Fredagsbrev, arkiv

13 februari 2015

Den här gången ska inte SVT sabba allt…

En 12åring knivskär två poliser samtidigt som en väktare blir anmäld efter att ha hållit fast en 13 åring som gett sig på andra människor. Samma 13 åring som även passar på att sparka väktaren i ryggen. Oavsett hur väktaren agerat (det skall ju utredas och naturligtvis så avvaktar man ju denna utredning innan man börjar skrika om “övervåld”) så tycker jag att det blir lite oanständigt att förminska de här ungdomarnas beteende. På en filmsekvens ser man dessutom hur killen attackerar väktaren med en spark i ryggen. Det här är naturligtvis grabbar som går en mörk framtid till mötes. Avsaknaden av föräldrar verkar påtaglig och dessutom uppvisar de en total nonchalans mot poliser, väktare och andra som “kommer i vägen” för dem. Se HELA bilden innan krokodiltårarna flödar över de “stackars barnen”. Se videoklippet här! Vi lämnar denna trista historia och hoppar över till trevligare saker.

Veckans Mello! Förra lördagen var ju Molly Pettersson Hammar klar till final ihop med Saade. Ingen visste ju då att SVT skulle blåsa henne på den givna finalplatsen genom att lansera en röstningsapp några minuter innan hon skulle uppträda. Appen skulle laddas ner, sedan skulle man registrera sig och läsa hur man röstar. Ingen hade hunnit få ordning på appen under Mollys framträdande och det kan inte ha varit många av de totalt 1, 2 miljoner röster som totalt kom som landade på Kanon-Molly. Att det bara gick att rösta under framförandet av låten gjorde ju det hela fullständigt vansinnigt. Överlag så fick de senare bidragen betydligt fler appröster vart efter appen hade hunnit laddas ner. Fiasko och katastrof. Nu fick “Tant Jessica” följa med knatten Saade till final medan Molly fick åka hem.

Nu tar vi sikte på Malmö och helgens startfält är rätt tunt. Först ut är Linus Svenning. Nu kraxsjunger han på engelska och de barn som röstade på honom förra året och sjöng “skära brödet, skära, skära bröödet” som tokar på dagis och fritidsgårdar är nu bortdribblade. Tveksamt om han går till final, ett gäng bongotrummor som far omkring på scenen kommer knappast att hjälpa. Andra chansen.

När trummor och Nordman J:r klivit av så blir det prettodags. Tråkig tjej sjunger “Sjöholmskt” och jag tvivlar starkt. Bye, bye.

Nej jag har INTE tittat på Paradise hotell och “Samir” intresserar mig väl inte så där extra. IQ befriad knatte med fixering vid yta och utseende. Tillsammans med en blekare kopia vid namn “Viktor” så studsar man runt på scenen och gör “snygga moves”. Totalt intetsägande men med tanke på hur många människor det finns där ute som nöjer sig med det intellektuella utbyte man får av att se “Paradise Hotell” så kommer väl rösterna att välla in. Final eller andra chansen.

Nästa bidrag är tre “coola killar” i bandet Neverstore som vevar på lite nervöst. Snedluggen har lånat Niklas Strömstedts vita Rickenbacker och den hänger “tufft”. Vet inte vem som skall fastna för detta men kanske någon?

Tre “tuffingar” ut och sedan in med två “pantertanter”. Mjukcountry med Marie Bergman och Sanne Salomonsen. Dammigt? Ja visst men jag tycker det låter bra, speciellt om man blundar. Minst andra chansen.

Dags för kvällens korvparad och då kliver Magnus Karlsson upp på Melloscenen för 84e gången. Enda “riktiga” schlagerlåten men tyvärr en blek sådan. Andra chansen dock given.

Mariette! Mer comme ci, comme ca. Killar som gillar killar och tjejer som gillar tjejer är ett givet inslag i Mellon och Mariette är populär lika bland väktarbrudarna som hos de aktiva inom damhandbollen! Jag gillade Mariette redan i Idol och hon jobbar ofta med kända och duktiga artister. Här är det “känsla”, “torrschampohår” och mycket fladdrigt tyg som gäller. Den här går direkt till Final, bara att lira! Vill du spela utan att riskera att förlora pengarna? Registrera dig och få dubbla pengarna på det du sätter in…

marris1

Lira Mariette direkt till final och gardera med Bergman/Salomonsen till andra chansen.

Över till lite gnäll kring travet. I onsdags fick vi se en ordentligt halt häst starta nere på Åby. Lightning Photo såg bedrövlig ut i värmningen och var inte ett dugg bättre i loppet där han efter att ha hoppat på tre ben hela vägen till slut galopperade. Hästen fick startförbud men det borde han fått INNAN loppet. Tränare, kusk och banveterinär agerade verkligen uselt…

Maharajah packar ihop! Klokt och ganska givet. Han har inget mer att bevisa. Någon riktig sprinter var han aldrig och Elitloppet lyckades man snyggt avhålla sig ifrån. Vad som dock inte framgått riktigt är vilket finlir det har varit kring hästen för att hålla honom fräsch och fin. Maharajah var ALDRIG ute i ett sådant skick som t. ex. Heiskanens hoppjerka i onsdags och det skall Stall Hultman ha en stor eloge för. Ett stort ägarkollektiv med Tant Grön vid dirigentpinnen har ju kanske inte gjort det hela lättare heller. Där har man med snålvattnet rinnande från mungiporna väntat på pokaler, hederstäcken och lagerkransar. Till råga på det så ville man även kräma ur honom som avelshingst under de sista tävlingssäsongerna vilket knappast förenklade situationen. Trots allt detta så lyckades man till sist matcha inför, och slutligen vinna Pda och den prestationen är större än vi kan fatta. Grattis alla gröna filurer ute på reservatet, ni har gjort ett kanonjobb och nu hoppas vi att Marre får en fortsatt bra karriär på sitt nya jobb…

Beställ 3 nr av PC-tidningen och få en exklusiv klocka med inbyggd video och kamera.

Nej mina rosa vänner, nu drar jag vidare. V75 nere på Kalmartravet i helgen och i sista avdelningen sitter Veijo på ett styrkefenomen. Även om 2 640m kanske är i kortaste laget så borde Dernier Viking vara totalt överlägsen till 5 gånger kroppkakan, om hon är fräsch när hon startar vill säga.

Visste du förresten att SD fick 19 % av stödet vid Yougovs senaste opinionsundersökning? Mindre än 3 % upp till Moderaterna. Det skälver och rister bland lattemuggar och hipsterskägg uppe på det surdegsstinkande Södermalm, bostadsområdet dit invandrare INTE är välkomna.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar