Fredagsbrev, arkiv

06 februari 2015

Fredag blev lördag.

Veckans Fredagsbrev förintades till pulver i samband med publiceringen under gårdagen! En fredag som gick i dyngans tecken. Dagen började med att vi plockade in en pigg och glad Agent från hagen för en kort tur in till Solvalla där ett lämpligt lopp under lunchen väntade. Väl inne på banan så var allt fortsatt bra. Loppet hade tio hästar och åtta pengar! Mumma för oss tänkte jag. Eftersom Agenten inte hade gått sulkylopp på nästan ett halvår så var forman naturligtvis lite dunkel men lite matpengar kunde vi ju i alla fall få hoppas på.

Agenten var pigg i defileringen, pigg i provstarten och pigg i volten. Naturligtvis var detta inga problem för körande Torbjörn Jansson. På “kör” gick han iväg perfekt från sitt innerspår, sedan sket det sig! 17 meter senare slog han ihop, trampade sig och galopperade. Har naturligtvis ALDRIG hänt tidigare men nu var det slut på en gång. Belackarna blev säker hårda i brallorna direkt men det stör mig mindre. Väl inne i stallet kunde vi konstatera att trampet var ganska djupt men att det hade tagit på ett ganska “bra” ställe. Torbjörn körde 1, 17 ett varv efter galoppen och Agenten såg fin ut, trots trampet. När vi sedan fick se att pengar betalats ut på en usel 20 tid så kändes det som ett långfinger i ansiktet. Kommer vi igen? Naturligtvis…

20150206_125506 (1)

Det såg så bra ut innan…

 

20150206_131216-1

Och sen var det gonatt…

Väl hemma efter bedrövelsen så havererar Fredagsbrevet! Detta är således en reviderad upplaga där en hel del “snask” fattas. Får ta upp det i ett annat Fredagsbrev. Ikväll drar Melodifestivalen igång igen och som vanligt så skall jag leverera säkra spel åt er. På UNIBET får du dubbelt upp på det du sätter in vilket innebär att du kan spela gratis utan någon risk att torska pengarna! Lördagens omgång i Göteborg är en unken soppa där det verkar uppgjort att Saade skall till final! För att säkerställa den platsen till ögonbrynskungen så har man klämt in några riktiga kalkoner i startfältet. Kvällen inleds med mitt lir, Molly Pettersson Hammar! Redan i Idol visade hon oerhörd klass och trots att hennes bidrag känns lite väl putrumpigt så är hon tillsammans med Saade stenklar till final. Bara att lira!

Nästa låt framförs av Daniel Gildenlöw. För sex år sedan var han med i prettobandet Pain Of Salvasion. De framförde låten “roadsalt” där en barfota Gildenlöw jobbade hårt för att smälta 35+ mammornas hjärtan och skrev. Det gick väl “så där”. Den här gången uppträder han solo med en pinsamt patetisk “pappasång”. Tänk dig “Kära bröder” med Linus Svenning men nu är det hans morbror som sitter och tittar in i kameran och vill vara djup. Hela paketet osar amerikansk Julmåltid.

Blir det bättre sen? Nja, tveksamt. Det här med operasångare och schlager gör mig alltid en aning obekväm oavsett om det är bodypumpade blondiner med intelligensen utbytt mot “brun utan sol” eller som i kväll, en korvryttare med kajal och mustasch. Loa Falkman kom ju sist och hur Rickard Söderberg & Elize Ryd skall baxa det här i hamn är för mig en gåta.

Efter att man torkat svetten från scengolvet efter operapekoralet så kommer tre dockor in på scenen. “Doggy style”, eller heter de möjligen “Dolly style”? Oavsett så är det bara yta och trams. Yohio framstår som Thåström i jämförelse. Fånigt, platt och ointressant.

När puckobrudarna klivit av så kommer en vuxen man med keps på sniskan in och skall “briljera”. Behrang Miri har redan testat Melodifestivalen tidigare och det funkade inte då heller. Det här är en sån där PK-duktig kille som gärna tummar lite på demokratin. Det var Behrang som flyttade bort Tintin böckerna från hyllorna när det visade sig att upphovsmannen ritat svarta människor i serien. Tintin skrevs i och för sig på 30 talet men hua så läskigt för oss, 80 år senare.  Lika kränkt som Tiger Woods “säkert” blir om någon på ett fik i Västerås beställer en “negerboll” så skakade säkert Dr Alban av ångest när han fick höra att Pippi hade en “negerkung” som pappa. Tryggt då att vi har Behrang! Snurra på kepsen farbror, du är “cool”, eller inte……

För att bryta av allt “multi-kulti” så skickar man ut Iraniern med kepsen och lyfter en in nordisk blondin, för 43e gången. Jag gillar Jessica Andersson (kanske inte lika mycket som E-Type tidigare gjorde) men den enda riktigt bra låt hon framfört var “Kalla nätter” som hon framförde i ett par supertighta blå sidenshorts! Nu är det plötsligt tantigt värre och det går inte…

Sedan avslutas kvällen med ett par ögonbryn. Bakom dessa gigantiska buskar kan man vagt urskönja en “snyggkille” med stor knattepopsaura. Småtjejerna skriker sig hesa “Min häst affischerna” är redan nedrivna och utbytta mot dito med Eric Saade som motiv istället. Precis som brukligt så blir låtarna blekare och tunnare för varje gång en knatteartist provar Mellon igen. Erics låt är inget undantag, den sämsta han framfört hittills men naturligtvis räcker det till final ändå.

Summering. En skitomgång där du skall lira Molly Pettersson Hammar till final. Registrera dig på UNIBET så lirar du gratis!

gamme

Lägg bud på ett par sprillans Gamascher.

Hinner inte med mer idag och lämnar er således åt en trevlig helg. En stenklar till Solvalla kommer här. Det är inte SÅ ofta som Uhrberg vinner på Solvalla men i andra avdelningen gör han det med Young Farmer, vi får 8 gånger isdubbarna. Vassego.

Visste du förresten att vår Vice Statsminister Åsa Romson nyligen satt och smackade gomiddag och rödtjut med några polare inne på Rosenbads restaurang? Ingen ville betala och räkningen gick till skattebetalarna. Nu när man kom på Romson så har de beslutat att betala partyt “själva”.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar