Fredagsbrev, arkiv

25 april 2014

Fredag, +34 och kondens på ölflaskan…

Här nere på Phuket är det full fart. Våra gäster har ett minst sagt brett utbud av aktiviteter tillsammans med oss. För några dagar sedan var vi nere på Chalong Bay Distillery och hälsade på Marine som tillsammans med sin sambo producerar en exklusiv Rom som redan vunnit ett flertal priser. Vi fick förklarat varför vanlig Bacardi egentligen inte är någon Rom utan en skräpdryck (nog har man väl känt det tidigare). Nere i Chalong är hela produktionen förfinad och man arbetar hela tiden med äkta råvaror med ett gediget hantverk.

Efter en fantastisk god Mojito så drog vi vidare ut på vischan där vi åt på en thailändsk “restaurang” i dess mest thailändska form. De vågade smakade “stuffed fish” vilket var en makrill som man “dragit ur” innehåller på och sedan hackat ner, blandat med kryddor och örter och sedan stoppat tillbaka i fisken innan den grillades! Mums filibabba.

Igår kväll blev det Thai Boxing! Sport, konst eller galenskap? Tja, oavsett så var det en omtumlande upplevelse i rätt fantastisk inramning! Av sex matcher blev det Knock Out i fyra!

Sista matchen tog slut ganska snabbt!

Ikväll skall vi till ett gammalt örtapotek och se vad vi kan hitta för godsaker innan det blir gratinerade ostron på Natural Restaurant. Nere på Phuket är allt således som vanligt och vårs gäster verkar nöjda. Vi har faktiskt redan fått in prelbokningar till höstens resa ner.

 


Hemma i Svedala verkar allt vara som vanligt.
Det smäller och knivhuggs ute i “hooden” och “familjerna” verkar inte kunna samsas alls. Snart är det väl bilbränder och knivslagsmål utanför fiskhandlaren ute i Djursholm, eller?! Stefan Hultman täller undan Maharajah och visar istället upp Panne de Moteur i glimrande form. Med lite tur i spårlottningen så har vi en Elitloppsvinnare 2014 från det Gröna reservatet!

De andra då? Ja, Redén har ju redan gjort en “Solvallare”, dvs. köpa sig till en plats i Elitloppet. Huvudstadsbanan har ju som tradition att alltid klämma in någon eller några pållar via passagen under bordet. Vad Stall Zet beträffar så är det ju väl känt att Bengt Ågerup bär korsett för att korrigera den Skolios han lider av efter att plånboken i bakfickan skapat en rejäl snedförskjutning. Lilla Harry har ännu inte fått någon inbjudan trots sina lopp i hårdast tänkbara konkurrens medan man på Stall Zet förväntar sig att Tore nu hör av sig efter att Shaq Is Back lullat omkring med motionshuvudlag ute på orten. Du kan vara lugn Daniel, Ågerup har fixat det där redan…

Förra helgen så skulle ju Prey Frontline “bara vinna”. Ok, han fick press men på upploppet såg han mest ut som en antirasist (dvs. en som agerar utan att fatta varför) när han med fladdrande öron och viftande svans stapplade fram mot mål. Nu i helgen är det Åby som står som värd och Olympiatravet blev ett riktigt B-lopp. 5 av hästarna har fått ihop 3 segrar de senaste 25 starterna tillsammans! Skitspår för Yarra Boko och bakspår för Noras Bean gör i alla fall loppet lite kul att se. Fast vill man ha en klar vinnare så får vi gå till avdelning 5 Åke LIndblom ska ha Winning Love i toppform sista helgen i maj så då är det kul att kunna leverera en bomb! Kipling Face med två ägg på slutet, smaka på det! 66 gånger och sedan blev det tyst. Lasta, mina vänner.

Nej, nu skall jag dra en nudelsoppa innan det bär av till Phuket Town. Må gott mina vänner så hörs vi.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar