Fredagsbrev, arkiv

06 december 2013

Kung Bore eller Fröken duggregn?

Igår tjatade man under hala dagen på Radio Stockholm om det “enorma” oväder som skulle rulla in över länet senare på torsdagseftermiddagen och kvällen. Man gjorde flera intervjuer med folk som satt sig i beredskap inför “kaoset”. Igår kväll var det duggregn och +6 ute på Munsö och under natten har det varit vindstilla och stjärnklart. Nu är det fredag och det är en svag bris och lite vita fjun singlar sakta mot marken där de omedelbart smälter och försvinner. Fråga: Hur otroligt usla ÄR de nere på SMHI egentligen? Att det varit oväder bl. a. nere i södra delarna av landet är jag fullt medveten om men nu gällde det Stockholm och där är fiaskot ett faktum.

Travtävlingarna nere på Åby tog hastigt och olustigt slut efter fem körda lopp igår kväll. Reklamskyltarna dansade ner över banan och då var det väl lika bra att slå igen butiken. I helgen körs ju V75 på Vermo i Finland och det var en hel del svenskar som anmälde dit. En del nöjer sig säkert med att få en liten tripp till Finland andra kanske nöjer sig med de 15 000:- de fick i transportbidrag för varje häst som kom med! Om de nu tog båten på torsdagskvällen kan man ju undra lite över hur den resan var för hästarna? Björn Goop valde klokt nog att stryka.

I onsdagskväll på Solvalla fick vi se en klassisk stallkörning. Tarzan hade halva startfältet och stallets hästar satt alla i andraspår. De där bak satt bara och väntade under tiden Tarzan själv i dödens och bombade sönder både favoriten och sin egen uppsittning innan det var dags att kasta ankar. Väl på upploppet kunde en av “de blå” hästarna till slut slå av favoriten som från ledningen gjorde en heroisk insats som tvåa i mål. Efter loppet var Kanal75s knattereporter framme med mikrofonen och försökte brösta upp sig. Det gick väl så där, men Tarzans ögon när han skulle sudda ut stallkörningen sa mer än åttatusen pladder ord. Tarzan är ju alltid Tarzan och hans framgångar talar sitt tydliga språk men i onsdags hade jag velat att han gjorde en “Svanstedtare” och sa sanningen. Kunde Åke stå i tv och säga att han körde för att gynna en annan häst i stallet och samtidigt tvåla till Åsa Elmroth så pass att han senare helt friades från sin stallkörning så borde Tarzan kunnat knyckla ihop knattereportern lika lätt som ett spelkvitto på Per Nordström.

Över till annat. Att Åke Svanstedt är en medial katastrof är ju sedan länge känt. Oavsett hur skicklig han än är på att träna häst så har hans framträdanden i media alltid haft en del att önska. Nu när han då lämnat Sverige och tränar häst i Foppatofflor så är det Anders Svanstedt som tagit över och här snackar vi mediagrabb. En direktsänd V75 eftermiddag klarade han galant och han twittrar och Fejsbokar som en värsta datanörd och nyligen fick vi följa med ombord på en Jänkarvagn då han med hjälmkamera vann dubbelt på Axevalla. Mer sånt, bra jobbat…

Kommer ni ihåg när ett gäng pållar flyttades från Stall Goop till Svanstedt? Jag kan tänka mig att det var lite bittra miner ute på Lökene då men att Olle skulle tända till så pass som han ändå gjorde förvånar mig. Ett hett möte med personalen i stallet filmades, du kan se videon här nedan.

Olle Goop tuktar upp personalen på Lökene.

Tiden rullar på och det är inte långt kvar till Julafton. Själv har jag slutat att jaga omkring som en galning på stan efter Julklappar. Jag hittade en “Julklappsgenerator” som jag använder för alla som skall få något. Fungerar skitbra och kan varmt rekommenderas.

Nej mina vänner nu skall jag gå ut en sväng och se vart snön tagit vägen. Här är det fortfarande barmark och SMHI framställer “Professorn” som travtippandets Albert Einstein i jämförelse med sig själva. Förra helgen var det ju stenklart på Denim Boko i sista avdelningen. Ett springspår skulle borga för felfri avgång men några omstarter satte käppar i hjulet och Nordström lyckades inte alls i den giltiga starten. Vi glömmer. I helgen hör man i Finland och då blir det ju mer av “Totolotto” men en härlig vinnare har jag i alla fall att ge bort. 5e avdelningen är ett stolopp och om inte båtresan satt ner de svenska pållarna så borde Claes Svensson vinna lätt från innerspår men nu är det andra förutsättningar och då är Hillbilly Hilda 20m bättre än de andra. 7 gånger glöggen, varsågod kära vän.

Så får det bli…

3 kommentarer:

 1. Faktiskt jävligt roligt. Fått nån kommentar från Goops

  SvaraRadera
 2. Så jävla bra Fredagsbrev! Ruggigt vad vänstermedia blundar för politiken...

  SvaraRadera
 3. Den mest underbara video jag sett försvann från din sida. Blev du hotad?
  Med vänlig hälsning SUCK

  SvaraRadera