Fredagsbrev, arkiv

30 januari 2015

Tjooofff, pyyys, ballongen skrynklade ihop sig.

Så var bataljen över, eller batalj? jag för fransmännen alltså. Vi återkommer till förra helgens Parisupplevelser men börjar med Marcus Birro. För några år sedan var Marcus en ansedd och ofta hyllad skrivare och tyckare som belyste såväl samtiden och vardagen och även vurmade för den italienska fotbollen. Han sågs ofta i expertsoffor när det vankades storfotboll och uppskattades av många. I sina krönikor stod han ofta upp för den lilla människan och inte sällan fick han stort stöd för sina åsikter och tankar.

För några månader hände plötsligt något. I en krönika belyste Marcus Islam och islamister och skrev bl. a. “– Det pågår en utrensning av kristna i Mellanöstern, men ingen engagerar sig. Det är inget annat än ett muslimskt korståg. Kyrkor bränns och biskopar mördas. Folk drivs från sina hem för att de tror på Jesus.” Här tog det då hus i helvete bland PK-folk, muslimer i Sverige (och de är många nu) och andra ängsliga människor som konsekvent valt att blunda för verkligheten. Marcus blev mordhotad, trakasserad och kränkt, ofta från de som hävdar sig stå för “allas lika värde” och “demokrati”, ord som helt saknar mening i dessa svaga människors stinkande munnar. Marcus arbetsgivare Expressen sparade genast ut sin krönikör i rännstenen i sin iver att behålla den politiskt korrekta riktning som man sedan länge tagit i den “åsiktskorridor” som idag mer framstår som ett sugrör. I den andra kvällstidningen satt Fredrik Virtanen med sitt flottiga hår och falska godhet och kastade sten och spjut mot den liggande Birro. Få är de som skulle orka med detta drev men Marcus är stark så han försökte trampa vidare, han lever tydligen fortfarande efter tesen att yttrandefrihet och demokratiska värderingar fortfarande råder i det stinkande landet Sverige.

Igår startade en ny attack från PK-folket. Marcus åt lunch tillsammans med Mattis Karlsson och Linus Bylund från SD. Jag har själv fikat med Linus och det är en hederskille på alla sätt. Nu gick drevet igång. Marcus äter lunch med fascister, Birro är nynazist osv. Att umgås med vem man vill och äta mat tillsammans med någon man själv valt borde vara allas rättighet. Kom nu ihåg att Mattias, Linus och de som sympatiserar med SD:s politik är allt annat än “rasister” eller andra påhittade epitet. I Sverige anser troligtvis 80 % av befolkningen att SD bedriver en sund och nödvändig migrationspolitik som är allt annat än “extrem” eller “främlingsfientlig”. Jämfört med t. ex. Norge så är Sverige hästlängder före då det gäller solidaritet gentemot svaga och utsatta grupper. Hur många HBT-bibliotek har Norge? Varför tillåts man i Norge att i media beskriva den sanning att ALLA våldtäkter som begicks i Norge föregående år begåtts av personer med utländsk härkomst? Som sagt, det är Sverige som ligger i topp (om nu detta är något att vara stolt över) när det gäller flyktingmottagande, ändå är det här som det gapas och skriks mest bland skuggfolket.

När Svetsarn sitter på Nobelfesten och mumsar kronhjort med morotsterrin tillsammans med ett flertal diktatorer så sänder SVT och folket klappar stolt händerna, när Marcus Birro äter lunch med ledaren för landets tredje största parti då går drevet. Sent i går kväll lade Birro ut en kommentar på Facebook som kunde tolkas på ett sätt att man kunde befara det värsta. Polisen skulle åka dit och se hur det var med Marcus. Det verkar dock som att det är ok med Birro. Kan du fatta att det här pågår i Sverige idag? Prinsessan Victoria är med och manifesterar när man uppmärksammar att 40 år har gått sedan judeutrotningen. Mamma Silvias förfäder har ju ett “ganska” mörkt förflutet men det har ju inte med Victoria att göra, så klart inte. Men när SD och dess aktiva idag 2015 fortsätter att sätta strålkastarna mot landets havererade migrationspolitik så få de stå till svars för vad 24 snorungar i Bomberjackor pysslade med på fyllan för 25 år sedan nere på helikopterplattan vid Gamla Stan! Galet, sa Bill. Jätte galet, sa Bull…

Hur har vi det då på den politiska scenen? SD bedriver sedan länge den politik som nästan alla förespråkar samtidigt som alla de övriga partier och dess ledare tävlar i att “ta avstånd”, “förkasta”, och förvränga allt som SD står för. Fast snart är krumbukterna över. Hägglund lämnade igår över KD åt sitt öde, Centern laddar om och Moderaterna håller på att bli seriösa igen. Det är nu det händer, det är nu som allt arbete som SD oförtrutet kämpat med genom åren bär frukt. Nu börjar de övriga partierna äntligen våga skaka av sig den fuktiga yllefilten som legat över dem som en surdegslimpa på ett köksbord på Södermalm. Nu kommer äntligen stunden när man öppet VÅGAR stå upp för en sund migrationspolitik! En politik där vi fortfarande kommer vara landet i topp när det gäller bistånd och hjälp till de svaga, där vi fortsatt kommer att ta emot betydligt fler flyktingar än de övriga nordiska länderna tillsammans. Plötsligt så kan vi faktiskt HJÄLPA människor som flytt till Sverige, inte pressa in dem i öde hyreshus ute i Bruksorterna där allt stannat.

De som kommer till Sverige skall lära sig (unikt erbjudande) det svenska språket.

De som nyligen kommit till Sverige och begår brott skall omedelbart utvisas (och ge plats åt människor som väljer att ta emot hjälpen istället för att begå brott).

De människor som flytt och kommit till Sverige skall tydligare informeras om vad som förväntas av DEM, vilka krav vi i Sverige har på DEM! Rasistiskt? Nej, ett sätt att hjälpa människor, PÅ RIKTIGT!

Några andra detaljer. Skall vi servera Halalkött för att tillmötesgå muslimer i Sverige? Nej, naturligtvis inte. Anledningarna är minst tre.

Skall Sverige hjälpa de “svenskar” som rest tillbaka till sina hemländer och valt att kriga för t. ex. IS? Nej, naturligtvis inte. Alla som flytt från sitt hemland skall omedelbart bli av med uppehållstillståndet om de reser tillbaka till det land de flytt ifrån (så gör Danmark).

Skall Sverige satsa på somaliska bandylag? Ja, absolut! Uppe i Borlänge har projektet fått enorm uppmärksamhet, inte minst för att Filip & Fredrik gjort en mycket bra film om händelsen. Det här är ett ypperligt exempel på hu riktig integration kan se ut. Jag är imponerad av initiativet.

Det finns mycket mer vi kan göra för att få till en ansvarsfull och fungerande migrationspolitik och tack vare ett parti som vägrar kuva sig trots hot, hets och kränkningar så väntar en ny politisk tid, Palmes stinkande yllefilt har skickats till Myrorna…

Det blev mycket “annat” idag men nu ruskar vi av oss verkligheten och hoppar ner i travsportens härliga ankdamm. När Sobrilström stod bland de tre som var kvar i Jerringprisomröstningen så blev jag orolig. Jag har själv tävlingssimmat i många år och ända sedan Wassberg körde femmilen med snoret inpackat i skägget så har jag förstått att längdskidåkning på världsnivå kräver något oerhört av atleten som pressar sig timme efter timme, månad efter månad och år efter år. Vare sig du KÖR eller ÅKER häst så är det något helt annat. Lek med tanken att det var Svante Båth som tränat Maharajah och tänk då att det var han själv som körde förra året den där januarisöndagen nere i Paris. Då skulle Svante stå där på podiet i Globen bredvid elitidrottstjejerna Kalla och Sjöström. Deras breda axlar och svällande överarmar i härlig symbios med Svantes något korpulenta hydda. Jag menar bara att det är två vitt skilda ting! Lika fel som jag tycker det är att ge detta pris till en golfspelare eller pistolskytt så tycker jag att det vore om Sobrilström skulle få priset. Sportnördar i hela landet skulle fnysa och inne i Globen skulle man gnissla tänder till den grad att Dr:Alban skulle bli nedringd. En hedrande tredjeplats var precis lagom! Som travälskare så är jag mer än nöjd och vi med ett fyrbent intresse har all anledning att vara stolta.

201664584_cbdc1837-d202-4e22-b36d-ca6e2a5414fd

Lägg bud på en mycket intressant bok! Här kan Adielsson och Kim Eriksson lära sig hur mycket ståltråd man behöver för att få fast ett par blyboots klokt. Vi får även veta varför 90 % av de aktiva sätter resgjorden fel på hästarna och vilka fördelar en spångsko verkligen KAN ha. Sedan får vi även klarhet i hur den ultimata blandningen av Alun och Blysocker skall vara för bästa effekt…

Tillbaka till förra helgen. Det var många blågula ballonger som var uppblåsta till bristningsgränsen men det sa bara tjooofff, så var de punkterade. “Sverigevännen” Jimmy Takter hade väl egentligen ingen riktig chans i loppet med sin styrkesvaga märr och när man gjorde “genidraget” att sätta upp en amerikansk häståkare till loppet så var de ju dömda att misslyckas. Efter lite förvirrat styrande och fladdrande nere i de bakre regionerna blev det sedan lite brisning i de vidare varianterna av spår innan en blygunga körde in järnspettet i sulkyhjulen. Jag hade vilja sett Carl-Erik Lindblom i vagnen, men så blev det ju inte. Sobrilström körde ett helt ok lopp med Solvato men han var som förväntat alldeles för uppblåst och den uteblivna framgången var inte förvånande. Albanens pålle kördes kallt i god tid och den andra skånehästen gjorde bort sig. Att Bergharns häst var ofräsch visste vi ju redan så där blev ingen förvånad. Det enda vi svenskar kunde glädja oss åt var ju Lill-Goops säkra styrning med Timoko som resulterade i en fin tredjeplats. Med detta på näthinnan så kan man bara konstatera hur svårt loppet ner i Paris är och då blir ju Stefan Hultmans bedrift med Maharajah ÄNNU större.

Nej mina rosa vänner, nu skall jag dra vidare. Måste in till Thai Airways och fixa lite med flygstolar till vårens kommande Seniorresa till Phuket. Ha en fin helg så hörs vi. Förra helgen var ju Finish Future stenklar men han hade behövt lite botox för att vinna det målfotot, synd må jag säga. Nu i helgen är det Axevalla som kör och här har vi klart redan i första avdelningen. Med hjälp av ett av travsveriges längre upplopp så hinner Jansson fram i god tid med Send In The Clowns. Vi får 9 gånger och på köpet en sund spik. Vassego.

 

Visste du förresten att Centerledaren Annie Lööf hävdar att hon aldrig varit för månggifte trots att hon tidigare sade, “-Skulle min granne välja två män och gifta sig med dem så skulle jag varken flytta därifrån eller bry mig. Det är hennes/hans val”.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar