Fredagsbrev, arkiv

12 juni 2015

Grattis Calle…

Förra helgen fyllde jag ju år och det blev en trevlig kväll. Jag vill passa på att tacka för alla fina presenter jag fick. Skulle du ha missat att ge mig någon så kan du ju återgälda det här! Nu i helgen är det dags för ny fest, den här gången för Calle och hans blivande hustru Sofia. Förr kunde jag tycka att vårt Kungahus faktiskt var rätt OK men vartefter man blir äldre och klokare så ser man ju igenom hela spektaklet. Idag finner jag det hela patetiskt och de personer som ingår i sekten verkar ha ett gemensamt och det är inte KTH. I veckan som gick så var det en tvådelad “dokumentär” om de lyckliga två där Tilde på TV4 slickade sin tunga så brun att det kändes riktigt obehagligt. Jag kunde inte se så länge av programmet pga. att jag inte ville framkalla kräkkaskader framför tv:n. När de satt där i soffan så såg de så ofantligt ointelligenta ut. När Calle försökte svara på de enkla och förberedda frågorna så satt Sofia lydigt som en hund och såg på sin blivande make, artigt nickande på sitt lilla huvud. Calle själv såg “en aning” stel ut där han satt, med händerna varsamt i knäet. Eldgaffeln som de stuckit in i ryggen på lilla Calle doldes väl bakom den dyra kavajen.

muppetshow

Frågan borde väl vara, “-är det begåvat att falla för en prins”.

Det svamlades om Calles “fantastiska” karriär inom motorsporten och det inslaget blev nästan parodiskt när man i bakhuvudet mest har alla de krascher som Calle brukar leverera så fort han slår ned baken i något motorburet. Det sägs att han ett antal gånger har rammat sina tekniker redan i depån i sina försök att lokalisera pedalerna och sedan dessutom klura ut deras funktioner…

Som Mälaröbo så är det alltid ett gissel när dagverksamheten på boendet ute i Drottningholm går på högvarv. De vanligtvis galna köerna mellan Bromma och Ekerö brukar fördubblas så fort de är igång. Även om de nu skall hålla till inne på slottet i stan så är det full fart ute på Drottningholms slott ändå. Det skall ju åkas båt och minglas även ute hos Kungen och Silvia, suck…

Mitt mål den här fredagen är annars att försöka ta mig ner till Gotland! Mellby Agent skall starta och planen var att ta elvabåten från Nynäshamn men tji fick jag. Eftersom Gotland nu invaderas av alla dessa “sköna” Stockholmsbor så var båten totalfullbokad! Inte en enda plats över. Då tog jag sikte på Gotlandflyg men det var samma visa där. Alla avgångar under dagen är fullbokade! Sitter just nu med en standbybiljett och hoppas på att komma med. Flyget 10:25 gick dock iväg fullproppat utan att jag fick plats. Såg att Elin Gustavsson glatt klev ombord på planet och jag borde kanske ha låst in henne på muggen och tagit den “restplatsen” Vi får se till att vi är före henne i mål i sista loppet i kväll istället. Nu siktar jag på 13 avgången, är det fullt även då så skiter jag i det hela och far ut till Munsö Lounge igen! Fick precis ett sms från en Solvallatränare som just smugglat ombord personer på 11 båten! Hade jag varit snabbare i skallen så hade jag ju kunnat haka på där istället för att sitta på Brommaflyg och titta på fåniga människor som leker “viktiga”.

20150612_110642

Öl klockan 11:00 Jo jag tackar, “coolt”…

Vad Mellby Agent beträffar så kan jag meddela att det är tokform där nu. Som vanligt så hänger mycket på Fru Fortuna men får vi se Agenten i andra, tredje ytter 700m kvar så kommer det hända grejer!

kjkjkjkjkjkjkj

Ok, ikväll kanske det ändå är dags…

Vi lämnar trav och flyg och går över till elände. Uppe i Sundsvall avvek pedofildömda Patrick Hummelgård från Rättspsykiatriska kliniken för ett tag sedan. Tidigare hade han på ledsagad utevistelse varit och gjort nytt pass! Någon vecka senare så avviker han! Då man skickade en handräckningsbegäran till polisen så framkom inte att han hade nytt pass och dessutom kunde anses som “mycket farlig” om han kom i kontakt med barn. Det tog flera veckor efter avvikningen innan någon bemödade sig med att “låsa passet”. Nu verkar det dock som att man varit för sent ute. Patrick skall ha lämnat landet. Ruggigt sopigt må jag säga.

En annan eländeshistoria är den försvunne Lisa Holm från Kinnekulle. Det knyter sig i magen på mig och jag hoppas och ber att man skall finna henne vid liv. Det är ju en enorm insatsaktion igång och det här kommer man naturligtvis att klara upp och så länge vi inte vet något annat så förutsätter jag att hon hittas, vid liv.

Mer elände, om än ytligare. I veckan var det avslutning i Riksdagen och där fick vi på nytt se Romson i sitt esse. Att selektivt välja vilka av riksdagens invalda representanter man skall ta i hand efter debatterna anstår verkligen en Vice Statsminister, i alla fall om personen vill cementera sitt nederlag och vara HELT säker på att bli ihågkommen som 2 000talets Jan Bouvin…

glarren

Nej, nu måste jag hasa iväg mot Gaten i ett nytt försök att tränga mig ombord. Jag vill önska mina rosa vänner en härlig helg och samtidigt påminna om höstens travresa till Berlin. Vi har två platser kvar. Häng med på en trevlig helg tillsammans med glada människor. Förra helgen var ju vinnaren “bara” tvåa och jag ber om ursäkt. På lördag är det Boden som kör och jag fick precis en stenklar dit från min trygga källa. I 6e avdelningen är tydligen det enda orosmomentet starten, huruvida Fredrik B kan hålla spets. Om man lyckas med det så är loppet över! Vi får sju gånger på fina Love Dancer. På söndagen i Norge smäller det till i tredje och det är Ruth Reestrup som står för det! 19 gånger smakar fint. Där fick du tre fina tips. En travresa till Berlin, en vinnare på lördag och en vinnare på söndag!

Visste du förresten att En man inte får avfyra en pistol då hans kvinnliga partner får en orgasm. Denna lag är verksam Connorsville, Wisconsin.

Så får det bli…

1 kommentar: