Fredagsbrev, arkiv

02 maj 2014

Väderomslag på Valborg från +34 till +31…

Fredag igen och solen fortsätter att stråla här nere på Phuket. Vår första grupp har nu lämnat ön och igår kom en ny resegrupp ner. Trevliga och glada möten med härliga människor. Precis när jag skulle börja knappa ner detta Fredagsbrev fick jag syn på en annons och jag vet inte riktigt men den kändes inte direkt bra!

klippslakt

Är det transport söderöver som gäller? Nja, det här känns som sagt inget vidare.

Senaste veckan här nere på Phuket har varit bra. Allt rullar på men även hemma var det aktiviteter på gång. I tisdags var det dags för Comeback när Mellby Agent skulle ut på Visbyovalen. De här “breddtävlingsdagarna” kan ibland bli lite knepiga. Propositionerna är snåriga och bara en kort stund före start i tisdags blev man tvungna att stryka andrahandsfavoriten Packleader efter att uppsatta Daniel Olsson inte tyckte att det var någon bra “kemi” mellan honom och hästen. Inga konstigheter med det men någon “likvärdig” kusk gick inte att finna och vips så blev det rött kort. Själv höll jag på att hamna i samma situation när Agentens kusk Jan Åke Hoas hade satt upp sig på hästar både på Visbytravet och Gävletravet, samma dag! Ingen supersmart planering kanske. På morgonen fick jag besked om att Hoas “valt” Gävle och då stod man plötsligt utan kusk till en häst som Jorma Kontio inte ville köra på Solvalla från spår 4 vilket resulterade i att Nurmos strök hästen. Nu löste det sig så fint att Anders Funck kunde (och ville) ersätta.

aggedfunk

Mellby Agent och Anders Funck, Visbytravet.

Från spår 12 bakom bilen i ett kortlopp nere på Skrubbs som har landets kortaste upplopp var förväntningarna väldigt lågt satta. Jag ville helst se att defilering och provstart gick utan tillbud och skulle de sedan ramla iväg i trav när bilen släppte så var jag nörd. Allt flöt perfekt och Agenten uppträdde mycket sansat och klokt. Efter ett lopp  i de bakre regionerna med lite trafikproblem på vägen så blev det i alla fall en peng på en hög 16 tid. Detta är vi mycket nöjda med och med tanke på att det var andra gången han var på banan på ett halvår så bör han gå framåt ordentligt med loppet i kroppen. Vi skall även tacka Pär Hassborg som alltid ställer upp och fixar på bästa möjliga sätt och när vi tidigare började diskutera utedrift och annat träningsupplägg så föreslog han HÄST I FORM och där har Maya och gänget redan visat att de gjort ett jättejobb! Nästa planerade start är på torsdag och då skall Maya Waldenström göra montédebut och jag hoppas och tror att Agenten hjälper till så gott han kan!

Mellby Agent är en minst sagt speciell pålle och det var inget självklart val att åka ner till Fituna och lasta efter vad man fått höra. Men jag gillade hästen och efter en ganska lång uppbyggnad så känns det som att vi kan vara på rätt väg. Visst, hästen ÄR rätt knepig men det känns i alla fall som att vi gör rätt. Han har i och för sig än så länge sitt rekord i tidigare träning men idag tävlar han i motionshuvudlag, utan check och lite bomull i öronen istället för vasst bett, kort check, gomtryckare, tungband och nerdövad. Jag tror på det här…

sssss

Mellby Agent redo för start…

Vi hoppar upp “några” divisioner och sneglar på årets Elitlopp. Bara några veckor kvar nu och “experterna” kraxar om “-ett av de bästa Elitloppen”. Jag harklar mig betänkligt. Nahar 1grad, Yarra Boko 2grader, Noras Bean 2grader, Brad de Veluwe 2grader, Formula One 3grader osv. Halta hästar har ju inget i Elitloppet att göra och tittar vi vidare så har vi Raja Mirchi. Hästen gjorde djupa bromsspår i gruset senast och trots att Kolgjini bjudit in sig själv så är jag lite tveksam. Daniel Redén har varit ute i “breddsporten” och “startat” med Shaq Is Back så där vet vi ingenting. Solvato och B.B.S. Sugarlight har kloka ägare som står över “betongruschen i Bromma”. Är det de godisstinna importerna från Väst som skall förgylla loppet? Brukar ju inte bli så. Nej, jag tycker det verkar bli ett ganska klent Elitlopp men även de skall vinnas och vad jag har hört så har man redan makat undan några vissnade lagerkransar från stallväggen ute på Yttersta så det blir således svart häst och många kepsar sista söndagen i maj!

Nej, nu måste jag iväg och hjälpa gäster som skall iväg till Phuket Fantasea Show ikväll. Jag kommer avsluta aftonen med en iskall Chang och en krabbsoppa. En vinnare till helgens V75a på Örebro skall du få. Först noterar jag att Nurmos vill ge Bon Frecia ett snällt lopp då han bara gjort en enda start i år. Ut mot Digital Ink och kötta bara! “En aning” klokare har Timo matchat Mellby Viking. Trots att han möter pirater och annat så är han stenklar! 6 gånger papayasalladen.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar