Fredagsbrev, arkiv

20 februari 2015

No smoking generation…

468x248_ATR_51-14_se

Jag har aldrig rökt i hela mitt liv! Aldrig provat, inte en enda gång. Jag har alltid varit extrem motståndare till allt vad cigaretter heter. Jag har hållit i en glödande cigarett EN gång! Denna händelse varade under c:a 7 sekunder. Jag var 16 år och var ombord på Silja Line med hästar från Uffe Nordin som skulle tävla i Finland. Vår chaufför “Masen” på Jordmarks hästtransporter skulle hämta ut våra matkuponger ombord och när han kom fram till kassan så bad han mig gå och släcka hans cigarett! Jo, det bolmades för fullt ombord på fartyget och jag kan än idag känna äckelkänslan när jag gick med den stinkande cigaretten till askkoppen. Vidrigt, gick sedan in på toaletten och tvättade händerna som en tok…

Hemma på Vattugatan satt morsan glatt och rökte i vardagsrummet när vi på kvällarna drack te och åt Hägges citronkubbar samtidigt som vi tittade på “Onedinlinjen”. Jag var typ  6 år gammal och märket var John Silver, naturligtvis utan filter. Mamma rökte även på toaletten, när jag tänker tillbaka på lukten så mår jag fortfarande illa. Ett annat unket minne är alla bilturer i mammas Folkabubbla från Sundbyberg ut till Svartsjölandet på Mälaröarna. Dåligt ventilationssystem var ju standard på denna bilmodell och om det dessutom regnade så så rann regn på utsidan medan kondensen fuktade insidan av rutorna. Där satt brorsan och jag i baksätet och ritade med fingrarna över imman på rutorna. Vi brukade bara komma till gamla Mobilmacken vid Ulvsunda innan mamma drog igång igång den första giftpinnen. John Silver utan filter eller ibland gula BLEND. Varmt och fuktigt och nu en tät cigarettdimma som sved i ögonen och som gjorde oss i baksätet både illamående och irriterad i näsan. Oftast så askade mamma i den vidriga lilla askkoppen i Folkan men värre var det när vi hade passerat Drottningholms slott, då var det mindre trafik och mamma lyckades då ofta veva ner rutan några centimetrar för att sedan aska ut genom springan. Brorsan och jag duckade rutinerat när askan sedan kom farande in igen över baksätet. Som sagt, vidriga minnen som satte ordentliga spår.

Än idag så hatar jag cigaretter något oerhört och att t. ex. gå på en strand och känna att man trampar på en fimp är bland det äckligaste jag vet. Jag har som sagt ALDRIG provat att röka. Mamma däremot, hon puffade ordentligt. Hon jobbade dessutom en hel del som mannekäng som ung (vilket faktiskt även jag gjorde som knatte). Ett fotojobb var för cigarettmärket “Glenn” om jag inte minns fel. 60 tal och svartvitt, mamma och fyra andra står och röker med kommentaren “det är något speciellt med GLENN”. Nog var det “speciellt” alltid. Lungcancern tog dem alla! Min mamma gick bort i lungcancer 62 år gammal. Fullpumpad med morfin och med påklistrade nikotinplåster på armarna seglade hon iväg  från sjukhussängen på Blackebergs sjukhus medan brorsan och jag satt och höll henne i varsin hand…

Nu har vi 2015 och antalet rökare minskar hela tiden. Idag är det rökförbud på restauranger, tåg, flyg, allmänna lokaler osv. Känns som en självklarhet idag. När farsan och jag var på Gula ölcafét på Solvalla (låg där Kongressen nu står) så kunde röken ligga så tät att man inte kunde se igenom hela lokalen. Hemska tider. Nere i Thailand håller man precis på att förbjuda rökning på stränderna! Kanon tycker jag men jag undrar om man lyckas. Här hemma i Sverige så vill man nu förbjuda rökning utomhus på offentliga platser där icke rökare kan komma i kontakt med röken. Utanför sjukhus, vid busshållplatser, på tågperronger osv. En bra tanke men egentligen, går det att lagstifta om detta? Skall patrullerande polis jaga smygrökare vid busshållplatser? Har vi dessa resurser? När det gäller de terrorister som kommer “hem” till Sverige för vård och vila innan de åter reser ner och lemlästar kvinnor och barn så verkar vi ha betydligt svårare att agera!

fimpigt

Den här bilden på mig togs “på skoj” mellan

tagningarna under en fotodag…

Vi fortsätter med landet Sveriges agerande, eller rättare sagt BRIST på agerande när det gäller att eliminera det hot som vi nu har precis framför våra ansikten. De nysvenskar som genom våld, terrorism, fanatism och allmän galenskap åker ner till idiotins kärna för att stödja IS. De flesta länder i Europa har olika metoder att städa upp i sina länder genom att ordna reseförbud, omhänderta pass och upplösa galningarnas medborgarskap. I Sverige gör vi INGENTING! Forskare och expertis runt om i världen ruskar på huvudena och fattar inte vad vi håller på med. Det är fullständigt befängt att vi i Sverige, som är hårdast drabbat av detta inte har agerat för länge sedan. Istället för att ta tag i verkligheten så jobbar skuggfolket med att försöka stämpla och förljuga det mesta kring SD. Det är tydligen en viktig gärning, betydligt viktigare än att belysa de avarter av beteende som nu pågår i vårt land. Hur “svenskt” är det att vilja bli Jihadist?!

När en PK-skadad “journalist” skall ställa frågor till en SD politiker så kommer ofta den –rätt fåniga- frågan, vad som avses med “svensk kultur” och “svenska värderingar”. Det där är svårt att sätta ord på om man vill undvika att “journalisten” kommer med de obligatoriska idiotföljdfrågorna om “midsommarstång”, “köttbullar” osv. Svaret blir ofta att man är “svensk” om man “känner sig som svensk”. För att förtydliga och förenkla, vänd på frågan. Vad är INTE “svenskt”, “svensk” kultur och “svenska” traditioner? Omskärelse av barn är INTE “svenskt”, ritualslakt av djur är INTE “svenskt”, att vilja dö som en “martyr” är INTE “svenskt”, att hylla terrorister som skär halsen av skyldiga människor eller bränner dem levande är inte heller “svenskt”. Strunta i köttbullar och “den blomstertid nu kommer” i kyrkan, titta på verkligheten! Om det sitter en galning i tv eller i en moské och hyllar galenskapen och sedan planerar att resa iväg och delta så skall galningen “bort”. Har vi då den stora lyckan att “personen” har dubbla pass så är det mycket enkelt. Sno det svenska passet och kasta ut galningen från vårt land IDAG!

Idag består våra politiker till 87 % (snart är de nog betydligt färre) av konflikträdda, makthungriga, egoistiska generalmuppar som som medvetet och beräknande gör allt för att behålla sin maktposition och PK-pin. Nya tider väntar och vi kan delvis tacka de galna islamister som sitter i tv och stolt berättar  att deras största önskan är att deras barn skall agera och döda oskyldiga människor i framtiden. Tack vare er, era idioter så har Sverige ÄNTLIGEN klivit ut ur PK-garderoben. SD står nu inte längre ensamt och vevar sanningar och fakta. Nu har Hägglund åkt ut och KD har plötsligt tagit tag i allt från värderingar och ideologi till trovärdighet och förnuft. Fler kommer att följa efter och precis som förväntat så har SD gjort detta möjligt. En engagerad och ÄKTA dialog kring vår migrationspolitik är en förutsättning för att vi i Sverige skall kunna komma i ordning, på riktigt.

Sverige ligger enligt FN i botten när det gäller statistik kring våldtäkter. I Norge var man tydlig när man deklarerade att SAMTLIGA överfallsvåldtäkter utomhus 2013 begicks av personer med utländsk bakgrund. I Sverige så har vi för vana att dölja liknande fakta. Det finns även statistik inom kriminalvården, rättsväsendet osv. Skall man verkligen dela upp människor i “vi” och “dem”? Ja, absolut, om vi inte vill vara “vi” med våldtäktsmän och barnamördare. “Alla över en kam”? Inte alls, en 5 åring kan räkna ut att ALLA muslimer i Sverige INTE vill åka iväg och strida för IS, så klart. Men vill vi komma tillrätta med våld, brottslighet och elände så MÅSTE vi kunna vara öppna och ärliga och se var vi skall leta! Jag väntar fortfarande på att SÄPO skall gå ut med förhöjd beredskap kring Buddhistiska självmordsbombare som sitter i terrorceller ute i förorterna och planerar sina dåd. Jag har en känsla av att vi får vänta “ett tag till” på det. Samtidigt sitter det islamister i svensk statlig tv och berättar att de har mördat och skall fortsätta med det. Skall vi gräva i rätt hög? Ja, jag tycket det…

kul

Ta chansen och bli ägare av en klassiker! Äntligen pallar man med att spela spel med familjen. Eller varför inte med polarna? Byt ut låtsaspengarna och ni är igång! Lägg bud på spelet här.

Nej, nu måste vi vidare och lämnar eländet och ondskan. Tänkte få in lite trav här men det får vänta lite till. I helgen flyttar Mellon in till Östersund och jag fortsätter att leverera tips! Förra helgen sa jag ju att “Mariette” var stenklar till final…

I Östersund startar det hela upp med en knasig historia. Elin Benediktson har ju varit med en gång tidigare och nu “tuffar” hon till sig, gäääsp. Kläderna är dessutom rätt obehagliga. Jag får “Kicki-Bettan-Lotta vibbar” när jag ser de svarta Michelinkläderna. Jag vet inte om det är en synvilla men Elins lår ser groteska ut! Anja Pärson framstår som en anorektisk EMO-brud i jämförelse. Åker direkt.

Efter detta så kommer knatten Kalle Johansson in på scenen, som en usel “Ulrik Munther” försöker han få småtjejerna på fall men den enda som faller är han själv. Morsning och goodbye.

Andreas Weise tar sedan över, precis lika förutsägbar som vanligt. Weise J:r går aldrig att ta på riktigt allvar. Han sjunger bra, ser bra ut men mer än så blir det inte. Framträdandet är dock proffsigt och snyggt. Andra chansen absolut! Vi får rätt bra odds på detta. Registrera dig och spela utan att riskera dina pengar!

Nästa man upp är en annan Andreas, den här gången med Johnson i efternamn. Han har provat massor med gånger tidigare men för varje gång blir han bara tröttare och tröttare. Andra chansen kanske, men sedan är det som vanligt stopp..

Hög tid för, Isa! Ehh, vem då? Jag har ingen aning men det är väl årets “Ace Wilder” har man nog tänkt. Tyvärr bara rätt mycket sämre. I brist på annat så slåss hon väl på sin höjd med Andreaserna om “andra chansen”.

Kvällens “färgklick” (kunde inte låta bli) är Kristin Amparo. Behöver vi fler bombastiska ballader? Vi provade ju med Sanna Nielsen förra året och det räckte ju inte. Den här låten är betydligt bättre än den som Jessica Andersson for till final med för två veckor sedan och det innebär att den här borde vara given till final! Tyvärr lite för lågt odds.

Avslutar gör Jokkmokks Jocke 2.0. Han vann Talang och verkar poppis i stugorna. Jojk är ju lite grann som joddling, skojigt och spexigt men om man går lite djupare så blir det lätt lite fånigt. Jon Henrik Fjällgren jojkar och bär sig åt medan det hänger tjejer i taket. Inga konstigheter alls… Final? Ja det tror jag men oddset är för lågt för att vara spelbart. Spela istället på Weise till “andra chansen”.

Nu lämnar vi IS-galningar och Mello och hoppar över till våra fyrbenta vänner. Felix Herngren fick i uppdrag att bygga upp en reklamkampanj åt ATG som skulle bli lite som ICA reklamen. Med den lilla hästen Winnie så måste man ju säga att Herngren och ATG lyckats mycket bra. Många är de som sett de olika filmsnuttarna där vi får följa Winnies väg mot vinnarcirkeln. Men i sanningens namn så är kampanjen en ganska exakt kopia av en annan kampanj för ett bryggeriföretag. Se nedan och bedöm själv.

Winnies kompis på Budweiser…

Förra helgen så skulle ju Dernier Viking vara överlägsen men formen på Heiskanens hästar är lika jämna som eggen på en kockkniv svingad över en trottoarkant en hel eftermiddag. Topprestationer varvas med bottennapp och det känns alltid osäkert. Nu i helgen får vi gå på ett säkert kort. Il Sånna i andra avdelningen får Sobrilström i vagnen. Vi får 7 gånger semlan! Smacka i dig. Ha nu en fin helg så hörs vi igen nästa fredag.

Visste du förresten att fler människor dödas av åsnor varje år än som omkommer i flygolyckor…

Så får det bli…

1 kommentar: