Fredagsbrev, arkiv

05 december 2014

Riksdagens lekskola tar omtag…

stq

Hur svårt kan det vara?!

Svårare var det inte att dra ner brallor och Sloggi-trosor på Mastodontmupparna som trodde att de skulle få bestämma. Under onsdagskvällen inträffade något ganska befriande i vårt land. Det känns som att detta stålbad kommer att göra Svedala gott. Det finns några enkla punkter att peka på angående detta faktum.

  • SD är INTE ett rasistiskt parti och det känner alla till. PK-media och Vänsterfanatiker (oftast samma folk) har under många år på ett osmakligt sätt förvanskat, ljugit, manipulerat och vilselett vanligt folk när de -på ett närmast maniskt sätt- försökt trumma in lögnen i våra huvuden. Den metoden har bevisligen inte haft önskad effekt. Anhängare av SD och deras politik har naturligtvis fattat detta för länge sedan men inom PK-rörelsen är det betydligt dimmigare i skallarna.
  • Våra “seriösa” politiker har försökt blunda för verklighet och ÄKTA demokrati ända sedan valnatten 2010. Man har basunerat ut att man “vägrar att föra någon som helst form av dialog” med landets tredje största parti. Floskler som “allas lika värde”, “rasistiskt parti”, “enfrågeparti”, “missnöjesröster” osv. har sprutat ur bruntungornas munnar. Ett mycket antidemokratiskt förfarande som hör diktaturer och toppstyren till.
  • Partierna har tävlat i “öppenhet” då man “öppnat sina hjärtan”, tvingat på Kommuner ett asylmottagande långt över förnuft och värdighet, blundat för folkets ifrågasättanden kring migrationspolitiken osv.
  • Man har lyckats “dödskallemärka” migrationspolitik på ett sätt så att det varit totalt omöjligt att över huvud taget ta frågan i sin mun. “Rasiststämpeln” har slagits i pannan på alla som gjort ett försök att ta upp ämnet.
  • 13 % röstade på SD vid förra valet med 73 % anser att landets migrationspolitik måste ses över och tas på allvar. Våra “seriösa” politiker har blundat så kinderna vitnar.

Nu är allt detta historia. Nu GÅR det inte att blunda längre. SD har stått upp för sin politik hela vägen medan de andra partierna har gjort det motsatta. Redan på valnatten förstod ju alla att det var kört för Löfven och när han i desperation slängde in extrempartiet MP vid sin sida och satte Åsa Romson som Vice Statsminister var slaget redan förlorat! Ingen trodde på den Regeringen, på riktigt.

Samma sekund som man gick ut sa att man “aldrig skulle diskutera”, än mindre “samarbeta”, med SD så var de förlorade. Det var bara en tidfråga innan korthuset skulle rasa ihop. Nu blev det tidigare än man kunde ana. Om nu Löfven vore trygg i sin roll som partiledare för Socialdemokraterna och hade varit tydlig med att han som ledare av landet naturligtvis skulle respektera valresultatet och samarbeta med de partier som röstats in i Sveriges Riksdag så hade han suttit stark som Statminister idag. Han hade sluppit krumbukten med de extrema miljömupparna och skulle ha både trovärdighet och trygghet i ryggen när han satt med “styråran”. Istället för att demonisera och förljuga SD så hade det räckt med att konstatera att Löfven och hans parti har helt andra uppfattningar än SD kring hur landet skall regeras. Det är ju liksom demokrati vi snackar om och då både FÅR och SKALL man tycka tycka olika.

SD har hela tiden varit tydliga med att de “bara” har 13 % och skulle då naturligtvis få kompromissa en hel del för att kunna agera för sina väljare. På lite sikt så tror jag att det skulle fungera riktigt bra och då SD till skillnad från en del partier i andra länder INTE är främlingsfientliga så skulle det vara bra för Sverige. Migrationspolitiken skulle plötsligt börja diskuteras!

Det här fattade tydligen inte Löfven och nu blir det till att vika ner svetsvisiret igen och sedan ringa upp Alice Bah och tipsa om traineetjänsten på Svts Bolibomparedaktion.

Alla partier utom SD backade eller stod still förra valet medan SD dubblade. Nu stundar ett nyval och du kan ju gissa vilka som är taggade. Många gnuggade nog händerna när Jimmie Åkesson blev sjukskriven och få hade koll på vilken tillgång Mattias Karlsson skulle visa sig bli. Valet den 22 mars 2015 kommer att flytta fram Sverige många steg och jag är övertygad om att det kommer att vara bra för vårt land…

Travresa till Paris och Prix dÁmerique!

-----------------------------------------------------------------------------------------
Sagan om Sveriges sämsta travhäst, kapitel 10.

Smaggan föll till sist för åldersstrecket och min frustration kring att jag aldrig hittade nyckeln till denna kapabla men bestämda märr så kände jag mig naturligtvis sugen på att ge henne en chans i aveln! Valet av hingst föll till sist på Lucky Tilly. Jag hade ju redan tidigare fattat tycke för Chambon P avkommor då jag betäckte Smaggans mamma, Epona Pärup med superhingsten Pontcaral. Både Pontcaral och Lucky Tilly hade således Chambon P som pappa. Transporten gick mott Vätterns södra ände där Jönköping rundades innan några mil vid sjöns västra sida till sist tog mig till Lucky Tilly. Ett år senare, några dagar efter min och Björn Borgs födelsedag stod så en vacker kille i hagen och tittade på mig. Bauxit Rosa hade sett dagens ljus!

brundi

Bauxit Rosa, fina killen!

Ok, nu hade vi förädlat Smaragd Rosa med franskt blod och i hagen hade vi nu en stark fux, kanske lite korta ben, men stark skulle han nog bli i alla fall. En dag kom TV4 på besök och de ville naturligtvis ta en titt på Stall Rosas framtid. Efter “några” knapra år på travbanan så kanske Smaggan, i alla fall som mamma, kunna föra både det rosa stallet och landets travsport framåt…

TV4 på besök hos Stall Rosa.

Fortsättning följer…

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vinn Julklappar för hela familjen!

Förra helgen så gick Västerboonthenews en 12 tid men räckte inte alls. Nu i helgen uppe på Bergsåker så är ju Nahar dunderspik och det är väl gott så. En minst lika klar är ju Checco Boko som i 6e avdelningen skall leka hem en seger till Gruvkoncernen. Vi får minst tre gånger glöggen och det är fin ränta. Pytsa in mina vänner. Nu skall jag lägga ner för idag. Vi hörs nästa vecka igen.

Visste du förresten att gamla goa Runar Sögaard nyligen dömdes till två månaders fängelse?! Lite trassel med papper och sedlar skall ha varit orsaken.

Så får det bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar