Fredagsbrev, arkiv

13 mars 2015

Aktier i “Svedala” ? Sälj!

Petter sjöng en gång “-det går bra nu”. Med Margot Wallström på fria tyglar blir det “en aning” annorlunda! Aldrig har väl ett så litet och obetydligt land utan några som helst direkta fiender lyckats skämma ut sig så kapitalt som Sverige nu gjort! Här har Svetsarn släppt lös  sitt gamla vänsterprassel och vips så rasar det från alla kanter. Till och med Palestina som vi brunslickade så brutalt har vänt oss ryggen. Utrikespolitik är ju som bekant en hel del spel och finlir, det är ju därför Carl Bildt fortfarande är vårt enda vettiga ansikte utåt när vi skall möta världen, detta trots att han formellt lämnat posten som utrikesminister. Näe, det känns lite pinigt att vara svensk just nu.

Om vi hoppar över till skidkytte-VM istället (varför jag nu gör det?) så fortsätter det blågula raset. Vårt “hopp” Fredrik Lindström har åkt runt med bössan i högsta hugg och skjutit på det mesta utom på de svarta prickar på vallen som är det tilltänkta målet. Oavsett avsaknad av prickskytte så har han sedan dessutom hasat runt i spåren i sådan maklig takt att klistervallan slagit rot i backen! Då ställs hoppet till dvärgen Ted Almgren men även där så far kulorna omkring bland den hukande publiken och skidåkningen framstår som ett avskalat stycke av Kristina Lugn. Fiaskot cementeras i och med att Peppe Femling och Tobias Arwidsson hade lite “stolpe ut” (host, host) och kom i mål som 62:a respektive 68:a. Ruggigt uselt må jag säga…

Vi lämnar dessa “atleter” åt sitt bistra öde och tar i stället en titt på hur media och PK-muppar  krumbuktar sig i sin iver att vara “korrekta”. Vi kan ju börja med klassikern avseende branden i Moskén. Aldrig kul när det brinner och den här branden är ju inget undantag men jisses vad knasigt det blev! Med Gardell och Mark i spetsen dundrade PK-folket fram i ett fackeltåg där man “fördömde” den sk. rasismen och allt ont som den för med sig. Ropen skallade och hela Södermalm levde upp som aldrig förr. Nu när vi har facit i i hand så verkar det då som att man demonstrerat mot en trilskande fritös som tagit eld! Mo, ha, ha…

Vi fortsätter med PK-drevet mot väktaren som “dunkade” en “nioårings” huvud “brutalt” mot golvet vid ett “våldsamt” ingripande för en tid sedan. På sociala medier var mupparna snabbt igång och önskade livet ur den “barbariska” väktaren. Flera med mig kunde dock snabbt ana att det nog låg lite annat bakom och det var befriande att höra när Leif GW i tisdags kväll fryntligt mosade sönder allt vad “mobben” kraxat om. Killen var inte nio år, han var äldre. Han och hans kompis var på rymmen från ett LVU (alt. HVB) hem och väktaren hade av polis beordrats att kvarhålla grabbarna tills polis anlänt. “Nioåringen” lyckades sparka väktaren i ryggen, spotta honom i ansiktet och även bita honom så pass att väktaren senare fick uppsöka sjukhus. Precis som GW sa, “-ge mig några bättre alternativ till agerande”. Ridå…

Stolligt, sa Bill. Jättestolligt, sa Bull.

Kanonfina trådlösa Bluetoothlurar för 49:50:-

Över till lite trav. Idag var vi inne på Solvalla med Mellby Agent för att starta i ett montélopp. Det har varit en tung vinter med en del oflyt inblandat. Idag så flöt det på lite bättre och ridande Bella Orsimo skötte tygelföringen med den äran och red ett klokt lopp. Agenten tackade genom att nypa en peng efter lite positionsbekymmer under vägen. Här ute på Munsö gläds vi åt den lilla framgången och ser fram emot en förhoppningsvis lyckad sommar nere på Skrubbs!

Roger Walmann får ofta en massa fin gratisreklam i travmedia. Han får alltid chansen att -från sin favoritplats på stallbacksläktaren- slänga iväg lite “kloka” kommentarer. Även i Ronden är han ett troget objekt. För ett tag sedan berättade han med stor inlevelse om sina lyxvanor med Buisinessclass på flyget, dyra viner och exklusiva bilar. Allt betalat av hans trogna ägare som glatt stuvar in deg på det norska oljekontot månad efter månad. I fredagens nummer av den statliga travtidningen bjuds Walmann på sex helsidor + framsida! I annonspengar är detta värt en kvarts miljon! Grattis Roger.

Roger, förresten. Min gamla goda vän Roger Hassborg, Visby har i veckan gått och blivit 50! Grattis vännen. Vi träffades för ungefär 35 år sedan nere på Gotland och det är fortfarande lika trevligt att åka ner och umgås med trevliga Hassborgare! Annonser och marknadsföring förresten. Jag kan ju passa på och meddela Fredagsbrevets trogna läsare att om ni har en häst som behöver starta och ha lättare att komma med så rekommenderar jag starkt Visbytravet och då självklart Pär eller Roger Hassborg!

parrahass

Pär Hassborg, 070-818 89 74

 

roggah

Roger Hassborg, 070-887 64 43

I morgon kväll är det stor final i Mellon! Aldrig har det varit så stenklart på vinnaren. Men att spela Måns Zelmerlöw till 1, 28 är ju ointressant. Liren har ju annars gått rätt bra i de tidigare delfinalerna och jag tror mig ha en skön skräll till i morgon. Måns är ju stenklar sedan får Hybris Saade andraplatsen som gåva av alla småtuttade flickor ute i landet. Det är tredjeplatsen som kan vara det stora liret. De flesta säger att det står mellan Marietts tygsjok och Jokkmokks Jockes mummeljojk. Men här kommer skrällen, Dinah Nah med rosa hår och sugande bruna ögon skickar ut tygrullar, renhorn och näbbkängor genom Arenan så de landar ute på spårområdet i Hagalund. Dinah Nah trea till 17 gånger korven! Registrera dig och lira gratis här.

Nej mina vänner, nu måsta jag vidare. Väntar otåligt på bubblet. Förra helgen lastade vi in på Diego M Boko men han var inte alls i ordning. Vi skäms och går vidare. Reims Gasti såg kalasfin ut senast och med rutinerade Oskar Kylin-Blom i vagnen så kan vi iskallt räkna med seger i 5e avdelningen. Jag tror vi kan få 5 gånger. Ha en fin helg så hörs vi igen.

Visste du förresten att de i filmen "Pulp Fiction" säger ordet "Fuck" 218 gånger...

Så får det bli…

1 kommentar:

  1. Dina fredagsbrev har slagit ut Fantomen som lektyr. Du är helt oemotståndlig när du visar på hur Monarkin behandlas av "våra" folkvalda. Att du sen dessutom har en vokabulär värdig högre höjder (Strindberg, Moberg u name it) gör läsningen till en underbar stund på jorden!
    Med vänlig hälsning SUCK

    SvaraRadera