ändå fortsätter grupperingarna ända upp till kalla Sverige. Vill man vara krass (och samtidigt få en ny “rasist”-stämpel i pannan) så kan man kanske kalla många av dem för “bidragsturister”. Detta har ju blivit mer uppenbart de senaste dagarna då det visar sig att man vägrar att kliva av tågen i Danmark och förklarar detta med att Sverige har bättre ekonomiska bidrag att erbjuda! Precis så ligger det ju till. Inte för alla naturligtvis men det är en tydlig riktning.

Nu diskuteras även om man skall låta människor flyga till Sverige utan legitimationer eller andra papper, detta för att underlätta deras väg till Sverige. På köpet får vi då terrorister som elegant glider med i strömmen. I Europa har det framkommit ett flertal fall där man lyckats stoppa Islamister och galningar som varit på väg. Bland skickade förnödenheter har man även hittat smugglade vapen osv.

Stefan Löfvén håller just nu på att skapa en fullständigt ohållbar situation i sin iver att agera enligt den gamla hederliga idiotmodellen. Kommuner skall påtvingas flyktingar trots att det inte finns bostäder, Komvux eller någon form av värdigt mottagande alls och detta kallar Svetsarn en värdig och ansvarsfull migrationspolitik. På Stockholms Central står massor med “lediga hjältar” och delar ut Skogaholmslimpor till de som nu anländer med tåg. Naivt och gulligt men hur länge räcker en limpa? Vad gör man sedan? Var finns den långsiktiga och kloka planen för dessa personer? Nja, det har ingen funderat ett dugg på, fast det är ju sedan gammalt.

UNHCR som jobbar och sliter i flyktingarnas närområden skriker efter pengar, material och resurser. Då drar Svetsarn NER på bistånden till bl. a. just UNHCR! Svensk idiotisk migrationspolitik i ett nötskal, en politik som egentligen struntar fullständigt i alla de kvinnor och barn som är kvar på plats kring orosområdena. Att SD nu ökar KRAFTIGT är ju naturligtvis en självklar utveckling och ingen är väl förvånad, på riktigt?!

När Svetsarn kallade till PK-möte nyligen där han skulle informera de övriga Riksdagspartierna så lät han SD stå utanför! Det är ju verkligen ett smart drag, om man vill spä på politikerföraktet ytterligare vill säga. En viktig sak i sammanhanget som inte får glömmas bort är det faktum att INGEN har ensamrätt på empati, medkänsla och engagemang. Även om man är starkt kritisk till den vansinniga migrationspolitik som förs i Sverige så har man sin fulla rätt att vilja hjälpa till och vilja gott för människor som lever i ett helvete. Det blir bara patetiskt och oseriöst när PK-folk då står med limpor i händerna och tror sig vara de enda “goda riddarna”…

Vill du vara med och hjälpa till på ett VETTIGT sätt? Släng in en slant till UNHCR.

Vi lämnar detta tokeri och rullar över på trav. Startpersonal och måldomare besitter vitt skild kompetens avseende sitt arbete på en travbana. Förra lördagen när Jägersros V75 rullat i mål så var det dags för härligt vardagstrav under kvällen uppe på Romme. En som hade ordning på grejerna var amatören Pekka Salminen från Sundbyholmstravet som hade lastat upp Yellow Hornline till det avslutande montéloppet. Från ett perfekt springspår på tillägg så skulle de ge de andra en match. Ridande Susanna Smedeby voltade perfekt och var på väg fram från sitt 6e spår när “något” hände. Klyschan att “få en häst i knät” fick plötsligt en helt ny innebörd när spår 5 innanför attackerar vilt och nästan fäller stackars Yellow! Susanna var med på noterna och lyckades med nöd och näppe hänga kvar i manen medan man väntade på omstartssignalen. Men det kom ingen, startpersonalen hade “gått hem”. Man släpper alltså starten trots att störningen OMÖJLIGTVIS gått någon förbi ute på travbanan. Hade jag spelat eller varit Pekka så hade jag nog släpat huvudstartern bakom trailern åtminstone till Sala innan linan skulle kapats. En totalt orimlig start som sätter sportens trovärdighet på spel, trots att det skedde en lördagskväll uppe i Borlänge! Om du vill se tokeriet så går du bara in på atgvision.com och skriver YELLOW HORNLINE i sökrutan, välj sedan Romme 5/9 lopp 9.

Derbyt vanns rättvist av Conlight Ås och det är bara att gratulera Svante, Erik, ägare, skötare och alla kring hästen! Efter alla uppgjorda preparélopp med Al Dente inför Derbykval och Derby så kände jag nästan en viss skadeglädje att det sket sig i loppet. Följ reglementet och kör för bästa möjliga placering VARJE gång ni startar tack…

Nej mina vänner, nu måste jag puttra vidare. Som du kanske läst så har vi ett rum (1-2 personer) kvar till vår trevliga travweekend i Berlin som sakta närmar sig. Vill du hänga med i ett glatt gäng fredagen den 13/11 så kan du läsa mera om resan här. Förra helgen körde Ulf Ohlsson gunga direkt med Jarl Of Solnäs så nu får vi ta igen det nu i helgen istället. Bakspår för Nimbus och formtapp på Västerbo Highflyer och Royal Fighter innebär att Björn Goop sopar hem Guldloppet med Thai Broadway! Vi får 8 gånger limpan. Vassego. Må gott i höstsolen så hörs vi igen nästa vecka i nya, tryggare och säkrare Sverige.

Visste du förresten att bladlusen har största penisen av alla levande djur till förhållande till sin storlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar