Fredagsbrev, arkiv

18 april 2014

Glad Påsk!

chicken5

Idag är det Långfredag och inte ett kokt ägg så långt ögat når. Nere på Phuket är allt precis som vanligt och vi är nu nere med två resegrupper efter varandra. Ikväll skall vi äta middag ute i “bushen” där man bl. a. serverar kokta fiskhuvuden och fylld! makrill. Blir spännande och se hur våra gäster ställer sig till menyn…

Igår kväll vara vi uppe hos Thep hans familj för att äta och dricka, enkelt men gott. Som vanligt blev det en mycket trevlig kväll.

20140417_222014

Uppe hos Thep är det alltid trevligt!

20140416_183438

En kväll uppe i bergen mellan Kata och Nai Harn när solen strax skall gå ner  är inte heller fel…

20140412_191328

Och precis som vanligt så säljs färskvarorna alá minute…

Medan vi fortsätter att trivas för fullt nere i Thailand så har Mellby Agent passat på och montekvala nere på Gotland och där verkar allt mycket bra. Han var förvisso lite “hård” efter defilering och provstart men annars inga orosmoln på himmeln. Planerad start blir den 29e april och innan dess hinner han få några lätta jobb. Det ser spännande ut inför säsongen.

Annars verkar det nu mest puttra kring stundande Elitlopp och nu skall fler hästar få chansen att “kvala in” till loppet. Jag är lite kluven till detta. Visst är det ju lite kul om “Ålarökarn” skulle komma med i ett Elitlopp men att bjuda in “de bästa” känns ändå mer riktigt. Vi får se hur det utvecklar sig.

Vill du ha en gratis kryssning?!

Johan Untersteiner flyttar hem och som vanligt råder ingen schism mellan huvudpersonerna, det gör det ju aldrig. precis som när en tränare får en häst i träning av en kollega/konkurrent och man alltid börjar med att berätta hur fin och vältränad pållen var när den kom. Att hästen kanske var undernärd, hade sönderkörda hovar, sår i munnen och 2 gradigt framhalt hör man sällan. Nu är då Walmann och Johan “bästa vänner” och allt är frid och fröjd, precis som det skall vara, eller hur Stig H och Reijo…

Nu i Påsktider så läste jag att påskgodiset innehåller kadaver och löss. Det gäller att tänka på vad man stoppar i sig. Ute på KISTA GROSSEN säljer man HALAL-godis så att Mussarna skall kunna mumsa med gott samvete. Muhammed blir nöjd när hela butiken är fylld med produkter som framtagits med hjälp av den vidriga Halalslaktmetoden. “Gott samvete” var det ja…

 

Nu väntar en iskall Chang men innan dess så skall jag ge dig en fet Påskkaramell till söndagens V75:a på Romme. Visst, Untersteiner i första och Digitalen i Guld känns ju lätt men det fattar ju “Professorn” med. Nej vi skall ha det betydligt roligare och det får vi när vi lägger alla ägg i samma korg. I 6e avdelningen startar Queasy men Fru Fortuna spottar honom blöt om nosen. Spår 8, spår 8 och nu, spår 12. När det nu dessutom är kortlopp så går det naturligtvis inte. Då slänger vi in hela äggkorgen på Prey Frontline! Spets och slut som floskelmaffian brukar säga. 4 gånger är ju helt ok. Ha en trevlig påskhelg så hörs vi igen nästa fredag.

Förresten. Nu i påsktider så hoppas jag att du gör ett aktivt val. Kolla på siffrorna som är tryckta på äggen innan du skalar och mumsar i dig.

  • En “0” som första siffra innebär att personen som handlat äggen fattar vad det går ut på. Dessa ägg kommer från frigående höns som har möjlighet att gå utomhus. De är dessutom ekologiska.
  • En “1” som första siffra innebär även det att värphönan haft möjlighet att gå ute, dock ej under ekologiska förutsättningar. Ett bra val, hylla personen som inhandlat.
  • En “2” som  första siffra. Nja, här är det förvisso “frigående” höns men de har gått inomhus i stora “hangarer”. Det är väl kanske ok men påpeka gärna för personen som inhandlat äggen att man bör välja kategori “0” eller “1” om man vill göra skillnad för de stackars värphönsen.
  • En “3” som första siffra på ägget. Här har du två val antingen går du genast och kastar alla äggen i soptunnan, klär på dig och lämnar middagen utan att säga ett ord. Är det i ditt eget hem så kan du bara skämmas för dit eller inköparens uppvisade totala likgiltighet inför djurens livssituation. Ett annat alternativ är att starta en livlig debatt kring bordet och starkt ifrågasätta hur man tänker rent etiskt när man gjort ett sådant uselt val. “3” betyder att värphönsen levt hela sina liv i trånga burar utan möjlighet att någonsin kunna röra på sig (mer än 18cm). Äggen är troligtvis köpta på Lidl eller liknande skitaffär. Som sagt, ät dem inte. Läs mer om ägg här.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar